Actualitate

LIVE TEXT. Prezent ministrul Mircea-Titus Dobre Are loc simpozionul „Turismul pe litoralul românesc în sezonul 2017” (galerie foto+video)

Astăzi, 3 martie, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa organizează la Sala de Conferinţe a Pavilionul Expozițional Constanța deschiderea simpozionului intitulat „Turismul pe litoralul românesc în sezonul 2017”.
 
Tema principală a evenimentului este: Sezonul turistic estival 2017 pe litoral – probleme de rezolvat, precum și alte subiecte de interes pentru reprezentanții din domeniul turismului.
 
Lucrările simpozionului vor fi deschise de Mihai Daraban, preşedintele CCINA Constanta şi al Camerei Naţionale.
 
La eveniment sunt prezenţi Mircea-Titus Dobre, ministrul Turismului, primarul Decebal Făgădău, omul de afaceri Nicolae Bucovală, prefectul Adrian Nicolaescu, Dănuţ Jugănaru, director CCINA. De asemenea, mai sunt prezenţi Mohammad Murad, Popescu de la ANAT, consilierul local Aurelian Marin.
 
În cadrul evenimentului, Bucovală spune că „tot ce se construieşte pe litoral trebuie să aibă avizul ministrului Turismului”. Referitor la plaje, spune că hotelierii plătesc sume mari către Apele Române pentru închirierea plajelor. Propune ca fiecare hotel să primească o anume suprafaţă de plajă fără a achita o sumă, deoarece hotelierii nu percep bani de la turişti pentru închirierea de şezlonguri. Totodată, Bucovală afirmă că primii turişti vor veni la sfârşitul lui aprilie, înainte de 1 mai. „Sperăm să fie staţiunea gata”.

UPDATE 3, ora 12.22
 
Tot ministrul Turismului spune că este dificil de modificat structura anului şcolar.
 

„Este corect şi ca vacanţa de iarnă să fie mai mare pentru copii, pentru a putea beneficia de turismul montan în timpul iernii”, a declarat Dobre.

Referitor la propunearea lui Bucovală privind plajele închiriate, a zis că nu are nimic împotriva acestei propuneri şi că trebuie demarate discuţiile în acest sens.
 
De asemenea, ministrul a spus că, înainte de activarea Comandamentului Litoral, se va merge pe prevenţii.

„Vom începe cu Apele Române. Statul trebuie să ajute privatul prin acte normative coerente”, a spus oficialul ministrului Turismului.

„Cred că clasificarea unităţilor de cazare trebuie să rămână la Ministerul Turismului”, a mai adăugat Dobre.


Ion Caraignat, liderul Cartel Alfa, a vorbit despre faptul că angajatorii din turism ar trebui scutiţi de taxele plătite la stat pentru angajarea în extra-sezon.

În legătură cu voucherele de vacanţă, ministrul Dobre a declarat:

„Îmi doresc să înceapă mai repede acest program, apoi vom vedea dacă trebuie aduse modificări. Eu cred că acest program este corect în proporţie de 99 la sută”, spune Dobre. 

„Vom avea discuţii cu primăriile pentru puz-ul staţiunilor. Trebuie să reglementă funcţionarea staţiunilor, pentru că altfel nu se poate, a mai declarat ministrul Turismului.


Mohammad Murad, prezent la eveniment, a spus că „acum zece ani, am discutat aceleaşi probleme, sunt convins că şi peste alţi zece vom discuta despre ele. Avem nevoie de înţelegere de la cei care ne conduc, noi muncim, investim ultimii bani pentru turişti şi avem nevoie de susţinerea morală din partea celor care ne conduc. Vrem să schimbăm lucrurile pentru că România are ce oferi. La câtă bunăvoinţă am arătat, tot noi suntem cei pedepsiţi”.

„Vrem un sprijin de la autorităţi, nu putem aştepta şase luni ca primarul să semneze o autorizaţie pentru refacerea unei faţade la hotel. Orice taxă introdusă în România intră în vigoare a doua zi, iar dacă o taxă este scoasă, aşteptăm şase luni ca să intre în vigoare normele”, a mai spus Murad.

Mihai Daraban a declarat că „CCINA nu şi-a propus să submineze organizaţiilor patronale. Noi ne băgăm în sectoare, precum codul fiscal, învăţământul profesional dual”.

UPDATE 2, ora 12.13

Ministrul Dobre a declarat că ministerul Turismului va prelua Liceul Agricol Palas şi, prin fonduri europene, îl va reabilita, urmând ca aici să funcţioneze un centru de pregătire profesională pentru personalul necesar turismului de pe litoral.
 
De asemenea, tot Dobre a spus că se va prelua şi Centrul de Pregătire Profesională de la Buşteni pentru personalul necesar turismului montan.
 

„În staţiuni trebuie limitat numărul magazinelor alimentare”, a declarat Mircea-Titus Dobre.

 
Ministrul Turismului a atenţionat primarii să aibă în vedere refacerea puz-ului pentru staţiuni.


UPDATE 1, ora 12.05

Vă prezentăm temele de discuţie propuse la acest eveniment:
  • Necesitatea urgentării, adoptării Normelor de aplicare a Legii nr. 170/2016
  • Lipsa personalului calificat care să lucreze pe litoral şi necesitatea de sprijin guvernamental şi al atorităţilor locale în acest sens – propunere de soluţii
  • Propunere de iniţiere a unui proiect de lege privind exploatarea plajelor turistice de către hotelieri
  • Aprobarea proiectului de lege privind înfiinţarea Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor Turistice
  • Încurajarea de către Ministerului Turismului de realizare a unor strategii locale şi judeţene de dezvoltare şi promovare turistică şi integrarea acestora într-o strategie naţională de dezvoltare a turismului în România
  • Promovarea turismului de litoral-insuficientă promovarea internă. Program „Re-descoperiţi România turistică”
  • Voucherele de vacanţă – să nu apară prea târziu pentru sezonul turistic litoral 2017.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment la CCINA Constanţa Proiectul „O economie care protejează moştenirea naturală şi culturală în România şi Bulgaria“, la final

16 Dec 2017 215

Ziua Porţilor Deschise 2017, marcată de CCINA Constanţa printr-un seminar despre protecţia datelor personale Dănuţ Jugănaru - „Este un subiect delicat“ (galerie foto)

13 Dec 2017 628

Ziua Porţilor Deschise 2017, la CCINA Constanţa

12 Dec 2017 530

Seminar în cadrul „Zilei porţilor deschise 2017“, eveniment organizat de Centrul Enterprise Europe Network din cadrul CCINA Constanţa

08 Dec 2017 189

Festivitate organizată de CCINA Constanţa şi OSIM Bucureşti Trofeul creativităţii, adjudecat, la această ediţie, de Triton SRL (galerie foto)

29 Nov 2017 355

Organizată de CCINA Constanţa, festivitatea „Trofeul Creativităţii, la cea de-a XV-a ediţie

28 Nov 2017 506

Constănţenii, invitaţi de CCINA la ediţia de iarnă a TINIMTEX

21 Nov 2017 563

CCINA Constanţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich, parteneri într-un proiect privind promovarea mobilităţii forţei de muncă (galerie foto)

16 Nov 2017 1021

Mesta Marmură şi Travertin SRL şi Solid House SRL, în Topul Naţional al Firmelor Private din România şi în Topul Judeţean al Societăţilor din Judeţul Constanţa 2016 (galerie foto)

03 Nov 2017 2537

Rompetrol Rafinare, premiată de CCINA Constanţa pentru cifra de afaceri, profitul brut și valoarea exporturilor din 2016

03 Nov 2017 721

Curs de agricultură ecologică, organizat de CCINA Constanţa

03 Nov 2017 419

LIVE TEXT Imagini de la eveniment. CCINA Constanţa premiază performanţa în afaceri. Topul judeţean al societăţilor, la cea de-a XXIV-a ediţie. Cine a ocupat primele locuri (galerie foto)

02 Nov 2017 2134

Modificări în structura Expolitoral SRL, deţinută de CCINA Constanţa

30 Oct 2017 328

Zeci de oferte la Târgul Mobila Expo 2017, organizat de CCINA Constanţa (galerie foto)

20 Oct 2017 2594

CCINA Constanţa invită Târg de produse şi servicii eco, „Exponatura - Trăieşte Sănătos“, la cea de-a V-a ediţie

18 Oct 2017 1115

UPDATE Ministrul transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, în portul Constanţa. Participă la Silk Road Summit (galerie foto+video)

05 Oct 2017 1267

Eveniment la nivel înalt, găzduit de CCINA Republica Kazahstan şi-a deschis consulat onorific la Constanţa (galerie foto)

29 Sep 2017 2894

Organizat de CCINA, Târgul TINIMTEX revine la Constanţa. Peste 220 de firme, prezente la eveniment

19 Sep 2017 2246

Două evenimente importante, la CCINA Constanţa Târgul Naţional de Îmbrăcăminte şi Încălţăminte TINIMTEX şi Târgul Imobiliar, la start

16 Sep 2017 3644

Strategii de marketing şi de promovare a unui produs turistic integrat, la CCINA Constanţa. Parteneriat cu Asociaţia „Dunărea“ din Bulgaria (galerie foto)

08 Sep 2017 1075

LIVE TEXT Eveniment CCINA Constanţa. Proiect de strategie între România şi Bulgaria (galerie foto)

07 Sep 2017 667

Primăria Constanţa, membru colectiv al CCINA Care este cotizaţia anuală plătită de la buget

23 Aug 2017 568

Seminar interactiv la Camera de Comerț, Industrie, Navigație şi Agricultură Constanţa. Până când te poţi înscrie

10 Aug 2017 604

Două cursuri noi la CCINA Constanţa

03 Jul 2017 1927

Constanţa. Accident rutier pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în zona CCINA. Un taxi s-a răsturnat în urma impactului (galerie foto+video)

24 Jun 2017 8654

Balul Oamenilor de Afaceri din Constanţa a ajuns la a treia ediţie. Cine sunt cei premiaţi (galerie foto)

16 Jun 2017 5355

Eveniment ajuns la cea de-a XX-a ediţie Salonul Nautic şi Auto Tomis Yacht 2017, locul în care se reîntâlnesc cei pasionaţi de mare şi aventură (galerie foto)

16 Jun 2017 4344

Seară specială cu delicatese şi program artistic, oferită de CCINA. O nouă ediţie a Balului Oamenilor de Afaceri, la Constanţa

16 Jun 2017 3205

Investitorul Bela Tănase, care dorea să construiască lângă CCINA, mai bifează o afacere imobiliară. De data asta, în Mamaia

15 Jun 2017 2139

Spectacol estival la malul mării Salonul Nautic şi Auto Tomis Yacht, organizat de CCINA, la o nouă ediţie

13 Jun 2017 1219

CCINA, gazda unei conferinţe despre arbitraj Ştefan Deaconu - „Arbitrajul este o formă elegantă de soluţionare a litigiilor comerciale“ (galerie foto)

10 Jun 2017 1146

CCINA Constanţa vine în ajutorul agricultorilor 80 de expozanţi prezintă utilaje de ultimă generaţie la Târgul ExpoAgroUtil (galerie foto)

09 Jun 2017 1231

CCINA Constanţa, gazda conferinţei „Arbitrajul comercial intern și internațional“

31 May 2017 1614

Târgul Expoagroutil, la o nouă ediţie. CCINA Constanţa vine în ajutorul agricultorilor

30 May 2017 1103

Consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Uygar Mustafa Sertel, în vizită la CCINA. Ce subiecte au fost dezbătute (galerie foto)

20 May 2017 757

Al optulea magazin Praktiker România, remodelat Omer Susli - „Magazinul din Constanţa performează foarte bine, de aceea a fost modernizat“ (galerie foto)

16 May 2017 5361

În căutarea ţinutei pentru balul de absolvire CCINA Constanţa aşteaptă tinerii la Târgul Naţional TINIMTEX (galerie foto)

11 May 2017 1204

Târgul Naţional de Îmbrăcăminte și Încălţăminte TINIMTEX şi-a deschis porţile pentru constănţeni (galerie foto)

10 May 2017 1193

Prima ediţie a Târgului Imobiliar, organizată de CCINA Dănuţ Jugănaru - „La Constanţa, piaţa imobiliară se mişcă destul de bine“ (galerie foto)

06 May 2017 1384

Timp de trei zile, constănţenii sunt aşteptaţi la prima ediţie a Târgului Imobiliar, organizat de CCINA

05 May 2017 1038

Seminarul cu tema „Surse de finanţare pentru IMM-uri şi persoane fizice“, la CCINA Constanţa

21 Apr 2017 795

Conferinţă AFACERI.RO Constanţa 2017 - 10 mai 2017 Provocări și soluții ale mediului de afaceri dobrogean. Piață. Tehnologie. Finanțare

20 Apr 2017 1272

CCINA Constanţa Se pot constitui clase de învăţământ profesional dual pentru anul şcolar 2017-2018

13 Apr 2017 1434

Cristina Şerbu şi Cambela Prod SRL s-au adresat APM Constanţa. Este vizată o investiţie imobiliară în coasta CCINA (document)

13 Apr 2017 1289

Biroul Unic, inaugurat la Constanţa de CCINA Dănuţ Jugănaru - „Am avut o scădere de peste 11% în ceea ce priveşte înfiinţarea de firme noi“ (galerie foto)

31 Mar 2017 1103

S-a inaugurat, la sediul CCINA din Constanța, Biroul Unic (galerie foto)

30 Mar 2017 1180

Se inaugurează, la sediul CCINA din Constanța, Biroul Unic. Ce fel de consultanță va oferi

29 Mar 2017 568

Protocol de colaborare interinstituțională. Între cine a fost încheiat. Ce va pune CCINA Constanța la dispoziţie

24 Mar 2017 760

Oferte speciale CCINA Constanța organizează ediția Cadourilor de Paşte a Târgului Naţional Tinimtex

20 Mar 2017 1011

Sunteţi în căutarea vacanţei perfecte? Târgul de Turism „Vacanţa“ 2017, organizat de CCINA Constanţa, la cea de-a X-a ediţie (galerie foto)

11 Mar 2017 2379