144 Engineering SRL va proiecta demolarea sediului bibliotecii de pe strada Izvor

Administraţia judeţeană a atribuit prin achiziţie directă proiectarea documentaţiei tehnice pentru „Demolare imobil din strada Izvor nr. 23, Constanţa“. Societatea câştigătoare, 144 Engineering SRL, are de întocmit documentaţia tehnică, conform cerinţelor caietului de sarcini. Documentaţiile se vor elabora în conformitate cu reglementările legale în vigoare, după cum urmează: documentaţie pentru obţinerea certificatului de urbanism; documentaţie pentru obţinerea avizelor şi acordurilor, conform certificatului de urbanism; documentaţie tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de desfiinţare (DTAD); documentaţie tehnică de organizare a execuţiei lucrărilor (DTOE).
 
Având în vedere necesitatea amenajării imobilului din strada Izvor nr. 23 Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa a încheiat contractul de prestări servicii nr. 27672/02.12.2015 „Expertiză tehnică - imobil din strada Izvor nr. 23, Constanţa, în vederea amenajării arhivei Consiliului Judeţean Constanţa“ cu SC Eco Terra Protect SRL, care, în urma expertizării clădirii, a constatat următoarele: întrucât nu au fost identificate documente referitoare la proiectarea şi construirea clădirii, din cele relatate de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene, aceasta se pare că a fost construită în perioada 1950-1960, are structura de rezistenţă tip cadru cu planşeul de peste parter din beton armat, cel de peste etaj este din chesoane prefabricate, iar betonul folosit la structura de rezistenţă este B250.
 
În ceea ce priveşte adâncimea de fundare şi natura terenului, s-a elaborat un studiu geotehnic prin care s-au stabilit următoarele: fundaţia construcţiei este din beton cu înălţimea de 1,20 m; stratul de fundare este format din loess galben. În ceea ce priveşte starea de uzură a clădirii, se constată următoarele: tencuieli degradate cu umiditate excesivă, cartonul de pe terasă este compromis, fisuri înclinate în pereţii interiori, fisuri în pardoseli, lipsa instalaţiei termice, reţeaua electrică este nefuncţională. Din cauza umezelii excesive, dar şi a terenului de fundare al clădirii (loess), se observă fisuri care au condus la tasarea diferenţiată a stâlpilor. Această tasare este determinată şi de încărcarea pe suprafaţa planşeului de la cota 0. Fisurile între stâlpi la partea superioară indică un sistem de armare necorespunzător pentru clădiri fundate pe terenuri sensibile la umezire, dar şi cu încărcări utile mari.
 
Ca urmare a celor constatate, expertul tehnic propune trei soluţii tehnice, din care recomandă următoarele soluţii:
Soluţia 2 (din expertiză): Consolidarea structurii prin soluţii care implică modificarea sistemului structural în baza unui proiect tehnic autorizat. După consolidare, clădirea va fi încadrată în clasa de risc seismic III.
Soluţia 3 (din expertiză): Demolarea integrală şi realizarea unei construcţii noi în baza unui proiect tehnic autorizat, deoarece structura existentă nu satisface exigenţele moderne ale rezistenţei şi stabilităţii, consolidarea acesteia este costisitoare şi va genera reducerea suprafeţei utile de depozitare.
 
Având în vedere cele constatate în urma expertizării tehnice a clădirii şi luând în considerare destinaţia pe care o va avea clădirea, respectiv arhiva Consiliului Judeţean Constanţa, a fost adoptată HCJ nr. 69/09.03.2016 privind aprobarea trecerii unui imobil din domeniul public al Judeţului Constanţa în domeniul privat al Judeţului Constanţa şi desfiinţarea acestuia prin demolare - „Clădire Filiala 1 Constanţa, strada Izvor nr. 23“ (demolare integrală). Deşi valoarea estimativă a contractului era de 30.000,00 de lei (fără TVA), preţul de adjudecare a fost de 12.000 de lei, fără TVA. Durata de prestare a serviciilor este 20 de zile calendaristice de la data semnării contractului de către ambele părţi.

Despre 144 Engineering SRL

Compania cu sediul în Constanţa a fost înfiinţată în 2003, fondator şi asociat unic fiind Mihai Ciogu, iar obiectul principal de activitate constă în „activităţi de arhitectură, inginerie şi servicii de consultanţă tehnică legate de acestea“. În 2006, în firmă a fost cooptată Georgiana Rozalia Ciogu, care a primit 10%. Administrator al firmei este Mihai Ciogu. Numele acestuia apare şi în firma 144 Structural Engineering, unde este asociat cu Petre Ionuţ Ciocan, Dan Samargiu şi Sorin Dan Pană, dar şi în firma Almi Interpres, în care a intrat în 2005, alături de Ştefan Dan Dilancea. Nu în ultimul rând, numele lui Mihai Ciogu apare şi în Consult Engineering, unde este asociat cu Adrian Vasiliev.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Un imobil de pe strada Mihai Viteazu din Mangalia va fi demolat de Altion Serv SRL (DOCUMENT)

18 Apr 2024 300

Achiziții Constanța Primăria Mangalia va demola un chioșc de pe strada Oituz

10 Apr 2024 447

Dezvoltatorul Stop SRL respectă legislația și a început procesul de demolare, după anularea autorizației de construcție de către Primăria Constanța

05 Apr 2024 946

UPDATE Constanța Soarta Bisericii „Izvorul Tămăduirii”, din Tomis Nord, aflată pe masa judecătorilor

22 Mar 2024 680

IGPR InfotraficTrafic deviat pe DN 1

18 Mar 2024 457

Fosta creşă nr. 6 de pe Aleea Topolog din Constanța va fi demolată. Primăria vrea să transforme spațiul în parcare. Integra Proiect Design SRL a primit contractul (DOCUMENT)

12 Mar 2024 1212

Epopeea continuă Judecătoria Constanța are termen joi în dosarul privind demolarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii”, de la Macul Roșu

06 Mar 2024 971

Stația de reglare-măsurare gaze naturale din Năvodari, județul Constanța, modernizată de SNTGN Transgaz

28 Feb 2024 1208

Protest anunțat Demolarea Bazarului Eliberării „La Gorbaciov” din municipiul Constanța scoate oamenii în stradă

19 Feb 2024 13319

Oficial de la Administrația Fondului Imobiliar Constanța Ce se întâmplă cu chiriașii de la Bazarul Eliberării „La Gorbaciov”?

09 Feb 2024 1537

Schimbări în cadrul societății Contur Team Services SRL Constanța. Ce au decis asociații

21 Jan 2024 598

IFCO SA, undă verde de la APM Constanța pentru ridicarea unui bloc pe strada Sentinelei

11 Jan 2024 875

Decizii CNSC Compania care a demolat activele aflate pe terenul Săli Polivalente din Constanța a contestat o licitație organizată de Academia „Mircea cel Bătrân"!

02 Dec 2023 1072

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ a bătut palma cu Dacor Plast SRL! (DOCUMENT)

18 Nov 2023 937

În prag de iarnă Demolare de construcții pe strada Justiției din Constanța, în urma sesizărilor făcute între vecini (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Oct 2023 6078