ARD face un apel către consilierii locali „V-aţi îngrijit de Mamaia, este timpul pentru Constanţa"

ard_cazino_Cazino_Constanta_2.jpgARD Constanţa face un apel către consilierii locali municipali constănţeni care se reunesc astăzi, la ora 12.00, în cadrul unei şedinţe ordinare. Apelul ARD Constanţa vine în contextul în care pe ordinea de zi a şedinţei, la punctul 35, „Diverse", figurează proiectul de hotărâre iniţiat de consilierii ARD, proiect ce vizează organizarea unui referendum local pentru consultarea constănţenilor cu privire la vânzarea Cazinoului, în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare din 9 decembrie. „ARD Constanţa face un apel către consilierii locali PSD, PNL, UNPR şi PP-DD. Solicităm consilierilor să dezbată proiectul privind organizarea referendumului prin care cetăţenii Constanţei îşi vor exprima opinia referitoare la vânzarea Cazinoului. ARD Constanţa susţine în continuare că referendumul trebuie organizat pe 9 decembrie 2012, odată cu alegerile parlamentare pentru ca autorităţile locale să nu irosească resurse suplimentare pentru un nou scrutin", explică ARD Constanţa într-un comunicat de presă.

Totodată, ARD atrage atenţia asupra faptului că, „pentru salvarea simbolului oraşului nostru politicienii nu trebuie să aibă culoare politică". „Primarii aleşi prin vot de constănţeni după Revoluţie s-au luptat pentru ca oraşul să-şi recapete Cazinoul, prin procese care au durat ani de zile. Constanţa are resurse uriaşe care trebuie folosite în folosul constănţenilor", explică ARD.

Amintim că administraţia publică locală constănţeană a trecut, în 2011, clădirea Cazinoului din Constanţa către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Acesta din urmă a însărcinat Compania Naţională de Investiţii (CNI) cu reabilitarea clădirii istorice a Constanţei. Dacă lucrurile ar fi decurs fără probleme, lucrările trebuiau să fie demarate până la data de 30 august 2012. Licitaţia pentru întocmirea fazelor de proiectare PT + TAC + DE şi execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţie „Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa" organizată de CNI nu a mai avut loc şi asta din cauza formulării unor contestaţii. Ulterior, pentru în că protocolul de preluare a Cazinoului de către Ministerul Turismului se specifica faptul că, dacă într-un an de zile nu începe reabilitarea clădirii, aceasta revine la municipalitate, Cazinoul s-a întors la administraţia locală condusă de primarul Radu Mazăre tocmai din cauză că în acest interval de timp ea nu a fost reabilitată. În acest fel, edilul şef îşi poate pune în aplicare intenţia, anume aceea de a vinde clădirea simbol a Constanţei, una dintre foarte puţinele clădiri în stil Art Nouveau din România.

La finalul comunicatului de presă dat publicităţii ieri, ARD Constanţa atrage atenţia atenţia aleşilor locali: „Domnilor consilieri, întoarceţi ochii spre oraş! V-aţi îngrijit de Mamaia, este timpul pentru Constanţa!".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3534

Știri Constanța azi Atenție, șoferi! Fum dens în zona Aqua Magic din cauza unui incendiu (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Dec 2023 1385

Centrul Infotrafic Accident pe DN 74, unul dintre șoferii implicați este rănit

19 Oct 2023 813

UPDATE Incendiu violent în județul Prahova! O persoană a fost rănită

25 Sep 2023 992

Bărbatul urmărit național pentru trafic de droguri, încarcerat de polițiștii din Arad! Cât va sta după gratii

12 Sep 2023 785

Atenționare de călătorie în Franța! A fost prelungită durata codurilor roșu și portocaliu de caniculă

22 Aug 2023 882

​#ConstanțaEsteBine 18 august 2023. Iată-ne la începutul week-end-ului acestei săptămâni provocatoare

18 Aug 2023 807

UPDATE Incendiu la o construcție anexă din municipiul Suceava

18 Aug 2023 1182

UPDATE. Pompierii intervin pe malul lacului Tăbăcărie din Constanța! Ce se întâmplă acolo (FOTO+VIDEO)

08 Jul 2023 3503

Arde o casă în Medgidia!

18 Jun 2023 1509

UPDATE Incendiu la un apartament din Constanța! În ce zonă intervin pompierii (FOTO+VIDEO)

12 Dec 2022 2871

A fost emis mesaj RO-ALERT Incendiu la un centru de reciclare din Chitila. Au fost alertate 8 autospeciale de stingere

04 Nov 2022 1144

Incendiu la o fostă fabrică de mezeluri din municipiul Tulcea! (FOTO+VIDEO)

02 Nov 2022 1292

Imaginile dezastrului, din dronă Mansarda Arhiepiscopiei Tomisului, în flăcări (VIDEO)

15 Oct 2022 2664

IGPR Infotrafic Restricții de trafic pe DN 74

28 Sep 2022 649