157 de apartamente şi terasă verde pe acoperiş Cum va arăta Solaris Tower, complexul ridicat de afaceristul Cristian Bîrcă în Faleză Nord (galerie foto)

În ediţia din 28 ianuarie, cotidianul ZIUA de Constanţa publica articolul „O firmă dă faliment, alta investeşte. Bloc de 18 etaje, ridicat de Cristian Bîrcă, în Faleză Nord“, în care era prezentat proiectul societăţii Alcor Merchant SRL, intitulat Solaris Tower. Este vorba despre un complex rezidenţial amplasat în inima oraşului, chiar pe plajă, orientat spre mare, cu o suprafaţă construită desfăşurată de 22.460 mp.
 
Potrivit memoriului de prezentare al proiectului „Construire imobil 3S+P+18 etaje, locuinţe, comerţ, alimentaţie publică“, depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, imobilul va avea spaţii comerciale şi de alimentaţie publică la parter şi la primul subsol, garaj pentru 65 de autoturisme la subsolurile al doilea şi al treilea, spaţii tehnice şi adăposturi de apărare civilă la subsolul al treilea, iar la etajele de la 1 la 14, locuinţe. Terenul de 2.952 mp este în prezent neconstruit şi neamenajat. Imobilul va fi ridicat pe 1.196 mp şi va avea o suprafaţă desfăşurată de 20.472 mp. Accesul pietonal la spaţiile comerciale se va face, la parter, de pe latura nordică a construcţiei, dinspre strada Prelungirea Ion Raţiu. În memoriul de prezentare se mai precizează că locuinţele vor fi dispuse pe etajele 1 - 14, câte 12 pe fiecare nivel. O parte dintre locuinţele de la ultimele două niveluri vor fi tip duplex, cu acces de la penultimul etaj. Ultimul nivel este retras dinspre vest, rezultând o terasă circulabilă, înierbată. Pe acoperiş va fi amenajat şi un spaţiu verde de 104 mp. La sol se vor face amenajări pentru circulaţii pietonale, carosabile, parcări şi spaţii verzi. Acestea din urmă vor acoperi o suprafaţă de 278 mp şi vor consta în peluze înierbate şi plantaţii de arbori şi arbuşti. Volumetric, clădirea este astfel configurată încât suprafeţele mari vitrate să fie umbrite vara, terasele create spre est, sud şi nord ajutând la asigurarea unui microclimat local plăcut şi deci la minimizarea necesităţii răcirii artificiale a aerului interior.

 157 de apartamente

 Imobilul va avea un total de 157 de unităţi locative, dintre care 50 de garsoniere, 86 de apartamente cu două camere, 17 apartamente cu trei camere şi patru apartamente cu patru camere. Cele patru apartamente cu patru camere şi patru dintre cele cu trei camere sunt duplexuri situate la ultimele două nivele. La parter şi la primul subsol sunt dispuse spaţii comerciale şi de alimentaţie publică cu o suprafaţă totală de 1.500 mp. La al doilea subsol va fi amenajată o parcare pentru locatari, cu 43 de locuri. Al treilea subsol va avea o parcare pentru locatari, cu 22 de locuri. Tot aici vor fi amenajate spaţii tehnice şi două adăposturi de protecţie civilă pentru câte 150 de persoane.

 Cine este investitorul

 Potrivit Registrului Comerţului, Alcor Merchant SRL are sediul social în municipiul Constanţa, strada Unirii nr. 108 A. Firma are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii societăţii sunt: Costanza SRL - Societa' Fiduciaria, cu sediul social în Italia, Treviso, Comunale Delle Corti 54/B Cap 31100, care deţine 12 părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 60%, Cristian Bîrcă, născut pe  5.12.1967, în Constanţa, care deţine patru părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 20%, şi Piccin Maurizio, născut pe 16.02.1957, în Veneto, Vittorio, Italia, care deţine patru părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 20%.

Administratorul societăţii este Piccin Maurizio, al cărui mandat va expira pe 5.12.2015. Alcor Merchant SRL se ocupă cu „dezvoltarea (promovarea) imobiliară“. În anul 2013, societatea cu patru salariaţi a declarat o cifră de afaceri de zero lei. Potrivit vrajitorul.eu, „Alcor Merchant SRL se află într-o situaţie financiară normală. Nivelul profitabilităţii operaţionale, precum şi soliditatea indicatorilor de solvabilitate nu pot garanta o evoluţie total lipsită de riscuri în perioada următoare. Există posibilitatea ca, în următoarele 6 - 12 luni, firma să întâmpine dificultăţi în achitarea obligaţiilor de plată faţă de partenerii de afaceri. Este recomandată monitorizarea mai frecventă a evoluţiei acestei companii“. Acelaşi site prezintă şi o analiză a indicatorilor financiari ai societăţii Alcor Merchant SRL.

 Afaceri imobiliare

 Potrivit Registrului Comerţului, Cristian Bîrcă mai este asociat în Alcor Construct SRL, Alcor Development, Alcor Investments, Alcor Merchant, Alcor West SRL, Core Energy, Relax Estival. Bîrcă este cunoscut printre afaceriştii constănţeni ca fiind un mare pasionat de investiţiile imobiliare. Proiectele Orion de pe strada Unirii, Solaris Tower din Faleză Nord, Cronos Residence din Olimp, Aurora Residence - Băneasa, Casa Zamora şi Kogaion din Buşteni au fost dezvoltate de firmele lui Cristian Bîrcă. Recent, în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, numerele 1155 - 1263 din 21.01.2015, a fost publicată notificarea privind deschiderea procedurii de insolvenţă/faliment pentru societatea Alcor Constuct SRL. Lichidatorul judiciar al societăţii a fost numit MG Activ Insolvency SPRL, cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Nicolae Iorga.
 
Citeşte şi
O firmă dă faliment, alta investeşte: Bloc de 18 etaje, ridicat de Cristian Bîrcă, în Faleză Nord (galerie foto)

 Alcor Construct SRL, afacerea lui Cristian Bîrcă, a intrat în insolvenţă

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

05 Mar, 2015 11:37

Vad ca este o pasiune a primarului si a consilierilor de a obtura panorama spre mare (vezi monstrul din portul Tomis care a blocat perspectiva asupra coastei marine; vezi zidul de beton de pe esplanada de pe strada Mircea).Chiar nu mai sint terenuri in Constanta si trebuie construit pe malul marii. probabil ca si blocul asta va ajunge un monument(schelet) al nepasarii si spagii, la fel cu cel din portul Tomis , cel de linga hotel Ibis, cel din piata Ovidiu. Venetici care nu iubesc acest oras.Carati-va, cit mai e timp!oricum veti da socoteala!

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.