Minodora Cliveti "PDL nu poate da lectii in materie de discriminare si protectie a fortei de munca"

COMUNICAT DE PRESA

Minodora Cliveti: "PDL nu poate da lectii in materie de discriminare si protectie a fortei de munca"

Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale din Parlamentul European a respins raportul eurodeputatului Adam Kosa privind Directiva 2000/78/CE a Consiliului din 27 noiembrie 2000 de creare a unui cadru general in favoarea egalitatii de tratament in ceea ce priveste incadrarea in munca si ocuparea fortei de munca pentru considerente bine intemeiate, explicate pe larg intr-un comunicat de presa emis de grupul socialistilor si democratilor europeni. Este adevarat ca am fost raportor din partea socialistilor pentru acest raport, este la fel de adevarat ca am contribuit substantial la construirea acestui raport cu aspecte esentiale.

Am avut intalniri repetate, atat eu cat si colaboratorii mei, cu raportorul Kosa, am crezut ca am convenit asupra unui numar insemnat de argumente de compromis, am acceptat chiar mai multe “compromisuri” decat as fi dorit in ideea de a avea un raport bun. Era vorba, la urma urmei, despre un semnal dat de Parlamentul European Comisiei Europene in vederea imbunatatirii Directivei 2000/78/CE a Consiliului din 27 noiembrie 2000 de creare a unui cadru general in favoarea egalitatii de tratament in ceea ce priveste incadrarea in munca si ocuparea fortei de munca.

Surpriza mea a fost totala, in plenul comisiei raportorul opunandu-se practic, la aproape tot ce am convenit impreuna si indicand grupului sau sa voteze impotriva celor convenite, contrar tuturor regulilor si convenientelor parlamentare.

Ma surprinde atitudinea domnului Traian Ungureanu, pe care l-am considerat un tip onest. Domnia sa stie foarte bine cum s-au derulat discutiile in cadrul comisiei, ca am explicat, dupa consultarea cu grupul meu, ca ne opunem acestui raport care devenise o caricatura, un document dezechilibrat, neviabil si nefolositor, ca aceeasi a fost si pozitia celorlalte grupuri, cu exceptia celui popular, care a votat alaturi de raportor numai din solidaritate.

Nu inteleg de ce domnul Ungureanu dezinformeaza opinia publica din Romania: eu nu m-am grabit sa comunic felul in care, prin votul sau alaturi de grupul popularilor europeni, domnul Ungureanu s-a opus la prevederi precum :
- necesitatea stabilirii in statele membre a unui sistem de jurisprudenta unitar, clar si coerent, pentru un tratament egal in materie de ocupare a fortei de munca si de incadrare in munca;
- simplificarea procedurilor juridice, cadrul juridic fiind prea complicat si procedurile neclare pentru victimele discriminarii, cu costuri ridicate si fara prevederea asistentei de specialitate;
- revizuirea de catre Comisia Europeana a sferei de aplicare a directivei de prevenire si combatere a discriminarii pe motive de religie sau convingere, handicap sau varsta, in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca si incadrarea in munca;

- depunerea de eforturi continue si sistematice in UE pentru a combate discriminarea in munca din motive de orientare sexuala, sex, precum si combaterea homofobiei in societate.

Obligata de reactia absolut nefondata si neadevarata a domnului Ungureanu, o fac acum. Da, imi asum, alaturi de grupul S&D respingerea acestui raport, pentru ca acesta nu merita sa fie votat astfel cum a fost instrumentat de raportor si sustinut de grupul din care face parte si domnul Ungureanu.


Da, grupul socialistilor si democratilor europeni a decis sa respinga o maniera incorecta de munca in cadrul Parlamentului European, sa nu sprijine reglementari contrare intereselor lucratorilor.

Da, grupul socialistilor si democratilor europeni din care fac si eu parte, apara cu adevarat interesele lucratorilor si a demonstrat aceasta prin intreaga activitate de pana acum si prin recentul vot din comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale din Parlamentul European.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Accident rutier pe bulevardul Tomis în apropierea Muzeului de Artă. Un autoturism, implicat (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 1735

Horoscop pentru marți, 19 martie 2024. O zi minunată pentru a stabili călătorii profesionale pentru unii nativi

19 Mar 2024 603

Grupul de spitale MEMORIAL din Turcia deschide birou de reprezentanță la Constanța

18 Mar 2024 546

UPDATE. Județul Constanța Accident rutier pe DN2A între localitățile Stupina și Crucea. O persoană a decedat(GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 3850

Știri Constanța azi O mașină s-a răsturnat la Cumpăna! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1491

UPDATE. Pompierii intervin în cartierul Faleză Nord din Constanța! Arde un apartament (FOTO+VIDEO)

16 Mar 2024 1731

Un doc s-a scufundat în Portul Constanța (FOTO+VIDEO)

16 Mar 2024 1384

UPDATE Percheziții DNA la Primăria Capitalei!

15 Mar 2024 469

Florin Salam, reținut pentru 24 de ore pentru înșelăciune. Detalii din anchetă (VIDEO)

14 Mar 2024 882

UPDATE Accident rutier în localitatea Nicolae Bălcescu, județul Constanța

12 Mar 2024 1102

Horoscop pentru luni, 11 martie 2024. Dorința de comunicare este mare pentru una dintre zodii

11 Mar 2024 585

Editorial Pentru o minte bogată și o inimă deschisă. Importanța delectării în lectură

10 Mar 2024 624

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier în Medgidia! Două autoturisme implicate

01 Mar 2024 884

UPDATE Accident rutier în localitatea Cumpăna, județul Constanța. O persoană, rănită

29 Feb 2024 741

Știri Constanța Accident rutier în zona la Hanul Piraților!

29 Feb 2024 849