„Victor Ponta minte când spune că îl preocupă situaţia din învăţământ”

             Deputatul PDL Florin GHEORGHE solicită Premierului Victor Ponta şi Ministrului Educaţiei Naţionale, domnul Remus Pricopie, să nu mai arate românilor o falsă preocupare privind problema corupţiei din instituţiile de învăţământ din România: „Am adresat Guvernului o interpelare chiar cu o lună înainte de izbucnirea scandalului de la Şcoala nr. 10 din Bucureşti. Guvernul nu s-a deranjat să-mi transmită vreun răspuns nici până astăzi! Sesizam atunci Guvernului că practica colectătii fondului şcolii sau a fondului clasei a depăşit în unele şcoli chiar limitele absurdului. Părinţii sunt terorizaţi, somaţi şi chiar ameninţaţi să contribuie financiar la bugetele neoficiale ale unor şcoli. La Constanţa o parte dintre părinţi îmi sesizaseră înspăimântaţi că elevii Liceului Teoretic „Traian” din Municipiul Constanţa primeau acasă, la adresele de domiciliu, somaţii de plată, în scris, din partea instituţiei de învăţământ. Ce a făcut Victor Ponta ca să stopeze fenomenul? Nimic! Acum propune, cu o falsă preocupare, investigaţii la nivel naţional, care să analizeze dacă fenomenul „Şcoala 10” este un fenomen naţional sau nu. Vrea să afle de fapt ceea ce ştie toată lumea!
Deputatul PDL Florin GHEORGHE consideră că, în realitate, lui Victor Ponta îi pasă foarte puţin de situaţia neplăcută din şcoli. Lui Victor Ponta nu-i pasă decât de sondaje, de alegerile din 2014 şi de cum să satisfacă mai bine pofta baronilor locali: „Victor Ponta nu a dat şi nu dă doi bani pe şcoală sau pe dascăli! Nu a făcut nici un efort să guverneze performant, pentru ca economia să crească şi evaziunea să scadă! Preferă să dea bani evazioniştilor şi nu dascălilor! Preferă să dea bani baronilor şi nu şcolilor! Tolerează evaziunea de miliarde de euro din economia românească, în detrimentul unei finanţări adecvate şi corecte a educaţiei şi cercetării. Era şi greu de crezut că Victor Ponta ar fi putut respecta şcoala, după ce a obţinut în mod fraudulos titluri ştiinţifice şi academice, tocmai din cauza unui sistem care are încă multe carenţe. Era imposibil de crezut că Victor Ponta ar respecta reforma din educaţie, atâta vreme cât proiectul său de guvernare a fost masacrarea Legii nr. 1/2011.”
În privinţa scandalului din şcoli, deputatul PDL Florin GHEORGHE consideră că singura soluţie sunt părinţii: „Când la Palatul Victoria ai un guvern atât de slab, atât de incompetent şi de dezinteresat de problemele reale ale societăţii, când majoritatea parlamentară de aproape 80% votează ca o masă amorfă, imediat, tot ce visează Victor Ponta, singura soluţie rămâne revolta părinţilor. Îi încurajez pe părinţi să nu mai tolereze un minut nedreptăţile din sistem şi să vorbească fără nici o emoţie presei din România despre cazurile ilegale din şcoli, unele dintre acestea cu puternic iz penal. Nici un părinte să nu mai aştepte de la Guvern minununi, pentru că acestea nu vor veni niciodată, ci poate noi şi noi minciuni, coapte bine în laboratoarele de comunicare ale Guvernului.
 
Biroul de presă al deputatului
Florin GHEORGHE
Partidul Democrat Liberal
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 418

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 346

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1069

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 489

Intervenții ale polițiștilor în Murfatlar și Năvodari, județul Constanța. Constatări

20 Mar 2024 576

UPDATE Galați 100 de elevi și profesori evacuați după ce un elev de clasa a VIII-a a adus un obuz la școală (Galerie FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 759

Licitații Constanța Primăria Cobadin anunță licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar (DOCUMENT)

13 Mar 2024 498

Editorial Momentul cel mai frumos

13 Mar 2024 574

Cea de a IV-a ediție a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”, la Universitatea Ovdius din Constanța

12 Mar 2024 398

Ministerul Educației Lista unităților școlare din Constanța care au în uz câte o clădire încadrată în clasele de risc seismic (DOCUMENT)

08 Mar 2024 1284

Lista unităților de învățământ care au în uz câte o clădire încadrată în clasa I de risc seismic, publicată de Ministrul Educației

07 Mar 2024 536

#citeșteDobrogea Anul 1937 în cadrul Seminarului Musulman din Medgidia

05 Mar 2024 2790

Simularea Evaluări Naționale 2024 Ierarhia școlilor din județul Constanța în funcție de media probelor. Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân“, în fruntea clasamentului

04 Mar 2024 2592

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior militar au intrat în linie dreaptă

28 Feb 2024 555

Firma unui apropiat al afaceristului Comănescu și fost secretar de stat la Mediu a bătut palma cu Primăria Constanța pentru servicii de management (DOCUMENT)

27 Feb 2024 5762