PSD a sărbătorit 1 Mai Verde

De 1 mai, social-democraţii au organizat cu prilejul Zilei Internaţionale a Muncii manifestări de tip ecologic. Acţiunile de igienizare şi plantare de arbori s-au organizat în majoritatea judeţelor din Romania, preşedintele PSD, Victor Ponta, participând sâmbătă la o acţiune de plantare de pomi în comuna gorjeană Crasna.

PSD Bucureşti a participat duminică la o serie de acţiuni de curăţare, ecologizare şi plantare de copaci din mai multe zone ale Capitalei. Membrii organizaţiei au fost prezenţi Pădurea Băneasa, Giuleşti - Sârbi, Şos.Fundeni Intersecţia Maior V. Băcila cu Str. Pescarilor, Str. Gheţu Anghel/ Frăsinetului, Str. Sineşti - plantare tei, Complex comercial - Rucăr. La această acţiune au participat reprezentanţi ai administraţiei publice, membri ai sectoarelor PSD Bucureşti, militanţi, ecologişti, dar si cetăţeni din zonele respective.

Organizaţia Judeţeana a Partidului Social Democrat Galaţi şi Tineretul Social Democrat Galaţi au organizat în municipiile Galaţi şi Tecuci, oraşele Tg. Bujor şi Beresti, precum şi în celelalte comune de pe raza judeţului Galaţi, operaţiunea de igienizare şi plantare de puieţi. În municipiul Galaţi acţiunea s-a desfăşurat în urmatoarele locaţii: Parc C.F.R. , igienizare si plantare puieti S 6,8 ha; parc VIVA (Pastila); Tiglina 1 igienizare si plantare puieti S 2,8 ha; faleza inferioara a Dunarii, zona pista role, igienizare si plantare puieti S 2 ha; Micro 19, igienizare si plantare puieti; Micro 39, igienizare si plantare puieti. La această operaţiune au participat aproximativ 500 de membri şi simpatizanţi PSD, precum şi simpli cetăţeni ai oraşului.

Peste 200 de membri PSD Timiş au adunat, duminică, gunoaiele de la Pădurea Verde. Social-democraţii, în frunte cu preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, şi prim-vicepreşedintele Sorin Grindeanu au adunat gunoaie şi au împărţit timişorenilor care s-au încumetat să iasă la iarbă verde saci de plastic şi tacâmuri pentru grătare.

Acţiuni de ecologizare s-au organizat şi în toate oraşele şi municiipile din judeţul Bihor, la care au participat membri consiliilor locale, primari, ONG-uri, dar şi simpli cetăţeni. Preşedintele PSD Bihor, dl senator Ioan Mang, a plantat copaci în oraşul Marghita şi a participat la acţiunile de igienizare din zona respectivă, domnul deputat Ioan Sorin Roman s-a implicat pe zona Salonta, iar doamna deputat Sonia Drăghici în Oradea.

De asemenea, Organizaţia Judeţeană PSD Sibiu a desfăşurat acţiuni de igienizare în 22 de localităţi ale judeţului - cele două municipii, oraşe şi în jumătate din comune, la care au participat 1.040 persoane si s-a curăţat o suprafaţă de 227 de hectare de pe care s-au colectat 19,5 to de deşeuri.

Organizaţia Judeţeană PSD Bacău a organizat în comuna Gârleni o operaţiune de ecologizare a pârâului Limpedea precum şi de curăţare - vopsire a podului situat pe drumului naţional DN 15, (in apropierea Fermei Agricola International).

Peste 600 de social-democraţi clujeni au organizat duminică, în tot judeţul Cluj, mai multe acţiuni de ecologizare a spaţiilor verzi, în
special în acele zone consacrate pentru ieşirile la iarbă verde, cum
ar fi lângă lacul Tarniţa sau în apropierea oraşelor Turda, Câmpia
Turzii, Dej, Gherla şi Huedin. La acţiune au participat şi senatorul Alexandru Cordoş, preşedinta Organizaţiei de Femei, Mihaela Rozor, precum şi simpatizanţi ai PSD, strângându-se peste 100 de metri cubi de deşeuri.

Membrii PSD Mureş au făcut curăţenie, timp de două zile, în trei oraşe din judeţ - Târgu Mureş, Luduş şi Târnăveni, sub sloganul '1 mai - Ziua Muncii Verzi. Strângem mizeria portocalie'. Acţiunea din Târgu Mureş, la care au participat 80 de persoane, s-a desfăşurat în Cartierul Rovinari. Participanţii au strâns, în decurs de trei ore, nu mai puţin de 2 tone de gunoi, aruncat pe malurile apei şi pe terenul viran din spatele blocurilor din Cartierul Rovinari. Membrii şi simpatizanţii PSD din judeţul Mureş, pe lângă acţiunile de curăţenie, au participat la Ibăneşti şi Beica de Jos la plantat de arbori.

Biroul de Presă al PSD

02 mai 2011


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 397

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 607

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 678

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 475

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 545

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 537

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 724

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3370

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13945

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 903

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 906

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1930

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1305

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2801

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6814