Întrevederea domnului senator Titus Corlățean, președintele Comisiei speciale Comune a Parlamentului României pentru aderarea României la Schengen

Joi, 4 februarie, senatorul Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei speciale Comune a Parlamentului României pentru aderarea României la Schengen, fost ministru de externe, a avut o întrevedere cu E.S. domnul Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova în România.

Cei doi oficiali au făcut o trecere în revistă a evoluțiilor politice curente din Republica Moldova, în acest context a fost subliniat imperativul consolidării stabilității continuării cu consecvență a implementării obiectivelor europene ale Republicii Moldova, inclusiv punerea în practică a unui pachet de reforme pe modelul european care să corespundă obiectivelor stabilite în cadrul Acordului de cooperare politică și liber-schimb România-Moldova.
Totodată, a fost evocat interesul unei agende consistente de schimburi pe linie parlamentară în cursul acestui an.
Senatorul Corlățean și Ambasadorul Gribincea au abordat în acest cadru importanța continuării implementării unor proiecte cu conținut economic, importante în relațiile bilaterale, începând cu obținerea de progrese în realizarea celui de al doilea sector al gazoductului dintre România și R. Moldova, problematica investițiilor românești în Republica Moldova, inclusiv din perspectiva conturării unei oferte clare de obiective economice deschise spre privatizare în R. Moldova, precum și avansarea unui proiect privind posibilitatea realizării unui fond de garantare a investițiilor din România spre Republica Moldova. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.