Academia Română - Filiala Cluj - Napoca încheie proiectul „MINERVA – Cooperare pentru cariera de elită în cercetarea doctorală şi postdoctorală”

Săptămâna trecută joi și vineri – 19-20 noiembrie, Academia Română Filiala Cluj-Napoca, împreună cu partenerii săi – Academia Română Filiala Iași, Institutul de Istorie Nicolae Iorga al Academiei Române, Institutul de Arheologie Vasile Pârvan al Academiei Române, și Universitatea Lucian Blaga, Sibiu au încheiat proiectul MINERVA – Cooperare pentru cariera de elită în cercetarea doctorală şi post-doctorală. Evenimentul de închidere a avut loc la Hotel Alpin, în Poiana Brașov, cu participarea echipei de management și implementare, reprezentanți ai instituțiilor implicate în proiect, cercetători sprijiniți prin proiect și invitați din mediul academic și din media.
 
Proiectul s-a derulat pe parcursul a 20 de luni și s-a adresat unui număr de 170 de doctoranzi și cercetători postdoctorali – in regiunile Nord-Vest, Nord-Est, Centru și București-Ilfov – care au beneficiat de burse de sprijinire a activității de cercetare, oportunități de mobilitate internațională, pregătire în managementul cercetării, publicare de studii și monografii finanțate din proiect și acces la rețeaua internațională a proiectului.
 
Când am scris proiectul, ne-am propus să venim în folosul și în ajutorul bursierilor, cu măsuri complexe și integrate, care s-au dovedit a fi intervențiile optime pentru un sprijin real pentru activitatea de cercetare a doctoranzilor și cercetătorilor postdoctorat, a declarat Ramona Apetroaiei, expert în echipa de management a proiectului.
 
Prima etapă a proiectului a presupus selectarea doctoranzilor și cercetătorilor postdoctorali din regiunile Nord-Vest, Nord-Est, Centru și București-Ilfov – 130 de doctoranzi și 40 de cercetători postddoctorat, din domeniul științelor socio-economice și umaniste. Cuantumul burselor a fost un sprijin real și consistent pentru activitatea beneficiarilor, respectiv 1800 de lei pe lună pentru doctoranzi și 3700 de lei pe lună pentru cercetătorii postdoctorat.
 
Un următor pas în implementare a fost contractarea bursierilor de pe proiect și monitorizarea activității desfășurate: lucrări ştiinţifice publicate în reviste indexate în baze de date internaționale, lucrări prezentate la conferințe de interes științific și rapoarte de cercetare, asumate contractual. În plus aceștia au fost încurajați să participe la stagii de mobilitate internațională, finanțate adițional (4200 lei /lună), precum și la conferințe internaționale în spațiul UE (prin suportarea cheltuielilor de transport și cazare) și nu în ultimul rând să publice studii în cadrul volumelor colective sau chiar monografii publicate cu finanțare din proiect.
 
Proiectul Minerva este cel mai important proiect de burse doctorale și postdoctorale pe care Academia Română Filiala Cluj l-a implementat până acum. Este important din punct de vedere al anvergurii (...) și din prisma faptului ca obiectivele îndraznețe pe care ni le-am propus am reușit să le atingem, și o parte din aceste obiective am reușit chiar să le depășim, a transmis Andrei Pop – coordonator progres tehnic în cadrul proiectului.
 
 
Începând din septembrie 2015, în urma protocolului semnat cu Academia Română-Filiala Cluj-Napoca, Universitatea „Ovidius” din Constanța a devenit membru în rețeaua „Minerva”, alături de alte instituții prestigioase de profil, din țară și din străinătate.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

23 Apr 2024 401

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 423

Anunț pierdere legitimație și carnet de student

23 Apr 2024 218

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 617

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 353

Universitatea „Ovidius” Constanța, convocată la Reuniunea Consorțiului Universitaria

22 Apr 2024 333

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Ierós”

22 Apr 2024 291

Primăria Constanța A doua ediție a Conferinței Naționale despre Rolul Poliției Locale în Sistemul de Ordine Publică, găzduită de Universitatea „Ovidius”! (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 359

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 355

Conferința „Identitate românească în comunitatea europeană”, la Universitatea Ovidius Constanța

21 Apr 2024 567

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 755

Debut în instanță pentru ÎPS Teodosie, în procesul legate de salariile de la Universitatea Ovidius! Ce s-a întâmplat la primul termen

19 Apr 2024 539

ÎPS Teodosie, contra Universității Ovidius, pentru 30.000 de euro! Procesul începe mâine

17 Apr 2024 555

Universitatea „Ovidius” Constanța, gazda lansării volumului „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”, o lucrare despre regiunea Moldova

17 Apr 2024 453

Studentă la Universitatea „Ovidius” Constanța Andreea Lungan, medaliată cu bronz la Concursul Studențesc de Matematică SEEMOUS

16 Apr 2024 518