8 din 10 tinere cu vârste între 10 şi 30 de ani suferă de varice

 Varicele nu mai reprezintă de câţiva ani “boala vârstei mature”, ci este din ce în ce mai răspândită în rândul tinerilor. Statisticile puse la dispoziţie de specialiştii Clinicii VARICOLiNE arată că 80% dintre femeile cu vârste cuprinse între 10 şi 30 de ani suferă de varice, iar principalele cauze pentru răspândirea bolii sunt ritmul dezechilibrat de viaţă, obezitatea, sedentarismul şi chiar statul în picioare pentru mult timp.
Riscul apariţiei varicelor este mai ridicat la femei (80%) decât la bărbaţi (20%), deoarece acestea suferă schimbări hormonale atât în timpul perioadelor menstruale şi ale sarcinii, cât şi în timpul menopauzei. Aceşti hormoni contribuie la relaxarea venelor şi deci la subţierea pereţilor venelor, favorizând apariţia varicelor.
Principalul simptom al varicelor este senzaţia de greutate şi durerea în picioare, dar şi senzaţia de arsură, palpitaţia în jurul picioarelor sau durere în muşchi şi umflarea gambelor, mai ales a zonei gleznelor, reprezintă simptome pe care tinerele ar trebui să le ia în calcul; şi asta deoarece afecţiunea varicoasă este nu numai o problemă estetică şi poate diminua considerabil încrederea în sine, dar provoacă o senzaţie de disconfort şi chiar de durere.
Până de curând, unele dintre metodele de îndepărtare a varicelor păreau mai dăunătoare decât efectele varicelor, însă o nouă tehnică modernă introdusă şi în România, numită “închidere”, face ca tratarea varicelor să fie mult mai uşoară şi deloc dureroasă. Dintre metodele moderne şi aplicate deja de specialiştii în domeniu din ţara noastră, amintim: stripping-ul, flebectomia, ligature venelor, criochirurgia sau scleroterapia.
“Unul dintre tratamentele non-chirurgicale frecvent efectuate pentru varice este scleroterapia, prin care este injectată în vena dilatată o substanţă (sclerozanta), care produce sclerozarea, atrofierea, fibrozarea şi într-un final închiderea acesteia. Procedura se desfăşoară în cabinet şi are o durată de aproximativ 20 de minute, fiind întotdeauna precedată de un consult flebologic şi o ecografie Doppler”, declară Manager On Clinic, Aura Manole.
          Pentru prevenirea apariţiei varicelor, medicii Clinicii VARICOLiNE le recomandă tuturor un program de mişcare şi exerciţii fizice, renunţarea la fumat, hidratarea optimă a organismului, renunţarea la pilule contraceptive şi folosirea unor metode non-hormonale de control al sarcinii, dar şi consultarea specialistului imediat cum apar senzaţii de durere, transpiraţii reci sau disconfort la un picior sau la ambele.
 
Varicoline este clinica medicală specializată în tratamentul noninvaziv al afecţiunilor varicoase şi al plăgilor cronice. Clinica Varicoline face parte din multinaţionala olandeză On Clinic Advanced Medical Institute, cu 14 filiale în România.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Colentina, serviciu gratuit de evaluare medicală online

16 Mar 2020 1523

Experienţă medicală de excelenţă Medical On Group a împlinit 15 ani de activitate la Constanţa (galerie foto)

02 Apr 2018 5613

Conducerea Spitalului Județean Constanța referitor la cazul medicilor Raluca-Irinel Parepa și Marius Țoringhibel

11 Jun 2016 7813

On Clinic Advanced Medical Institute se numeşte acum Medical ON Group (galerie foto)

13 Nov 2015 4702

Sedentarismul, factor declanşator al hemoroizilor Hemoroizii afectează peste 75% din populaţia până la 50 de ani

13 Jul 2014 2333

Mircea Badea şi Carmen Brumă au un băieţel

14 May 2014 3071