Actualitate

LIVE TEXT. Prezent ministrul Mircea-Titus Dobre Are loc simpozionul „Turismul pe litoralul românesc în sezonul 2017” (galerie foto+video)

Astăzi, 3 martie, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa organizează la Sala de Conferinţe a Pavilionul Expozițional Constanța deschiderea simpozionului intitulat „Turismul pe litoralul românesc în sezonul 2017”.
 
Tema principală a evenimentului este: Sezonul turistic estival 2017 pe litoral – probleme de rezolvat, precum și alte subiecte de interes pentru reprezentanții din domeniul turismului.
 
Lucrările simpozionului vor fi deschise de Mihai Daraban, preşedintele CCINA Constanta şi al Camerei Naţionale.
 
La eveniment sunt prezenţi Mircea-Titus Dobre, ministrul Turismului, primarul Decebal Făgădău, omul de afaceri Nicolae Bucovală, prefectul Adrian Nicolaescu, Dănuţ Jugănaru, director CCINA. De asemenea, mai sunt prezenţi Mohammad Murad, Popescu de la ANAT, consilierul local Aurelian Marin.
 
În cadrul evenimentului, Bucovală spune că „tot ce se construieşte pe litoral trebuie să aibă avizul ministrului Turismului”. Referitor la plaje, spune că hotelierii plătesc sume mari către Apele Române pentru închirierea plajelor. Propune ca fiecare hotel să primească o anume suprafaţă de plajă fără a achita o sumă, deoarece hotelierii nu percep bani de la turişti pentru închirierea de şezlonguri. Totodată, Bucovală afirmă că primii turişti vor veni la sfârşitul lui aprilie, înainte de 1 mai. „Sperăm să fie staţiunea gata”.

UPDATE 3, ora 12.22
 
Tot ministrul Turismului spune că este dificil de modificat structura anului şcolar.
 

„Este corect şi ca vacanţa de iarnă să fie mai mare pentru copii, pentru a putea beneficia de turismul montan în timpul iernii”, a declarat Dobre.

Referitor la propunearea lui Bucovală privind plajele închiriate, a zis că nu are nimic împotriva acestei propuneri şi că trebuie demarate discuţiile în acest sens.
 
De asemenea, ministrul a spus că, înainte de activarea Comandamentului Litoral, se va merge pe prevenţii.

„Vom începe cu Apele Române. Statul trebuie să ajute privatul prin acte normative coerente”, a spus oficialul ministrului Turismului.

„Cred că clasificarea unităţilor de cazare trebuie să rămână la Ministerul Turismului”, a mai adăugat Dobre.


Ion Caraignat, liderul Cartel Alfa, a vorbit despre faptul că angajatorii din turism ar trebui scutiţi de taxele plătite la stat pentru angajarea în extra-sezon.

În legătură cu voucherele de vacanţă, ministrul Dobre a declarat:

„Îmi doresc să înceapă mai repede acest program, apoi vom vedea dacă trebuie aduse modificări. Eu cred că acest program este corect în proporţie de 99 la sută”, spune Dobre. 

„Vom avea discuţii cu primăriile pentru puz-ul staţiunilor. Trebuie să reglementă funcţionarea staţiunilor, pentru că altfel nu se poate, a mai declarat ministrul Turismului.


Mohammad Murad, prezent la eveniment, a spus că „acum zece ani, am discutat aceleaşi probleme, sunt convins că şi peste alţi zece vom discuta despre ele. Avem nevoie de înţelegere de la cei care ne conduc, noi muncim, investim ultimii bani pentru turişti şi avem nevoie de susţinerea morală din partea celor care ne conduc. Vrem să schimbăm lucrurile pentru că România are ce oferi. La câtă bunăvoinţă am arătat, tot noi suntem cei pedepsiţi”.

„Vrem un sprijin de la autorităţi, nu putem aştepta şase luni ca primarul să semneze o autorizaţie pentru refacerea unei faţade la hotel. Orice taxă introdusă în România intră în vigoare a doua zi, iar dacă o taxă este scoasă, aşteptăm şase luni ca să intre în vigoare normele”, a mai spus Murad.

Mihai Daraban a declarat că „CCINA nu şi-a propus să submineze organizaţiilor patronale. Noi ne băgăm în sectoare, precum codul fiscal, învăţământul profesional dual”.

UPDATE 2, ora 12.13

Ministrul Dobre a declarat că ministerul Turismului va prelua Liceul Agricol Palas şi, prin fonduri europene, îl va reabilita, urmând ca aici să funcţioneze un centru de pregătire profesională pentru personalul necesar turismului de pe litoral.
 
De asemenea, tot Dobre a spus că se va prelua şi Centrul de Pregătire Profesională de la Buşteni pentru personalul necesar turismului montan.
 

„În staţiuni trebuie limitat numărul magazinelor alimentare”, a declarat Mircea-Titus Dobre.

 
Ministrul Turismului a atenţionat primarii să aibă în vedere refacerea puz-ului pentru staţiuni.


UPDATE 1, ora 12.05

Vă prezentăm temele de discuţie propuse la acest eveniment:
  • Necesitatea urgentării, adoptării Normelor de aplicare a Legii nr. 170/2016
  • Lipsa personalului calificat care să lucreze pe litoral şi necesitatea de sprijin guvernamental şi al atorităţilor locale în acest sens – propunere de soluţii
  • Propunere de iniţiere a unui proiect de lege privind exploatarea plajelor turistice de către hotelieri
  • Aprobarea proiectului de lege privind înfiinţarea Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor Turistice
  • Încurajarea de către Ministerului Turismului de realizare a unor strategii locale şi judeţene de dezvoltare şi promovare turistică şi integrarea acestora într-o strategie naţională de dezvoltare a turismului în România
  • Promovarea turismului de litoral-insuficientă promovarea internă. Program „Re-descoperiţi România turistică”
  • Voucherele de vacanţă – să nu apară prea târziu pentru sezonul turistic litoral 2017.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CCINA Constanţa invită Târg de produse şi servicii eco, „Exponatura - Trăieşte Sănătos“, la cea de-a V-a ediţie

18 Oct 2017 427

UPDATE Ministrul transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, în portul Constanţa. Participă la Silk Road Summit (galerie foto+video)

05 Oct 2017 1011

Eveniment la nivel înalt, găzduit de CCINA Republica Kazahstan şi-a deschis consulat onorific la Constanţa (galerie foto)

29 Sep 2017 2549

Organizat de CCINA, Târgul TINIMTEX revine la Constanţa. Peste 220 de firme, prezente la eveniment

19 Sep 2017 1676

Două evenimente importante, la CCINA Constanţa Târgul Naţional de Îmbrăcăminte şi Încălţăminte TINIMTEX şi Târgul Imobiliar, la start

16 Sep 2017 3170

Strategii de marketing şi de promovare a unui produs turistic integrat, la CCINA Constanţa. Parteneriat cu Asociaţia „Dunărea“ din Bulgaria (galerie foto)

08 Sep 2017 776

LIVE TEXT Eveniment CCINA Constanţa. Proiect de strategie între România şi Bulgaria (galerie foto)

07 Sep 2017 508

Primăria Constanţa, membru colectiv al CCINA Care este cotizaţia anuală plătită de la buget

23 Aug 2017 442

Seminar interactiv la Camera de Comerț, Industrie, Navigație şi Agricultură Constanţa. Până când te poţi înscrie

10 Aug 2017 432

Două cursuri noi la CCINA Constanţa

03 Jul 2017 1651

Constanţa. Accident rutier pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în zona CCINA. Un taxi s-a răsturnat în urma impactului (galerie foto+video)

24 Jun 2017 8330

Balul Oamenilor de Afaceri din Constanţa a ajuns la a treia ediţie. Cine sunt cei premiaţi (galerie foto)

16 Jun 2017 5132

Eveniment ajuns la cea de-a XX-a ediţie Salonul Nautic şi Auto Tomis Yacht 2017, locul în care se reîntâlnesc cei pasionaţi de mare şi aventură (galerie foto)

16 Jun 2017 4163

Seară specială cu delicatese şi program artistic, oferită de CCINA. O nouă ediţie a Balului Oamenilor de Afaceri, la Constanţa

16 Jun 2017 3022

Investitorul Bela Tănase, care dorea să construiască lângă CCINA, mai bifează o afacere imobiliară. De data asta, în Mamaia

15 Jun 2017 1691

Spectacol estival la malul mării Salonul Nautic şi Auto Tomis Yacht, organizat de CCINA, la o nouă ediţie

13 Jun 2017 1021

CCINA, gazda unei conferinţe despre arbitraj Ştefan Deaconu - „Arbitrajul este o formă elegantă de soluţionare a litigiilor comerciale“ (galerie foto)

10 Jun 2017 941

CCINA Constanţa vine în ajutorul agricultorilor 80 de expozanţi prezintă utilaje de ultimă generaţie la Târgul ExpoAgroUtil (galerie foto)

09 Jun 2017 1083

CCINA Constanţa, gazda conferinţei „Arbitrajul comercial intern și internațional“

31 May 2017 1452

Târgul Expoagroutil, la o nouă ediţie. CCINA Constanţa vine în ajutorul agricultorilor

30 May 2017 981

Consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Uygar Mustafa Sertel, în vizită la CCINA. Ce subiecte au fost dezbătute (galerie foto)

20 May 2017 634

Al optulea magazin Praktiker România, remodelat Omer Susli - „Magazinul din Constanţa performează foarte bine, de aceea a fost modernizat“ (galerie foto)

16 May 2017 4706

În căutarea ţinutei pentru balul de absolvire CCINA Constanţa aşteaptă tinerii la Târgul Naţional TINIMTEX (galerie foto)

11 May 2017 1035

Târgul Naţional de Îmbrăcăminte și Încălţăminte TINIMTEX şi-a deschis porţile pentru constănţeni (galerie foto)

10 May 2017 1090

Prima ediţie a Târgului Imobiliar, organizată de CCINA Dănuţ Jugănaru - „La Constanţa, piaţa imobiliară se mişcă destul de bine“ (galerie foto)

06 May 2017 1295

Timp de trei zile, constănţenii sunt aşteptaţi la prima ediţie a Târgului Imobiliar, organizat de CCINA

05 May 2017 964

Seminarul cu tema „Surse de finanţare pentru IMM-uri şi persoane fizice“, la CCINA Constanţa

21 Apr 2017 730

Conferinţă AFACERI.RO Constanţa 2017 - 10 mai 2017 Provocări și soluții ale mediului de afaceri dobrogean. Piață. Tehnologie. Finanțare

20 Apr 2017 1194

CCINA Constanţa Se pot constitui clase de învăţământ profesional dual pentru anul şcolar 2017-2018

13 Apr 2017 1329

Cristina Şerbu şi Cambela Prod SRL s-au adresat APM Constanţa. Este vizată o investiţie imobiliară în coasta CCINA (document)

13 Apr 2017 1076

Biroul Unic, inaugurat la Constanţa de CCINA Dănuţ Jugănaru - „Am avut o scădere de peste 11% în ceea ce priveşte înfiinţarea de firme noi“ (galerie foto)

31 Mar 2017 1007

S-a inaugurat, la sediul CCINA din Constanța, Biroul Unic (galerie foto)

30 Mar 2017 1109

Se inaugurează, la sediul CCINA din Constanța, Biroul Unic. Ce fel de consultanță va oferi

29 Mar 2017 540

Protocol de colaborare interinstituțională. Între cine a fost încheiat. Ce va pune CCINA Constanța la dispoziţie

24 Mar 2017 713

Oferte speciale CCINA Constanța organizează ediția Cadourilor de Paşte a Târgului Naţional Tinimtex

20 Mar 2017 925

Sunteţi în căutarea vacanţei perfecte? Târgul de Turism „Vacanţa“ 2017, organizat de CCINA Constanţa, la cea de-a X-a ediţie (galerie foto)

11 Mar 2017 2317

Live Text Târgul de Turism "Vacanţa" organizat de CCINA deschis la Constanţa (galerie foto)

10 Mar 2017 1164

Chestionar pe tema acordului dintre Uniunea Europeană și Canada. Firmele din Constanța, invitate să-l completeze

06 Mar 2017 715

Ministrul Mircea Titus Dobre, la simpozionul organizat de CCINA Constanţa „Turismul este o prioritate pentru România“. Ce a mai declarat (video)

04 Mar 2017 1383

Mohammad Murad, preşedintele FPTR - „Nu putem aştepta şase luni ca primarul să semneze o autorizaţie pentru refacerea unei faţade“

03 Mar 2017 3353

„El vesteşte-n toata ţara că soseşte primăvara!“ De 1 Martie, la Constanţa, mărţişoare inedite (galerie foto)

28 Feb 2017 1202

Curs de iniţiere în competenţe antreprenoriale organizat de CCINA Constanţa

27 Feb 2017 729

CCINA Constanța organizează simpozionul „Turismul pe litoralul românesc în sezonul 2017”

23 Feb 2017 657

CCINA Seminar Deloitte la Constanţa

22 Feb 2017 705

Seminar la Constanţa Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii - „Investiţii britanice se regăsesc în diverse domenii din România“ (galerie foto)

22 Feb 2017 1290

Seminar important organizat de CCINA în Mamaia . Este prezent ambasadorul Marii Britanii şi primarul Constanţei (galerie foto+video)

21 Feb 2017 1186

Ion Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA Constanţa „Dacă şcoala începe mai devreme, scurtăm sezonul estival foarte mult“

21 Feb 2017 621

Suită de evenimente la CCINA Constanţa. La start, Târgul de Mărţişor, urmat de TINIMTEX

21 Feb 2017 2254

CCINA Constanţa, seminar de prezentare a ofertei de export a Marii Britanii. Evenimentul, găzduit de Paul Brummell

15 Feb 2017 813

Sesiune de informare pentru oamenii de afaceri, găzduită de CCINA Constanţa (galerie foto)

15 Feb 2017 1165