Comunicat Cabinet parlamentar Deputat Zanfir Iorgus

Parlamentul României
Camera Deputatilor
CABINET PARLAMENTAR Deputat Zanfir Iorguş  
        
COMUNICAT

Am înţeles care a fost scopul primarului PSD Mihai Tusac în clipa în care a convocat la „discuţii“ partidele din Mangalia: acela de a-şi crea o imagine pozitivă, care să îi prindă bine în campania electorală, ştiut fiind faptul că popularitatea sa la nivel local a ajuns la mai puţin de jumătate faţă de partidul său.
Din păcate, pentru orgoliile sale personale, Mihai Tusac a ajuns să sacrifice un oraş întreg. Dacă îşi dorea sincer deblocarea activităţii primăriei şi Consiliului Local Mangalia, o putea face într-o singură zi. Însă, domnia sa nu doreşte acest lucru.
Obsesia sa, de un an şi jumătate în care nu a făcut nimic pentru Mangalia, o constituie vechea administraţie, care a reuşit să ridice ştacheta, prin modul în care a condus oraşul, la un nivel la care Tusac nu poate „sări“. De aici şi frustrarea sa. Dovada cea mai clară o constituie suma de aproape o mie de miliarde de lei, cheltuiţi pe proiecte inutile, în plină criză economică – pe palmieri, distracţii, pachete aşa zis sociale etc. În acest moment, cetăţenii oraşului au mari semne de întrebare că primăria va putea garanta, din cauza lipsei fondurilor, căldura din apartamente, din şcoli sau spital!!!
Mi se pare jenant pentru domnia sa ca, după un an şi jumătate, în care s-a ocupat numai de verificarea şi reclamarea contractelor încheiate în fosta administraţie, dar şi de false teme precum „curtea spitalului“ sau „Pădurea Comorova“, să nu fi fost în stare să dovedească că, măcar UNUL dintre acestea, ar fi ilegal. Nici domnia sa nu mai ştie câte reclamaţii a făcut la diferite instituţii abilitate ale statului, primind, spre supărarea şi frustrarea lui, un singur răspuns: NUP. Dovadă clară că toate contractele şi proiectele primăriei, în perioada în care am fost primar, au fost perfect legale.
Mai grav este faptul că domnul Tusac, crezând că e deasupra legii, şi-a permis să cheltuie sute de miliarde fără a avea forme legale, a atribuit ilegal contracte unor apropiaţi, pe banii primăriei, ai spitalului sau sanatoriului balnear. Am identificat multe nereguli în această privinţă, despre care se vor pronunţa organele abilitate ale statului.
Cât priveşte „grija“ primarului Mihai Tusac vizavi cariera mea politică şi de „parteneriatele“ de la nivel local, îi readuc aminte că nu eu sau PD-L am fost cei care l-au susţinut în campania la alegerile locale, ci PNL-ul şi Viorel Oleniuc, cel ce a şi fost numit viceprimar la vremea respectivă. Pentru faptul că l-au susţinut la fotoliul de primar, liberalii au plătit preţul deciziei lor politice: un procent infim obţinut la alegerile europarlamentare. Cât priveşte aşa zisele „cunoştinţe“ sus-puse din PD-L cu care se laudă, ţin să îi menţionez domnului primar că el, Mihai Tusac, nu va avea nicio şansă să fie acceptat în rândul PD-L, dând dovadă, până acum, de un caracter îndoielnic.
Mai mult, îl rog să înceteze presiunile pe care le face asupra agenţilor economici şi instituţiilor statului (poliţie, instituţii de învăţământ, cele din sănătate etc), încercând să blocheze campania electorală a lui Traian Băsescu, pentru că nu face altceva decât să continue seria de abuzuri împotriva propriilor cetăţeni, lucru pe care PD-L nu îl va mai tolera.
Ca deputat al Colegiului 5, din care face parte Mangalia, îi cer primarului Mihai Tusac să realizeze faptul că oraşul se prăbuşeşte, că este în derivă totală. Unica şansă pe care Mangalia o mai are constă într-o dovadă de bărbăţie din partea lui Mihai Tusac, care trebuie să se gândească serios la binele oraşului şi să îşi înainteze demisia.

Deputat al Colegiului 5 Constanţa
Zanfir Iorguş


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2665

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3200

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3395

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3427

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3769

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6177

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2653

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5190

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 2976

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 3004

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 2994

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2652

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2749

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2752

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2743