Comunicat de presa - Întâlnirea liderului Grupului parlamentar al U.N.P.R. din Senat, domnul senator Haralambie Vochițoiu, cu E.S. domnul Agustín Gutiérrez Canet, ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România- 16.03.2016

Întâlnirea liderului Grupului parlamentar al U.N.P.R. din Senat, domnul senator Haralambie Vochițoiu, cu E.S. domnul Agustín Gutiérrez Canet, ambasadorul  Statelor Unite Mexicane în România- 16.03.2016
 
Ieri, 15 martie a.c., liderul Grupului parlamentar al U.N.P.R din Senatul României, domnul Haralambie Vochițoiu,  a avut o întrevedere cu E.S. domnul Agustín Gutiérrez Canet, ambasadorul Mexicului la Bucureşti, la sediul Ambasadei.

În cadrul întrevederii liderul grupului parlamentar al U.N.P.R a subliniat că acţiunea marchează un punct de plecare al activității externe a grupului parlamentar pe care îl conduce, acesta fiind recent constituit. Întâlnirea a vizat redinamizarea colaborării parlamentare, a relațiilor bilaterale nu doar  la nivel guvernamental, ci și în teritoriu la nivel local.

Au mai fost discutate teme de actualitate, ținând cont de potențialul economic și dinamica comercială a Mexicului, precum și identificarea oportunităților economice și nu numai, pe care le oferă județul Hunedoara.
 
Totodată, senatorul U.N.P.R, Haralambie Vochiţoiu şi-a exprimat convingerea că acțiunea sa poate da un nou impuls cooperarii pe multiple planuri, îndeosebi în energie şi minerit, industria transporturilor, cercetarea în domeniile IT &C,  domeniul culturii, dar și cel universitar, inclusiv prin e-Learning.
 
În cadrul dialogului, s-a abordat tema organizării, în viitor, a unui Business Forum la Bucureşti, cu participarea unor oameni de afaceri mexicani, prilej cu care ambasadorul Gutiérrez Canet a dorit să precizeze că este pregătită o delegație de oameni de afaceri mexicani din domeniul industriei de montaj și subansamble auto, care va ajunge în România la începutul anului viitor.
 
La rândul său, ambasadorul Mexicului la Bucureşti şi-a exprimat speranţa că,  în perioada următoare, parlamentele celor două state vor ratifica noile instrumente de colaborare pregătite de cele două părți și l-a asigurat pe domnul senator, Haralambie Vochiţoiu că la nivelul Senatului Republicii mexicane se află în studiu textul transmis de partea română a proiectului de  protocol de colaborare dintre cele două Senate.

De asemenea, domnul ambasador Agustín Gutiérrez Canet a apreciat că efectul stabilirii unui cadru juridic adecvat, sprijinit de Parlament se va reflecta în dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale dintre cele două state, iar România poate oferi oportunităţi în diverse sectoare economice.
 

La final, domnul senator Haralambie Vochițoiu l-a felicitat pe ambasadorul Gutiérrez Canet pentru succesul misiunii sale în țara noastră, mulțumindu-i pentru eforturile de a face cât mai cunoscut Mexicul în România și a dezvolta noi căi de colaborare bilaterală si i-a adresat acestuia invitația de face o vizită în județul Hunedoara în perioada imediat următoare, pentru a cunoaște mărturii ale istoriei străvechi aflate la originile poporului român, dar și realitățile actuale locale care pot oferi oportunități de colaborare - invitație pe care ambasadorul mexican a acceptat-o cu plăcere.
 
La această întâlnire au mai participat membrii staff-ului grupului parlamentar și  ai Direcției Generale de Cooperare Parlamentară Externă a Senatului.  
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.