Ansamblul Karasu al UDTTMR, prezent pe scena Festivalului lumii turcice de la Yalova (galerie foto)

Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului lumii turcice şi al popoarelor înfrăţite, manifestare organizată de YAFEM, a reunit, anul acesta, aproximativ 500 de participanţi din diferite colţuri ale lumii turcice. La festival, derulat în perioada 17-23 iulie, la Yalova, a participat şi Ansamblul Karasu al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR). Grupul a avut evoluţii atât pe scena Amfiteatrului din Yalova, cât şi în staţiunea Aydinkent şi în localitatea Gemlik. Aşa cum se menţionează într-un comunicat de presă, ansamblul UDTTMR a prezentat, în cadrul festivalului, dansuri tradiţionale tătăreşti din zona Dobrogei, dar şi dansuri tradiţionale turceşti.
Delegaţia UDTTMR, condusă de prim-vicepreşedintele uniunii, Samin Menan, a fost primită de prefectul Yalovei, Esengul Civelek, dar şi de primarul oraşului Yalova, Vefa Salman, acestuia din urmă fiindu-i adresată invitaţia de a participa la ediţia de anul acesta a festivalului organizat de UDTTMR.
 
Festivalul de la Yalova reuneşte în fiecare an reprezentanţi ai culturii din lumea turcică. Obiectivul evenimentului este acela de a promova tradiţiile, dar şi de a consolida relaţiile de colaborare dintre participanţi. Pe scena celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului de la Yalova au urcat, alături de Ansamblul Karasu, grupuri din Bulgaria, Macedonia, Kazahstan, Cipru de Nord, Georgia, Kîrgîstan, Dagestan, Osetia de Nord, Karacay, dar şi un grup care i-a reprezentat pe turcii din Siria.
Nu mai puţin important, în cadrul festivalului „a avut loc şi Simpozionul ziariștilor, ajuns anul acesta la cea de-a XII-a ediție, din partea UDTTMR participând Nida Ablez și Adina Bocai. Dezbaterile de la ediția de anul acesta a Simpozionului ziariștilor au vizat teme de actualitate, respectiv Crimeea și turcii din Irak şi Siria“, se precizează în comunicatul de presă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comunicat Nawrez UDTTMR - 22 Martie 2015

22 Mar 2015 2024

UDTTMR a celebrat Nawrez-ul, sărbătoarea sosirii primăverii (galerie foto)

22 Mar 2015 1912