Rompetrol Rafinare, investiţie de 11 milioane USD în creşterea gradului de protecţie a mediului

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a investit peste 11 milioane USD pentru punerea în funcţiune a primei Instalaţii de Separare Particule (ESP) din România. Construcţia poate asigura un nivel al conţinutului de pulberi emise în atmosferă de instalaţia de cracare catalitică de pană la patru ori mai mic faţă de limita prevăzută de legislaţia europeană de mediu.
 
Noua instalaţie este parte a unităţii de cracare catalitică şi asigură funcţionarea tuturor proceselor acesteia în acord cu reglementările din domeniu.
 
”Investiţiile în proiectele tehnologice şi de mediu de peste 600 milioane USD realizate din 2008 până în prezent pe platforma Petromidia se înscriu în strategia KMG International de aliniere a tuturor activităţilor derulate la cele mai ridicate standarde europene de calitate, siguranţă şi mediu. Creşterea gradului de eficienţă şi de siguranţă a instalaţiilor rafinăriei, atât pentru angajaţi, cât şi pentru comunitatea în apropierea căreia ne desfăşurăm activitatea reprezintă o preocupare constantă pentru noi, iar prin creşterea capacităţii de prelucrare a rafinariei la 5 milioane de tone şi utilizarea acesteia la capacitate maximă am reuşit să ne reducem semnficativ amprenta impactului activităţilor asupra mediului înconjurător”, a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Yedil Utekov.
 
Dezvoltat în parteneriat cu Rominserv, contractorul general al KMG International, noul sistem implementat reduce particulele din gazele arse provenite din instalaţia de cracare catalitică. Înalta eficienţă a noii instalaţii constă în determinarea unui conţinut de pulberi în emisii de până la limita minimă de 13,32 mg/Nm3, sub limita prevăzută de lege (50mg/Nm3), în condiţiile funcţionării la capacitate maximă a instalaţiei de cracare catalitică.
 
Prin procesele sale tehnologice, instalaţia de cracare catalitică transformă materia primă grea în produse ușoare, precum benzină, gaze lichefiate, propilenă. Pe fondul funcţionării la debitul record de 160 de mc/h și a conversiei de 89 de procente greutate, instalaţia este considerată cea mai performantă unitate din România.
 
Petromidia este prima rafinărie din ţară care deţine noua autorizaţie integrată de mediu. Având o valabilitate de 10 ani, actul atestă faptul că operarea instalaţiilor de pe platforma Petromidia se realizează în acord cu cele mai ridicate standarde de performanţă şi de protecţie a mediului, stabilind totodată condiţiile şi parametrii de funcţionare a activităţilor (nivelul emisiilor în aer, apă şi sol, măsurile de gestionare a deşeurilor). 
 
KMG International este una din cele mai puternice companii din România şi un important jucător în regiunea Mării Negre şi Mării Mediterane, care desfăşoară operaţiuni majore în rafinare, petrochimie, retail, trading, upstream şi servicii industriale. În Romania, KMG International deţine cea mai mare şi una dintre cele mai moderne rafinării din regiunea Mării Negre - Petromidia Năvodari, cu o capacitate anuală de rafinare de peste 5 milioane tone de materie primă.
 
 
Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice

KMG International
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acţionarii Rompetrol Rafinare SA, convocați în Adunare Generală Ordinară! Pe ordinea de zi sunt zece subiecte

26 Mar 2024 578

Rompetrol Rafinare SA anunță noi investiții pentru care a solicitat acord de mediu de la APM Constanța

17 Mar 2024 498

Rompetrol Rafinare SA, reclamant într-un dosar aflat pe rolul Curții de Apel Constanța

12 Mar 2024 708

​Rompetrol Rafinare a început revizia generală a rafinăriei Petromidia de la Năvodari

08 Mar 2024 588

Investiții pe Platforma Rompetrol Rafinare în interiorul instalației de Hidrofinare Petrol Reactor

06 Mar 2024 641

Rompetrol Rafinare SA a solicitat acord de mediu pentru construirea unei conducte de racordare la Făclia, județul Constanța

01 Mar 2024 650

Constanța Reparații la instalația MHC, efectuate de Rompetrol Rafinare. Documentația, depusă la Mediu

15 Feb 2024 610

Curtea de Apel Constanța Rompetrol Rafinare câștigă, pe fond, procesul cu Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili

06 Feb 2024 479

Mandat limitat Alexandru Stavarache, numit director economic interimar al Rompetrol Rafinare SA!

01 Feb 2024 875

Firme Constanța Alexandru Stavarache, noul administrator unic al Rompetrol Petrochemicals SRL

26 Jan 2024 667

Rompetrol Rafinare SA are doi membri noi în Consiliul de Administraţie

03 Oct 2023 1112

Schimbare în conducerea Rompetrol Rafinare! Cine a fost numit la conducerea companiei

25 Sep 2023 1344

Primăria Constanța achiziționează combustibili. Furnizorul este Rompretrol Downstream (DOCUMENT)

18 Sep 2023 982

Firme Constanța Rompetrol Rafinare SA. Batyrzhan Tergeussizov, ales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie

22 Jun 2023 1287

Rompetrol Rafinare, informații de ultim moment despre incendiul de la Rafinăria Midia Năvodari!

22 Jun 2023 1540