„Balena albastră”, jocul care te poate împinge la sinucidere. Apelul autorităților


În ultimele zile, tot mai mult se scrie pe internet despre jocul „Balena albastră”, care este unul periculos și îi poate conduce, mai ales pe cei mici, la sinucidere. 

Se pare că acest joc a făcut deja victime în mai multe țări, chiar și la Chișinău, iar autoritățile din România sunt în alertă și fac apel pentru ca tragediile să fie evitate. 

„Pe reţele de socializare, mai ales în ţări care folosesc limbi slavice, circulă un joc pe calculator, care are 50 de niveluri şi presupune îndeplinirea de către participant a unor sarcini pe care le primeşte de la un “custode” sau “mentor”. După intrarea în joc, mentorul distribuie participantului sarcini, iar ulterior, acesta trebuie să facă dovada că le-a îndeplinit prin trimiterea de fotografii sau filmuleţe. Sarcinile, trasate pe parcursul a 50 de zile, se referă la automutilare, ascultarea unor melodii cu mesaje suicidale, trezirea în mod sistematic la ora 4:20, vizionarea de filme sau videoclipuri de groază, escaladarea unor clădiri înalte, poduri, izolare de societate. Cazuistica din alte ţări ne-a indicat că acest joc nu este promovat doar pe reţele de socializare, ci şi pe forumuri private sau diferite canale pe web”, explică reprezentanţii Poliţiei Române.


Ce este „Balena albastră”?

„Balena albastră” este un joc în care doritorii sunt invitați să participe la mai multe misiuni, acesta având o durată de 50 de zile. În această perioadă, cei care se înscriu intră sub tutela unui administrator, care îi îndrumă ceea ce au de făcut pentru a-și duce la bun sfârșit „obligațiile”. De cele mai mult ori, ei sunt îndrumați să-și încrusteze pe piele  fie fel de fel de înscrisuri, fie o balenă, să se trezească la ore târzii în noapte, să realizeze alte lucruri nebunești care le pot pune viața în pericol. Cel mai ciudat este faptul că ultimul pas al jocului le transmite participanților că trebuie să se sinucidă. Ciudat este faptul că cei care joc „Balena albastră”
 sunt anunțați că, odată începută această provocare, nu se mai poate renunța la ea și trebuie dusă până la capăt. 

În România, autoritățile au început să facă demersuri pentru informare și prevenire a tragediilor și să fie observați cei care își schimbă comportamentul, încep să-și înstrăineze bunuri și devin din ce în ce mai izolați, acestea fiind semnele că ceva nelalocul lui se întâmplă cu persoanele respective. 

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cazul sinuciderilor ce ar fi fost provocate de „Balena albastră“. Ce au decis procurorii DIICOT

02 Feb 2018 1743

Editorial Balena Albastră şi oamenii mici

07 Apr 2017 3678

Cum ne putem proteja copiii de "Balena Albastră". Sfaturi de la specialişti

05 Apr 2017 4435

Prima victimă din România a jocului Balena Albastră. O adolescentă s-a aruncat de un bloc turn

05 Apr 2017 4073

Acţiuni fără precedent ISJ Constanţa demarează şedinţe cu părinţii. În vizor - jocul Balena Albastră

04 Apr 2017 2659