Comunicat UDTTMR - Tatari in elita sportului romanesc

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a găzduit duminică, 24 ianuarie, o manifestare dedicată „Tătarilor din elita sportului românesc”. În prezența a peste 100 de membri ai comunității au vorbit despre sport și beneficiile acestuia campioni precum Aihan Omer, Ilhan Mustafa, Enis Murtaza, Edris Fetisleam sau Elvir Ziadin. Le-a fost alături și fosta campioană Elena Frîncu.

„Este pentru prima dată când vorbesc în fața atâtor membri din comunitatea tătară și sunt foarte mândru de acest lucru, după cum sunt foarte mândru că sunt tătar. În deplasările pe care le-am făcut pe parcursul activității mele mi se mai spunea „turcule, turcule”, eu, însă, le spuneam mereu: „Eu sunt tătar!”. Noi, tătarii, suntem luptători din naștere și așa vom rămâne. Să valorificăm această genă acum prin sport!”, le-a transmis antrenorul principal al naționalei masculine de handbal a României, Aihan Omer, participanților la eveniment. Acesta a precizat că pentru viitor are în plan deschiderea unei școli de handbal care să-i poarte numele la care îi așteaptă pe toți copiii din cadrul comunității tătare, alături, bineînțeles, de ceilalți copii de alte etnii. De asemenea, el le-a transmis părinților că au un rol foarte important în a le insufla copiilor dragostea și pasiunea pentru sport: „Părinții trebuie să-i convingă, nu să-i constrângă!”, a punctat antrenorul care, la final, a împărțit fotografii cu autografe celor prezenți.

Și Ilhan Mustafa, fost jucător la FC Farul Constanța și fost director al Palatului Copiilor din Constanța, a vorbit despre beneficiile practicării unui sport și despre importanța disciplinelor sportive în activitățile zilnice ale copiilor. „Sper ca părinții, bunicii care au fost astăzi aici să le transmită copiilor un mesaj clar de a face sport pentru sănătate și pentru viața lor. Sportul este o filozofie, o cerință naturală a omului doar că trebuie conștietizat și trebuie făcut într-un mod plăcut”, a spus Ilhan Mustafa. Din randurile celor mai tineri sportivi au participat la eveniment Enis Murtaza, dublu campion național cu Handbal Club Municipal Constanța, precum și mai tinerii Edris Fetisleam, multiplu campion național la tenis de câmp (juniori), și Elvir Ziadin, vicecampion național la Salsa (semiprofesionist).

Invitat de onoare, Elena Frîncu le-a mulțumit celor prezenți pentru invitația de a lua parte la această acțiune, felicitându-i, totodată, pentru inițiativă. Ea a ținut să readucă în atenția participanților momente și imagini importante ale sportului constănțean și românesc, cu trimitere directă la membri ai comunității tătare. „Nu contează din ce etnie facem parte. Important este că suntem aici, împreună! Ceea ce am învățat eu de la voi, tătarii, a fost respectul și familia”, a spus Elena Frîncu.
Rolul de moderator al întâlnirii a revenit tânărului Ateș Casimceali, vicepreședinte al UDTTMR, cel care, de altfel, a fost și inițiatorul acțiunii.
 
Biroul de presă al UDTTMR                                                                                                         24 ianuarie 2016

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța a declinat dosarul în care un fost deputat constănțean cheamă în judecată Parlamentul României

01 Mar 2024 834

Judecătoria Constanța, verdict în procesul unui deputat din Constanța (MINUTA)

16 Feb 2024 825

Deputat de Constanța, cu verdict în așteptare la Judecătorie

22 Jan 2024 632

Judecătoria Constanța, așteptată să se pronunțe în procesul deschis de Autoritatea Națională pentru Cetățeni unui deputat din Constanța

02 Jan 2024 791

Deputat din Constanța, dat în judecată de Autoritatea Națională pentru Cetățenie! Instanța a rămas în pronunțare

05 Dec 2023 1262

#Dobrogea145 Amet Varol, deputat UDTTMR, mesaj de Ziua Dobrogei

18 Nov 2023 1184

Știri Constanța azi UDTTMR organizează „Turneul Campionilor la Kureș - 2023” în Parcul Tăbăcăriei (GALERIE FOTO +VIDEO)

09 Sep 2023 1228

UDTTMR organizează „Turneul Campionilor la Kureș - 2023” în Parcul Tăbăcăriei din Constanța

08 Sep 2023 772

Cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, la final (GALERIE FOTO)

04 Sep 2023 952

Gala Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Sep 2023 1888

Știri Constanța azi Paradă a UDTTMR cu prilejul Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar (FOTO)

02 Sep 2023 2062

Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, eveniment organizat de UDTTMR

02 Sep 2023 610

UDTTMR anunță deschiderea Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar printr-o conferință de presă (FOTO)

01 Sep 2023 1472

Constanța UDTTMR organizează a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar

31 Aug 2023 830

Muftiul Cultului Musulman din România, Muurat Iusuf, și deputatul UDTTMR, Varol Amet s-au întâlnit cu cu noul secretar de stat pentru Culte

27 Jun 2023 1241