Dumitrache Ileana noul vicepresedinte al Comisia pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati

Deputatul PSD Dumitrache Ileana Cristina este incepand cu data de 29 septembrie noul vicepresedinte al Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi si este totodata cel mai tanar vicepresedinte din 1990 pana in prezent.

In data de 24 septembrie Mugurel Surupaceanu fostul vicepresedinte al comisiei si-a prezentat demisia, a fost propusa dra Dumitrache si acceptata in unanimitate de catre membrii comisiei.

Incepand cu data de 30 septembrie a fost numita oficial in functie. Cu aceasta ocazie a avut si prima audiere in cadrul comisiei din noua postura, a reprezentantilor de la Ministerul de Interne si Ministerul de Justitie pe intens medietizata tema a drogurilor usoare si a prostitutiei.

In cadrul audierii reprezentanţii Ministerului Justiţiei, Inspectoratului General al Poliţiei şi Agenţiei Naţionale Antidrog au declarat în faţa Comisiei pentru egalitatea de şanse că dezincriminarea consumului de droguri uşoare, recomandată de Comisia prezidenţială, e prevăzută de actuala lege, iar legalizarea prostituţiei ar fi blocată de convenţiile semnate de România.

Consumul de droguri nu este sancţionat, în momentul de faţă, în niciun fel. O persoană consumatoare de droguri este una care are nevoie de ajutor, deci nu se pune problema unei presiuni împotriva acesteia. Şi pe plan internaţional, consumatorii sunt priviţi ca persoane bolnave şi infractori. Optica este că trebuie să beneficieze de acest sprijin, a declarat şeful Agenţiei Naţionale Antidrog. Acesta a mai arătat, în privinţa formulării folosite de Comisia prezidenţială privind "drogurile uşoare", că această categorie nu există, fiind legiferate doar droguri "de risc şi de mare risc". "Este recunoscut faptul că nu există droguri uşoare sau puternice toate dau dependenţă, provoacă probleme de toate tipurile- medicale, sociale", a spus reprezentantul ANA.

Cristina Dumitrache i-a intrebat pe reprezentantii ministerelor si organizatiilor daca sunt multi tineri care nu consuma droguri tocmai pentru ca nu sunt legalizate. Specialistii cred ca cei care au tentinta de a consuma ar face acest lucru oricum, dar un cadru permisiv ar schimba cu siguranta mentalitatile.

În privinţa prostituţiei, în Codul penal aflat în vigoare există un text care prevede sancţionarea prostituţiei, însă în Codul penal ce va fi pus în aplicare, prostituţia a fost dezincriminată. Dezincriminarea nu înseamnă şi legalizare, prostituţia a rămas în forma sancţionată ca şi contravenţie, însă nu mai este prevăzută ca faptă penală, e dezincriminată dar nu legalizată.
Cu atat mai mult cu cat încă din 1954 Romania a semnat o convenţie de incriminare a prostituţiei, ce nu permite legalizarea. Este vorba despre Convenţia nr. 482 din 10 decembrie 1954, aprobată de Naţiunile Unite. Semnarea acesteia de România nu permite legalizarea prostituţiei si din moment ce nu a fost denunţată, Convenţia este în vigoare.

Deputatul constantean a profitat de ocazia discutiei cu specialistii in domeniu atat pentru a obtine date concrete la nivelul intregii tari, cat si pentru a consulta statisticile referitoare la judetul Constanta. Cristina Dumitrache considera ca noua functie ii da ocazia sa se implice mai mult in toate cazurile care au legatura cu egalitatea de sanse intre femei si barbati.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Legendarul actor Robert De Niro deschide două hoteluri pe malul Mării Negre

14 Apr 2024 1387

Doliu în cinematografia mondială Un actor cunoscut pentru rolul său dintr-un serial pe Netflix s-a stins din viață la doar 27 de ani

31 Mar 2024 1819

Actor al Teatrului de Stat Constanța La mulți ani, Mihai Sorin Vasilescu!

29 Mar 2024 614

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” Constanța face angajări!

22 Mar 2024 952

„Take, Ianke și Cadîr”, în interpretarea artiștilor de la Teatrul Jean Bart Tulcea

14 Mar 2024 623

Originar din Constanța George Stancu și cele peste două decenii în care s-a dovedit a fi „un actor de echipă” la Teatrul de Stat Constanța

07 Mar 2024 646

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 1044

Pentru al patrulea an la rând Actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța la Gala Premiilor UNITER

28 Feb 2024 865

Spectacol estival pentru copii Firma lui Gabriel Soare bate palma cu Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța

22 Feb 2024 761

Născut la Tulcea Carol Feldman, actorul cu o reputație construită în Israel

09 Feb 2024 800

Teatrul de Stat Constanța Emilian Oprea, actor de la Teatrul Național București, cooptat în spectacolul „A douăsprezecea noapte”

09 Feb 2024 907

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, desemnat de Senatul UNITER să preia direcția artistică a Galei Tânărului Actor HOP

08 Feb 2024 1698

„Take, Ianke și Cadîr”, fermecătoarea poveste despre toleranță și prietenie se joacă la Teatrul Jean Bart din Tulcea

07 Feb 2024 907

„Un actor cerebral de mare sensibilitate” Lucian Iancu, fost actor și director al Teatrului Dramatic Constanța, la ceas aniversar

02 Feb 2024 3425

Averea și interesele Cosmin Piersic, nepotul lui Florin Piersic, împuternicit șef în IPJ Constanța! Iată ce serviciu va conduce (DOCUMENTE)

26 Jan 2024 8814