Comunicat de presă Senatul României

În zilele de 12 şi 13 august 2015, a avut loc în Austria, la Viena, la sediul Parlamentului austriac, cea de-a 12-a Adunare Generală a Coaliţiei Parlamentare Internaţionale pentru Refugiaţii Nord-Coreeni şi Drepturile Omului (IPCNKR), la care au luat parte parlamentari din Marea Britanie, Canada, Germania, Portugalia, Georgia, Japonia, Coreea de Sud, Austria, România etc., precum şi reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale. La evenimentul de la Viena a luat parte, în calitate de invitat special, Vice-Premierul sud-coreean Hwang Woo-yea. Această reuniune se succede evenimentului organizat în august 2014, la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, la iniţiativa senatorului Ben-Oni Ardelean, membru al IPCNKR.
Din partea Parlamentului Romaniei au participat senatorul Ben-Oni Ardelean, senatorul Adrian Anghel, deputatul Ioan Cupşa, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie România-Republica Coreea şi deputat Florica Cherecheş, membră a Grupului.  
Pe parcursul lucrărilor au fost dezbătute următoarele teme: sprijinul Uniunii Europene pentru transfugii nord-coreeni în statele europene; îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru refugiaţii nord-coreeni din Seul; eforturile comunităţii internaţionale în cazul răpirilor comise de regimul nord-coreean.
Senatorul Ardelean a luat cuvântul, în calitate de vorbitor principal, în cadrul temei dedicate sprijinului Uniunii Europene pentru transfugii nord-coreeni în statele europene. În intervenţia sa, a relevat necesitatea elaborării unui plan strategic cu privire la respectarea drepturilor omului în R.P.D. Coreeană. În acelaşi context, a arătat că încălcările flagrante şi persistente ale drepturilor omului de către autorităţile de la Phenian au nevoie de o reacţie consistentă din partea comunităţii internaţionale, în special prin creşterea gradului de conştientizare a gravităţii acestor acţiuni în rândul opiniei publice, prin includerea acestui subiect pe agenda politică a statelor democratice şi, totodată,  prin identificarea celor mai eficiente pârghii diplomatice menite să contribuie la realizarea de progrese  tangibile în acest dosar.
Reuniunea s-a încheiat cu adoptarea unei Declaraţii comune care face apel la continuarea demersurilor întreprinse la nivel global în vederea lansării unui dialog real cu factorii de decizie nord-coreeni, susceptibil să determine o ameliorare palpabilă a situaţiei drepturilor si libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor nord-coreeni. Documentul adoptat va fi transmis Secretarului general al Naţiunilor Unite.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 420

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 533

Proiectul de lege privind energia eoliană offshore, dezbătută în plen de Senatul României

28 Feb 2024 508

Senat A fost adoptat proiectul referitor la modificarea datei alegerilor președintelui României

26 Feb 2024 655

Magistrații și-au declinat competența într-unul dintre dosarele deschise de fostul senator liberal, Puiu Hașotti

15 Feb 2024 891

Ședinţă solemnă dedicată aniversării Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie, la Parlament

04 Dec 2023 719

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu - Legea „2 Mai” a trecut in Senatul Romaniei

20 Nov 2023 1161

Legea pensiilor a fost adoptată de Senat

14 Nov 2023 1087

Senatul a adoptat o propunere legislativă prin care semnătura electronică produce efecte juridice

30 Oct 2023 921

Parlamentul a aprobat numirile la ANCOM și la Curtea de Conturi

10 Oct 2023 1297

Dezincriminarea posesiei de canabis pentru consum propriu, în limita a 3 grame, respinsă de Senat

19 Sep 2023 735

Averea și interesele lui Remus Negoi, senator USR de Constanța (DOCUMENTE)

17 Sep 2023 1407

Fostul parlamentar PNL, Puiu Hașotti a deschis un nou proces împotriva Senatului României

18 Jul 2023 4978

La Constanța a fost prezentat proiectul legislativ care va revitaliza sectoarele de turism și HoReCa, dar și industriile conexe

14 May 2023 1248

Reglementarea utilizării făinii de insecte, pe masa senatorilor! Ce presupune

01 May 2023 955