Comunicat de presă Christian Gigi Chiru

 
                Programul electoral al celui care asigură interimatul în funcţia de primar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, nu este decât un joc care precede alegerile locale. Senatorul Christian Gigi Chiru este de părere că jocul pe care îl face Făgădău este nu numai o continuare a moştenirii lăsate de Radu Mazăre, ci şi o încercare ipocrită de a arăta respect bătrânilor Constanţei care, în realitate, au fost şi continuă să fie manipulaţi şi înjosiţi fără nicio urmă de remuşcare.

          „Acest program nu arată respect, aşa cum îi spune numele, ci face parte din startul campaniei electorale pe care Decebal Făgădău a pornit-o pe modelul lăsat moştenire de Radu Mazăre, cel care l-a crescut din punct de vedere politic şi administrativ. Mai mult decât atât, domnul interimar uită faptul că în 2012, colegii dumnealui de la acea vreme mi-au făcut plângere penală pentru că o fundaţie care îmi purta numele a dat tichete pentru medicamente celor aflaţi în nevoie. Încă de atunci m-am luptat, alături de echipa mea şi de cei care m-au susţinut, pentru respect. I-am respectat pe constănţeni, aşa cum o fac şi în mandatul de parlamentar, şi am acuzat cozile sărăciei la care PSD-ul şi oamenii săi din administraţia publică îi puneau pe vârstnicii Constanţei să stea. Această luptă cu PSD m-a costat o condamnare în primă instanţă. Astăzi, cei care m-au acuzat de mită electorală fac acelaşi lucru. Acesta este respectul PSD-ului faţă de constănţeni?”, a declarat senatorul Christian Gigi Chiru.


Parlamentarul consideră că, de fapt, programul interimarului Făgădău nu face decât să urmărească interesul imediat, cel electoral şi nu urmăreşte bunăstarea locuitorilor Constanţei.

„Am conştiinţa împăcată şi spun cu încredere că în 2012 nu am oferit mită electorală. Mă bucură şi, în egală măsură mă întristează faptul că acest model de tichete pentru persoanele de vârsta a treia ar fi putut fi pus în practică de mult timp, nu înainte cu două luni de alegeri. Bătrânii şi oamenii nevoiaşi ai Constanţei au fost folosiţi prea mult timp ca bazin electoral, fără a se ţine cont de respectul pe care acum, ipocrit, îl arată cel care se vede deja primar. Îmi pare rău că domnul interimar Decebal Făgădău nu a fost la fel de receptiv şi în ceea ce priveşte alte proiecte pe care le-am avut, cum ar fi reabilitarea Cazinoului sau scăderea preţului gigacaloriei. Este adevărat, populaţia plăteşte mai puţin, însă costurile subvenţionate electoral de Primărie sunt, de asemenea, suportate din buzunarul constănţenilor. Este trist că astăzi, în Constanţa, oamenii îşi duc traiul lunar fiind dependenţi de aceste pachete, astăzi denumite tichete Respect. Domnule Făgădău, programul dumneavoastră electoral ar trebui să se numească RUŞINE. Ruşine pentru că într-unul dintre cele mai bogate municipii în resurse economice din România, oamenii nu pot trăi fără pomeni electorale”, a mai spus senatorul Christian Gigi Chiru.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 555

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, achitat definitiv pentru ucidere din culpă

11 Apr 2024 743

Curtea Supremă de Justiție, în pronunțare în dosarul fostului senator Gigi Chiru!

01 Apr 2024 595

Firme din Constanța Modificări importante într-o companie administrată de un fost candidat la Primăria Constanța

27 Dec 2023 1036

Fostul senator Gigi Chiru, acțiune extraordinară la Curtea Supremă! Instanța a admis în principiu cererea

17 Dec 2023 799

#Dobrogea145 Christian Gigi Chiru, inițiator Ziua Dobrogei și președinte ALDE Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei (VIDEO)

14 Nov 2023 1003

Fostul senator Gigi Christian Chiru, din Constanța, acțiune extraordinară la Înalta Curte!

23 Oct 2023 951

Știri justiție Constanța Fostul senator Gigi Christian Chiru acuzat de ucidere din culpă! Judecătorii au încetat procesul penal. Definitiv

17 Aug 2023 1797

Amânare de pronunțare în cazul fostului senator Gigi Chiru, acuzat de ucidere din culpă!

08 Jul 2023 1204

Final de proces în cazul fostului senator Gigi Chiru, acuzat de ucidere din culpă! Când se va da decizia definitivă

17 Jun 2023 4212

Cazul fostului senator Gigi Chiru, acuzat de ucidere din culpă, amânat pentru iunie

03 May 2023 2260

Un fost senator de Constanța, acuzat de ucidere din culpă! Când se va lua decizia finală!

20 Nov 2022 1563

#Dobrogea144 Mesajul lui Christian Gigi Chiru, inițiatorul legii privind declararea datei de 14 noiembrie ca Ziua Dobrogei (VIDEO)

14 Nov 2022 1365

Ucidere din culpă! Judecătorii motivează de ce a încetat procesul penal în cazul fostului senator Gigi Chiru!

02 Nov 2022 2166

ALDE are o nouă conducere. Mohammad Murad ales copreședinte alături de Varujan Vosganian şi Mircea Minea. Gigi Chiru a preluat organizația de la Constanța

23 Oct 2022 2216