Apel pentru curăţenie către autorităţile din Constanţa (VI) Cine strânge mizeria din pasajul de la Tomis Mall? (galerie foto + video)

În plin centrul municipiului Constanţa suntem martorii mizeriei, ai decadenţei, ai pericolului, ai inesteticului. Asta pentru că pasajul subteran de la centrul comercial Tomis Mall, de pe strada Ştefan cel Mare, a devenit un loc cu totul nefrecventabil. Acolo unde altădată erau magazine sunt, astăzi, geamuri sparte şi uşi fără lacăt. Pereţii sunt „accesorizaţi” cu tot soiul de mesaje şi mâzgăleli fără înţeles. Bucăţi întregi din trepte sunt desprinse, astfel că trecerea prin acest pasaj constituie un pericol pentru oricine. Locul are un aer... post-apocalipsă, iar mirosul pestilenţial nu face decât să confirme această impresie.

Pasajul de la Tomis Mall a devenit locul preferat al cerşetorilor, al aurolacilor. Ceea ce altădată reprezenta o zonă extrem de circulată este, la momentul actual, un perimetru de evitat. Pentru copii, îndeosebi, este riscant să circule prin pasaj.
De ce ne confruntăm însă cu această situaţie? De ce în kilometrul zero al Constanţei suntem expuşi la mizerie?
Ce fac autorităţile în această situaţie? Cum au permis ca pasajul Tomis să ajungă la acest stadiu avansat de ruinare? Cum intenţionează să repare, să gestioneze situaţia de acum înainte?
Amintim că starea de degradare avansată a pasajului ne-a fost adusă la cunoştinţă de unul dintre cititorii cotidianului ZIUA de Constanţa. În urmă cu aproximativ două săptămâni, Doina Coandă Oancea ne-a trimis, prin intermediul Facebook-ului, mai multe fotografii de la faţa locului.

Cotidianul ZIUA de Constanţa trage un semnal de alarmă cu privire la pasajul de la Tomis Mall, atât pe site-ul ziarului, cât şi pe pagina de Facebook a publicaţiei. Alături de cititorii noştri, vom adresa zilnic întrebări autorităţilor publice şi, în cadrul demersului nostru, vom publica zilnic fotografii de la faţa locului (galerii foto online), până atunci când în pasaj se va face curăţenie.
Atât autorităţile, cât şi constănţenii sunt invitaţi să vină cu idei, cu propuneri, poate chiar şi cu soluţii pe marginea acestui caz. Pasajul de la Tomis Mall trebuie să depăşească starea de ruină în care a fost adus şi să redevină o zonă civilizată, sigură, curată.
A cui este responsabilitatea? În sarcina cui revine acest pasaj situat în centrul Constanţei? Cine trebuie să facă aici curat?
 
O să trimit luni o echipă la faţa locului
 
Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa ne-a declarat că luni va trimite o echipă în pasajul de la Tomis Mall pentru a vedea care este situaţia. „În principiu, o să merg la faţa locului cu o echipă pentru a vedea cam ce probleme ar putea să ridice zona respectivă”, a afirmat Dina. Directorul DSP Constanţa a ţinut să menţioneze că în cazul în care în pasaj vor fi găsite persoane fără adăpost, ace de seringă şi seringi, DSP va face o sesizare către Poliţia Locală Constanţa.
 
M-am îngrozit de ce am văzut acolo

 
Dumitru Bădrăgan, fostul candidat al PER la conducerea Consiliului Judeţean Constanţa, actualmente cap de listă al partidului pentru europarlamentare, mărturiseşte: „M-am îngrozit de ce am văzut acolo. Miroase foarte, foarte urât, m-am grăbit să ies de acolo. Este dezamăgitor... Niciun turist străin n-ar merge prin jegul ăla”. Bădrăgan a precizat şi că, din punctul său de vedere, responsabil pentru ruinarea acestui obiectiv se face Confort Urban, societatea care administrează pasajul.
 

De vină sunt cetăţenii care au ales aceeaşi administraţie
 
Deputatul Gheorghe Dragomir, liderul Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, susţine că „pasajul de la Tomis Mall arată cu arată Cazinoul, iar aşa cum arată Cazinoul arată toată Constanţa”. „E un oraş care respinge, care nu mai are nimic frumos. Frumoasă a rămas doar Marea Neagră”, este de părere parlamentarul constănţean. Întrebat cine se face vinovat de starea avansată de degradare în care a ajuns pasajul din centrul Constanţei, liderul liberal a afirmat: „De vină sunt cetăţenii care au ales aceeaşi administraţie, dar şi aceasta din urmă. Toţi au o părticică de vină”. În ceea ce priveşte vina sa, Dragomir a recunoscut că vina sa este aceea că PNL nu a fost suficient de puternic cât să impună o nouă administraţiei publică locală. „Îmi reproşez că n-am avut un partid mai puternic care să dea primarul Constanţei, dar nu stau degeaba”.
 
Primăria ar putea găsi câţiva bani să repare pasaju
 
Cititorii ZIUA de Constanţa comentează în continuare pe pagina de Facebook a publicaţiei pe această temă. „Toată Constanţa este plină de gunoaie. Nu este numai vina autorităţilor. Factorul esenţiale este omul. Sunt din Murfatlar, lucrez în Constanţa şi am văzut locatari aruncând gunoiul de la etaj pe trotuar”, scrie Ştefan Cârceag.
Un alt cititor scrie: „N-am mai trecut pe acolo de câţiva ani, dar tot aşa arată. E un fel de toaletă de urgenţă. Primăria ar putea găsi câţiva bani să repare pasajul”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 206

Vreme instabilă pentru următoarele zile în Dobrogea

19 Apr 2024 235

Ce au decis judecătorii în procesul în care Sucursala Regională de Căi Ferate Constanța a contestat amenda primită de la Garda de Mediu?

19 Apr 2024 221

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 522

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 289

Ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. Ordinea de zi completă (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 288

Imobile scoase la vânzare de Primăria Cuza Vodă, județul Constanța. Iată unde sunt situate

19 Apr 2024 256

AUR Constanța susține dezbaterea din cadrul turneului lui Aurelian Popa, care aduce în prim-plan discuții despre viitorul României în cadrul evenimentului „Stop Agenda 2030” (FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 356

UPDATE. Furturi și distrugeri la autoturisme, în Constanța. Bărbat de 39 de ani, arestat preventiv. Unde l-a găsit Poliția?

19 Apr 2024 501

Termoficare Constanța Mai mulți consumatori au rămas fără apă caldă la robinete. Lista completă

19 Apr 2024 396

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 391

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 296

Constanța! Achitare pentru un jandarm și doi polițiști, acuzați de purtare abuzivă!

19 Apr 2024 378

Armonia Hospital Constanța Mamografie Bilaterală, la un preț special, cu trimitere de la medicul de familie

19 Apr 2024 400

Imobiliare Constanța Complex Savoy SA, răspuns negativ de la Primăria Constanța

19 Apr 2024 298