Aqualand SA a renunţat la un spaţiu la Cazino Sorina Moscu - „Am închis punctul de lucru ca să nu mai plătim taxa de promovare“

Deţinătorii societăţii Aqualand SA, firma care administrează parcul de distracţii Aqua Magic, au avut, pe 15 aprilie, Adunarea Generală Ordinară şi Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor. Hotărârile şedinţei au fost publicate abia recent în Monitorul Oficial al României. Interesant este că au fost publicate în ordine inversă.

Lucrări începute, aprobate de AGA la finalizarea acestora


Astfel, potrivit hotărârii nr. 3 publicate în partea a IV-a nr. 2718 a MO din 8 iunie 2015, după aprobarea bilanţului contabil şi mandatarea reprezentantului administratorului să semneze bilanţul contabil pe 2014, acţionarii au aprobat şi repartizarea pe dividende a profitului (inclusiv cel nerepartizat), în funcţie de disponibilităţile societăţii, mandatându-l pe directorul executiv al societăţii, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, să ducă la îndeplinire acest lucru. Totodată, s-a aprobat decizia administratorului unic - societatea Clubo Galactic SRL, reprezentată de Georgiana Andreea Şerban (fiica directorului executiv), de a construi o terasă acoperită, circulabilă, în partea de sud a parcului Aqua Magic. Terasa se amenajează încă din luna februarie, atunci când Aqualand a obţinut de la Primăria Constanţa certificatul de urbanism nr. 174 pentru „Construire terasă acoperită cu închidere extrasezonieră“. Actul emis de municipalitate este valabil până pe 2 februarie 2016. „Lucrările la terasa circulabilă au început de mult, aproape că s-au finalizat“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, directorul Sorina- Gina Hortolomei-Moscu.

Tobogan nou în această vară, la Aqua Magic

Mai mult, s-au aprobat în şedinţă şi contractarea creditului de investiţii, în sumă de 260.000 de euro, pentru construirea unui tobogan nou, „Sidewinder“, şi menţinerea liniei de credit contractate. „Şi la tobogan sunt lucrările începute de mult, sperăm ca, în cel mai scurt timp, acesta să poată fi utilizabil. Despre ceea ce reprezintă acest nou tobogan vă puteţi informa de pe site-ul parcului acvatic“, a transmis directorul Aqua Magic, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu. Nu în ultimul rând, se precizează în hotărârea nr. 3 că SC Clubo Galactic SRL va factura 15% din cifra de afaceri obţinută cu termen de plată de 90 de zile. De asemenea, au fost validate şi contractul de management nr. 26/04.04.2014, şi completarea contractului de management cu atribuţiile conferite prin AGEA nr. 1/21.03.2014.

Hotărârea 2, publicată după hotărârea 3

O săptămână mai târziu, adică pe 15 iunie, a fost publicată în Monitorul Oficial, partea a IV-a, nr. 2846, hotârârea nr 2. Ţinând cont de acest „trend“, se poate ca hotărârea nr. 1 să fie publicată peste alte câteva zile. Potrivit hotărârii nr. 2 luate în aceeaşi şedinţă, actul constitutiv al societăţii a suferit mai multe modificări. În principal, modificările prevăd ca administratorul unic, prin reprezentantul său permanent (n.r. Georgiana Andreea Şerban), să aibă o mai mare putere de decizie în firmă, acesta fiind împuternicit să ia, practic, aproape toate deciziile. Totodată, s-a decis revocarea din funcţia de cenzor a Mariei Rodica Rusu şi numirea Mădălinei Laura Radu, care fusese anterior cenzor supleant. Locul său a fost astfel luat de Florian Alexandru Ilie.
 
Cea mai importantă decizie adoptată este însă aceea a majorării capitalului social cu suma de 300.000 de lei din profitul nerepartizat al anului 2006, acesta ajungând astfel la suma de 1.500.000 de lei, divizat în 1.000 de acţiuni a câte 1.500 de lei fiecare. Acest lucru a condus la o altă decizie, aceea de anulare a acţiunilor la purtător, existente în formă materială, şi retipărirea lor.
Nu în ultimul rând, în AGA s-a decis „închiderea punctului de lucru situat în Constanţa, staţiunea Mamaia, zona Cazino Sud, spaţiu comercial nr. 36“. Potrivit directorului executiv al Aqua Magic, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, spaţiul a fost închiriat altcuiva. „Am închis punctul de lucru ca să nu mai plătim taxa de promovare a staţiunii şi taxa de irigaţii şi alte cele. Anul viitor, poate îl redeschidem“, a declarat Sorin Moscu, pentru ZIUA de Constanţa .
 
Precizăm faptul că municipalitatea constănţeană este cea care încasează controversata taxă de promovare a turismului în staţiunea Mamaia, taxă colectată prin intermediul Asociaţiei de Promovare a Turismului Litoral - Delta Dunării, al cărei preşedinte este Corina Martin.

Sorina-Gina Hortolomei-Moscu nu mai are acţiuni directe în Aqualand SA

Înregistrată în anul 2002, SC Aqualand SA are sediul social în Mamaia, Parc Aqua Magic. Asociaţii societăţii sunt Dumitru Ion Cilibia (născut pe 28.10.1938, în Botoşani), care deţine, mai nou, doar 200 de acţiuni, adică 20% dintre participările în firmă (dintre cele 758 de acţiuni deţinute anterior - 75,8% din capitalul social), şi Georgiana Andreea Şerban - 251 de acţiuni, adică 25,01% din firmă. Un procent de 54,9% este împărţit de o listă de acţionari care deţin împreună 549 de părţi sociale (54,9% din capitalul social). Astfel, faţă de informaţiile consultate anterior la Registrul Comerţului, la data de 16 iunie 2015, în firmă nu mai erau implicate direct Laura Bianca Buşu (născută pe 20.05.1972, în Constanţa), care deţinea 100 de acţiuni (10% din capitalul social), şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (născută pe 23.06.1963, în Constanţa), care deţinea 42 de acţiuni (4,2% din capitalul social).
 
Administratorul societăţii este în continuare Clubo Galactic SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu, Complex Sportiv Badea Cârţan, firmă reprezentată de Georgiana Andreea Şerban, al cărei mandat expiră pe data de 21.03.2018. Societatea se ocupă de „alte activităţi recreative şi distractive“. Potrivit date-financiare.ro, în anul fiscal 2013, societatea cu 48 de angajaţi a înregistrat o cifră de afaceri de 3.110.253 de lei şi un profit net de zero lei.
 
Citeşte şi:

Nicuşor Constantinescu a fost încătuşat de Bodean. Totul despre firmele controlate ieri de DNA (galerie foto+document)

Asociaţii Aqualand SA îşi extind afacerea din Mamaia

Amendată de CJPC Constanţa: Aqualand-ul lui Dumitru Cilibia şi al Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu îşi caută dreptatea în instanţă
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.