Comunicat_Președinția, Parlamentul și Guvernul, interpelate de Diaspora

Președinția, Parlamentul și Guvernul României, interpelate de Diaspora
 
Diaspora unionistă din România și Republica Moldova, organizată în 71 de asociații, a lansat un apel adresat Președinției, Parlamentului și Guvernului României.
În contextul marcării a 97 de ani de la Marea Unire din 1918, asociațiile și grupurile de inițiativă cele mai active și reprezentative la nivel international din SUA, Canada, Italia, Franța, Spania, Grecia, Elveția, Portugalia, Marea Britanie, Germania, Irlanda, Estonia, Lituania, dar și din Serbia și Ucraina au cerut ca proiectul Unirii celor două state românești să fie asumat de întreaga clasă politică din România prin politici concrete. Apelul a fost citit joi de la tribuna Parlamentului de deputatul de Diaspora Ovidiu Raețchi.
Unirea este un drept al tuturor românilor și o datorie; nu este un capriciu sau un deziderat printre altele. Noi, românii din Diaspora unionistă de pe ambele maluri ale Prutului, promovăm acest ideal de ani de zile, acasă și în toate țările lumii. Salutăm cu mult entuziasm activitățile grupului parlamentar „Prietenii Unirii", un semn tangibil că reprezentanții noștri ne ascultă și că sunt sensibili la mișcările societății civile. Am dori, însă, ca proiectul Unirii să fie asumat de Președinție, Parlament și Guvern prin politici concrete, așa cum a fost solicitat de zecile de mii de români la Marea Adunare Națională din 5 iulie la Chișinău”, se precizează în apelul Diasporei.
            Peste 100 de reprezentanți ai asociațiilor de români din străinătate au adoptat o Rezoluție în cadrul Congresului Diasporei Unioniste, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 în perioada 3-5 aprilie 2015 la Palatul Parlamentului din București. Potrivit documentului, Diaspora privește spre 2018 ca anul în care România se va uni cu Republica Moldova.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.