A doua oara la „Libertatea de exprimare si libertatea presei" Mazare si singurul ziar de opozitie din Constanta, in Raportul Departamentului de Stat al SUA

cap_4.jpgPrimarul Radu Mazăre a fost menţionat, pentru al doilea an consecutiv, în Raportul Departamentului de Stat american privind drepturile omului, la capitolul „Libertatea de exprimare şi libertatea presei".

„Pe parcursul anului, s-au înregistrat câteva cazuri în care demnitari sau politicieni au insultat sau hărţuit jurnalişti. Începând din data de 6 aprilie, firma de distribuţie a presei deţinută de primarul oraşului Constanţa, Radu Mazăre şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, a blocat distribuţia ziarului Ziua de Constanţa, care criticase autorităţile locale", se spune în raportul menţionat. Departamentul de Stat al SUA vorbeşte despre modul în care firma în care Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu sunt acţionari a scos anul trecut de la distribuţie cotidianul ZIUA de Constanţa. În aprilie 2009, vă spuneam că de la începutul acelei luni, ZIUA de Constanţa nu se mai găsea în chioşcurile Conpress Group, unde ar fi trebuit să fie distribuită de SC Tutun şi Ziare SRL. Situaţia ne era sesizată, la acea vreme, de cititori şi s-a dovedit a fi reală în urma cercetărilor din teren. Dar cum s-a ajuns la această situaţie? SC Tutun şi Ziare SRL are ca unic asociat firma Conpress Group SRL, în acţionariatul căreia îl regăsim pe primarul Constanţei, Radu Mazăre. Este adevărat că, încă de la sfârşitul lunii noiembrie 2008, SC Tutun şi Ziare SRL a informat că „datorită costurilor logistice ridicate", se află în imposibilitatea de a mai distribui ZIUA de Constanţa.

radu_mazare_tinuta_ofiter_nazist_german_09.jpgColeg cu CV Tudor, în 2008

Scoaterea din chioşcuri a venit ca urmare a publicării în paginile cotidianului nostru a unei serii de articole referitoare la procesul dintre primarul Mazăre şi jurnalista Feri Predescu şi despre terenul pe care Beatrice Mariş, judecătoarea care a condamnat-o pe Feri Predescu în procesul cu Mazăre, îl primise de la edil, prin dispoziţie de primar, teren pe Legea 10 din 2001. Însă punctul culminant l-a reprezentat materialul „Mazăre: «M-au votat 70% din constănţeni» Greşit: NU l-au votat 70% din constănţeni". Aşadar, Departamentul de Stat al SUA nu a putut trece cu vederea faptul că singurul ziar de opoziţie din Constanţa a fost retras de la distribuţie din chioşcurile celui pe care îl... deranja. Însă, Radu Mazăre mai apare în documentul menţionat şi din pricina scandalului legat de uniforma nazistă pe care a purtat-o în vara lui 2009, în timpul unei prezentări de modă. Aşa cum spuneam, acesta este al doilea an consecutiv în care Mazăre este menţionat în Raport. Anul trecut, analiza pe 2008 ni-l arată din nou pe edilul Constanţei, tot la capitolul „libertatea presei", alături de nume cum ar fi Gheorghe Ciuhandru, Norica Nicolai, Corneliu Vadim Tudor, Liviu Dragnea şi Adrian Păunescu. Raportul menţionează că în iunie 2008, primarul PSD-ist a câştigat procesul împotriva jurnalistei Feri Predescu care „l-a acuzat că ar avea legături cu infractori locali". „Predescu, care era la vremea aceea corespondent local pentru TVR şi Evenimentul Zilei, a fost condamnată să îi dea lui Mazăre despăgubiri şi să publice o scrisoare deschisă în care să-şi ceară scuze într-un ziar naţional şi într-unul local", se arată în raportul pentru 2008.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaje de opinie Administrația Chițac continuă „ctitoriile” lui Mazăre. Teren gratuit pentru biserica din Faleză Nord! Sunteți de acord cu propunerea primarului?

24 Mar 2024 786

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 669

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 672

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 724

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1001

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 853

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1373

Știri Constanța Bosînceanu, acționar majoritar SNC- "Nu pot să spun dacă l-aș vota pentru un nou mandat pe Chițac" (VIDEO)

09 Feb 2024 4173

Imobile de 14 etaje, un spital și mai multe locuințe. Iată ce vor să construiască niște investitori pe malul Lacului Siutghiol, Constanța

07 Feb 2024 5021

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1525

Complet de divergență pentru pretențiile lui Chițac, de la Mazăre! La mijloc sunt 4,38 de milioane de dolari. Un judecător a vrut să se abțină

01 Feb 2024 842

Radu Mazăre jr., la ceas aniversar! A schimbat prefixul

31 Jan 2024 1233

Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, clasare de la DNA! Vizat, dosarul din cauza căruia a demisionat din PSD

29 Jan 2024 1672

Interese imobiliare versus voința oamenilor Stelian Ion aduce acuzații cu privire la proiectul șoselei de coastă!

16 Jan 2024 920

Fiul lui Radu Mazăre s-a lansat în afaceri! Iată ce domeniu a ales Răducu Mazăre

02 Jan 2024 6938