Comunicat ATENTATELE DIN BELGIA – Prerogativele SRI trebuie protejate. Razboiul politicienilor contra SRI, un pericol pentru siguranta nationala

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi despre ATENTATELE DIN BELGIA: Războiul politicienilor contra SRI este motivat de interese corupte și reprezintă un pericol pentru siguranța natională. Atacurile teroriste au ocolit până acum Romania, însă vigilența și prerogativele SRI trebuie protejate
 
Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a precizat că lupta împotriva terorismului presupune concertarea acțiunilor serviciilor secrete din Europa, în timp ce politicienii corupți din România conduc o ofensivă împotriva SRI, care poate aduce grave prejudicii siguranței naționale. Liberalul dă exemplul țărilor din jur, în care au fost fie atentate teroriste, fie tentative de destabilizare – Belgia, Franța, Turcia, Bulgaria, Ucraina, Iugoslavia.
“Atacurile care au avut loc astăzi în Bruxelles sunt un nou avertisment venit, cel mai probabil, din partea unor teroriști care nu se vor opri aici și care vor să împrăștie teroarea în Europa. O Europă dezbinată ar fi, din punct de vedere geostrategic, nulă. Tocmai de aceea, prerogativele SRI în domeniul crimei organizate și terorismului trebuie protejate și nu atacate de politicieni corupți care ar face orice să devină inatacabili în fața justiției. Numeroase atacuri teroriste au avut loc în Turcia – în octombrie au murit aproape 100 de persoane în urma unui atac, iar în urmă cu două zile alte persoane au căzut victime terorismului în Ankara după ce un sinucigaș care ar avea legătură cu gruparea teroristă ISIS s-a detonat. De asemenea, ne amintim atentatele din Paris, în urma cărora peste 130 de persoane au murit, explozia dintr-un autobuz plin de turiști din Bulgaria, situația dramatică din Ucraina sau războaiele din fostele republici iugoslave. Este dramatic, dar iată că putem face un inventar al atacurilor și războaielor care au lovit Europa în mai puțin de două decenii. România a fost privilegiată din acest punct de vedere, a fost ferită atât de conflicte interestnice, cât și de intruziunea unor grupări teroriste sau ale unor tentative străine de destabilizare – sigur, nu în mod agresiv, așa cum s-a întâmplat în cazul Ucrainei”.
Raețchi a mai adăugat că serviciile de informații din întreaga Europă trebuie să colaboreze în combaterea terorismului, care a devenit o prioritate de siguranță națională.
“Toate aceste atacuri crude au un singur lucru în comun: au reușit să împrăștie frica, să dezbine diverse grupări etnice sau religioase, să instige la ură. Cred că nu de asta are nevoie Europa. Din contră: terorismul nu poate fi învins decât prin solidaritate și acțiuni comune. În acest sens, serviciile secrete vor avea un rol foarte important de jucat, care nu poate fi blocat de interese meschine, așa cum se încearcă în România în ultimele zile”.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.