Actualitate

LIVE TEXT. Prezent ministrul Mircea-Titus Dobre Are loc simpozionul „Turismul pe litoralul românesc în sezonul 2017” (galerie foto+video)

Astăzi, 3 martie, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa organizează la Sala de Conferinţe a Pavilionul Expozițional Constanța deschiderea simpozionului intitulat „Turismul pe litoralul românesc în sezonul 2017”.
 
Tema principală a evenimentului este: Sezonul turistic estival 2017 pe litoral – probleme de rezolvat, precum și alte subiecte de interes pentru reprezentanții din domeniul turismului.
 
Lucrările simpozionului vor fi deschise de Mihai Daraban, preşedintele CCINA Constanta şi al Camerei Naţionale.
 
La eveniment sunt prezenţi Mircea-Titus Dobre, ministrul Turismului, primarul Decebal Făgădău, omul de afaceri Nicolae Bucovală, prefectul Adrian Nicolaescu, Dănuţ Jugănaru, director CCINA. De asemenea, mai sunt prezenţi Mohammad Murad, Popescu de la ANAT, consilierul local Aurelian Marin.
 
În cadrul evenimentului, Bucovală spune că „tot ce se construieşte pe litoral trebuie să aibă avizul ministrului Turismului”. Referitor la plaje, spune că hotelierii plătesc sume mari către Apele Române pentru închirierea plajelor. Propune ca fiecare hotel să primească o anume suprafaţă de plajă fără a achita o sumă, deoarece hotelierii nu percep bani de la turişti pentru închirierea de şezlonguri. Totodată, Bucovală afirmă că primii turişti vor veni la sfârşitul lui aprilie, înainte de 1 mai. „Sperăm să fie staţiunea gata”.

UPDATE 3, ora 12.22
 
Tot ministrul Turismului spune că este dificil de modificat structura anului şcolar.
 

„Este corect şi ca vacanţa de iarnă să fie mai mare pentru copii, pentru a putea beneficia de turismul montan în timpul iernii”, a declarat Dobre.

Referitor la propunearea lui Bucovală privind plajele închiriate, a zis că nu are nimic împotriva acestei propuneri şi că trebuie demarate discuţiile în acest sens.
 
De asemenea, ministrul a spus că, înainte de activarea Comandamentului Litoral, se va merge pe prevenţii.

„Vom începe cu Apele Române. Statul trebuie să ajute privatul prin acte normative coerente”, a spus oficialul ministrului Turismului.

„Cred că clasificarea unităţilor de cazare trebuie să rămână la Ministerul Turismului”, a mai adăugat Dobre.


Ion Caraignat, liderul Cartel Alfa, a vorbit despre faptul că angajatorii din turism ar trebui scutiţi de taxele plătite la stat pentru angajarea în extra-sezon.

În legătură cu voucherele de vacanţă, ministrul Dobre a declarat:

„Îmi doresc să înceapă mai repede acest program, apoi vom vedea dacă trebuie aduse modificări. Eu cred că acest program este corect în proporţie de 99 la sută”, spune Dobre. 

„Vom avea discuţii cu primăriile pentru puz-ul staţiunilor. Trebuie să reglementă funcţionarea staţiunilor, pentru că altfel nu se poate, a mai declarat ministrul Turismului.


Mohammad Murad, prezent la eveniment, a spus că „acum zece ani, am discutat aceleaşi probleme, sunt convins că şi peste alţi zece vom discuta despre ele. Avem nevoie de înţelegere de la cei care ne conduc, noi muncim, investim ultimii bani pentru turişti şi avem nevoie de susţinerea morală din partea celor care ne conduc. Vrem să schimbăm lucrurile pentru că România are ce oferi. La câtă bunăvoinţă am arătat, tot noi suntem cei pedepsiţi”.

„Vrem un sprijin de la autorităţi, nu putem aştepta şase luni ca primarul să semneze o autorizaţie pentru refacerea unei faţade la hotel. Orice taxă introdusă în România intră în vigoare a doua zi, iar dacă o taxă este scoasă, aşteptăm şase luni ca să intre în vigoare normele”, a mai spus Murad.

Mihai Daraban a declarat că „CCINA nu şi-a propus să submineze organizaţiilor patronale. Noi ne băgăm în sectoare, precum codul fiscal, învăţământul profesional dual”.

UPDATE 2, ora 12.13

Ministrul Dobre a declarat că ministerul Turismului va prelua Liceul Agricol Palas şi, prin fonduri europene, îl va reabilita, urmând ca aici să funcţioneze un centru de pregătire profesională pentru personalul necesar turismului de pe litoral.
 
De asemenea, tot Dobre a spus că se va prelua şi Centrul de Pregătire Profesională de la Buşteni pentru personalul necesar turismului montan.
 

„În staţiuni trebuie limitat numărul magazinelor alimentare”, a declarat Mircea-Titus Dobre.

 
Ministrul Turismului a atenţionat primarii să aibă în vedere refacerea puz-ului pentru staţiuni.


UPDATE 1, ora 12.05

Vă prezentăm temele de discuţie propuse la acest eveniment:
  • Necesitatea urgentării, adoptării Normelor de aplicare a Legii nr. 170/2016
  • Lipsa personalului calificat care să lucreze pe litoral şi necesitatea de sprijin guvernamental şi al atorităţilor locale în acest sens – propunere de soluţii
  • Propunere de iniţiere a unui proiect de lege privind exploatarea plajelor turistice de către hotelieri
  • Aprobarea proiectului de lege privind înfiinţarea Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor Turistice
  • Încurajarea de către Ministerului Turismului de realizare a unor strategii locale şi judeţene de dezvoltare şi promovare turistică şi integrarea acestora într-o strategie naţională de dezvoltare a turismului în România
  • Promovarea turismului de litoral-insuficientă promovarea internă. Program „Re-descoperiţi România turistică”
  • Voucherele de vacanţă – să nu apară prea târziu pentru sezonul turistic litoral 2017.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa. Accident rutier pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în zona CCINA. Un taxi s-a răsturnat în urma impactului (galerie foto+video)

24 Jun 2017 6445

Balul Oamenilor de Afaceri din Constanţa a ajuns la a treia ediţie. Cine sunt cei premiaţi (galerie foto)

16 Jun 2017 3430

Eveniment ajuns la cea de-a XX-a ediţie Salonul Nautic şi Auto Tomis Yacht 2017, locul în care se reîntâlnesc cei pasionaţi de mare şi aventură (galerie foto)

16 Jun 2017 2346

Seară specială cu delicatese şi program artistic, oferită de CCINA. O nouă ediţie a Balului Oamenilor de Afaceri, la Constanţa

16 Jun 2017 1433

Investitorul Bela Tănase, care dorea să construiască lângă CCINA, mai bifează o afacere imobiliară. De data asta, în Mamaia

15 Jun 2017 858

Spectacol estival la malul mării Salonul Nautic şi Auto Tomis Yacht, organizat de CCINA, la o nouă ediţie

13 Jun 2017 696

CCINA, gazda unei conferinţe despre arbitraj Ştefan Deaconu - „Arbitrajul este o formă elegantă de soluţionare a litigiilor comerciale“ (galerie foto)

10 Jun 2017 648

CCINA Constanţa vine în ajutorul agricultorilor 80 de expozanţi prezintă utilaje de ultimă generaţie la Târgul ExpoAgroUtil (galerie foto)

09 Jun 2017 814

CCINA Constanţa, gazda conferinţei „Arbitrajul comercial intern și internațional“

31 May 2017 1107

Târgul Expoagroutil, la o nouă ediţie. CCINA Constanţa vine în ajutorul agricultorilor

30 May 2017 773

Consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Uygar Mustafa Sertel, în vizită la CCINA. Ce subiecte au fost dezbătute (galerie foto)

20 May 2017 372

Al optulea magazin Praktiker România, remodelat Omer Susli - „Magazinul din Constanţa performează foarte bine, de aceea a fost modernizat“ (galerie foto)

16 May 2017 2564

În căutarea ţinutei pentru balul de absolvire CCINA Constanţa aşteaptă tinerii la Târgul Naţional TINIMTEX (galerie foto)

11 May 2017 795

Târgul Naţional de Îmbrăcăminte și Încălţăminte TINIMTEX şi-a deschis porţile pentru constănţeni (galerie foto)

10 May 2017 799

Prima ediţie a Târgului Imobiliar, organizată de CCINA Dănuţ Jugănaru - „La Constanţa, piaţa imobiliară se mişcă destul de bine“ (galerie foto)

06 May 2017 1056

Timp de trei zile, constănţenii sunt aşteptaţi la prima ediţie a Târgului Imobiliar, organizat de CCINA

05 May 2017 716

Seminarul cu tema „Surse de finanţare pentru IMM-uri şi persoane fizice“, la CCINA Constanţa

21 Apr 2017 525

Conferinţă AFACERI.RO Constanţa 2017 - 10 mai 2017 Provocări și soluții ale mediului de afaceri dobrogean. Piață. Tehnologie. Finanțare

20 Apr 2017 986

CCINA Constanţa Se pot constitui clase de învăţământ profesional dual pentru anul şcolar 2017-2018

13 Apr 2017 1110

Cristina Şerbu şi Cambela Prod SRL s-au adresat APM Constanţa. Este vizată o investiţie imobiliară în coasta CCINA (document)

13 Apr 2017 752

Biroul Unic, inaugurat la Constanţa de CCINA Dănuţ Jugănaru - „Am avut o scădere de peste 11% în ceea ce priveşte înfiinţarea de firme noi“ (galerie foto)

31 Mar 2017 774

S-a inaugurat, la sediul CCINA din Constanța, Biroul Unic (galerie foto)

30 Mar 2017 896

Se inaugurează, la sediul CCINA din Constanța, Biroul Unic. Ce fel de consultanță va oferi

29 Mar 2017 418

Protocol de colaborare interinstituțională. Între cine a fost încheiat. Ce va pune CCINA Constanța la dispoziţie

24 Mar 2017 572

Oferte speciale CCINA Constanța organizează ediția Cadourilor de Paşte a Târgului Naţional Tinimtex

20 Mar 2017 762

Sunteţi în căutarea vacanţei perfecte? Târgul de Turism „Vacanţa“ 2017, organizat de CCINA Constanţa, la cea de-a X-a ediţie (galerie foto)

11 Mar 2017 2149

Live Text Târgul de Turism "Vacanţa" organizat de CCINA deschis la Constanţa (galerie foto)

10 Mar 2017 967

Chestionar pe tema acordului dintre Uniunea Europeană și Canada. Firmele din Constanța, invitate să-l completeze

06 Mar 2017 584

Ministrul Mircea Titus Dobre, la simpozionul organizat de CCINA Constanţa „Turismul este o prioritate pentru România“. Ce a mai declarat (video)

04 Mar 2017 1163

Mohammad Murad, preşedintele FPTR - „Nu putem aştepta şase luni ca primarul să semneze o autorizaţie pentru refacerea unei faţade“

03 Mar 2017 3175

„El vesteşte-n toata ţara că soseşte primăvara!“ De 1 Martie, la Constanţa, mărţişoare inedite (galerie foto)

28 Feb 2017 1004

Curs de iniţiere în competenţe antreprenoriale organizat de CCINA Constanţa

27 Feb 2017 540

CCINA Constanța organizează simpozionul „Turismul pe litoralul românesc în sezonul 2017”

23 Feb 2017 519

CCINA Seminar Deloitte la Constanţa

22 Feb 2017 550

Seminar la Constanţa Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii - „Investiţii britanice se regăsesc în diverse domenii din România“ (galerie foto)

22 Feb 2017 1123

Seminar important organizat de CCINA în Mamaia . Este prezent ambasadorul Marii Britanii şi primarul Constanţei (galerie foto+video)

21 Feb 2017 1035

Ion Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA Constanţa „Dacă şcoala începe mai devreme, scurtăm sezonul estival foarte mult“

21 Feb 2017 452

Suită de evenimente la CCINA Constanţa. La start, Târgul de Mărţişor, urmat de TINIMTEX

21 Feb 2017 2036

CCINA Constanţa, seminar de prezentare a ofertei de export a Marii Britanii. Evenimentul, găzduit de Paul Brummell

15 Feb 2017 664

Sesiune de informare pentru oamenii de afaceri, găzduită de CCINA Constanţa (galerie foto)

15 Feb 2017 994

CCINA Constanţa organizează un curs de perfecţionare pentru o profesie căutată pe plan naţional

14 Feb 2017 2890

Ce cursuri organizează CCINA Constanţa

08 Feb 2017 2623

CCINA Constanța despre eliberarea avizului de forţă majoră - vreme nefavorabilă

10 Jan 2017 1191

Ce este şi cu ce se ocupă Enterprise Europe Network (EEN) din cadrul CCINA Constanţa (galerie foto)

16 Dec 2016 711

Curs de asistent manager la CCINA Constanţa

28 Nov 2016 1121

Târgul de Turism „Vacanţa” 2016, la linie de start CCINA Constanţa ne ajută să alegem destinaţia perfectă (galerie foto)

26 Nov 2016 956

Între 23 şi 27 noiembrie Târgul Naţional de Îmbrăcăminte - Încălţăminte TINIMTEX îşi deschide din nou porţile pentru constănţeni

22 Nov 2016 777

CCINA a organizat cea de-a 14-a ediţie a Trofeului Creativităţii! Cine sunt cele zece firme câştigătoare! (galerie foto)

16 Nov 2016 796

Trofeul Creativităţii la CCINA Constanţa

15 Nov 2016 675

CCINA, propuneri de modificări ale proiectului de taxe şi impozite pentru 2017! Taxa de promovare, dublată fără argumente!

15 Nov 2016 3686