Cât va scoate din conturi Spitalul Municipal Medgidia pentru hrana pacienţilor (document)

Spitalul Municipal Medgidia anunţă organizarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Servicii de preparare a mâncării“, în valoare estimată totală de 4.974.978,8 lei (1.101.829,11 euro). Reamintim că unitatea sanitară anunţase aceeaşi procedură publică în luna martie, dar se pare că aceasta fusese anulată.
 
Aşa cum reiese din anunţul de participare nr. 174601/12.04.2017, publicat pe licitatiapublica.ro, se va încheia un acord-cadru, pe o durată de 48 de luni. Se estimează că vor fi atribuite minimum patru contracte subsecvente, minimum câte un contract subsecvent în fiecare an.
 
Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 19.05.2017, ora 16.00. Ofertele vor fi deschise pe data de 26 mai, la ora 18.00. Cuantumul garanţiei de participare va fi de 1% din valoarea estimată a acordului-cadru, respectiv 49.749,79 de lei.
 
Pe durata întregului acord-cadru, se estimează achiziţionarea unui număr de minimum 72.888 de manopere şi a unui număr maxim de 291.552 de manopere. Pentru cel mai mare contract subsecvent ce urmează a fi atribuit pe durata acordului-cadru se estimează achiziţionarea unui număr minim de 36.441 de manopere şi a unui număr maxim de 72.888 de manopere. Valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent este de 1.243.744,70 de lei fără TVA. Sursa de finanţare o reprezintă fondurile alocate de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa, pentru prestarea de servicii medicale de către Spitalul Municipal Medgidia.

Responsabili de atribuirea contractului 

Persoanele care deţin funcţii de decizie în cadrul autorităţii contractante, responsabile de atribuirea procedurii publice, sunt: manager - Dumitru Eugen Aglitoiu; director medical - dr. Aureliea Petre; director financiar-contabil - ec. Cristina Luiza Talapan, consilier juridic - jr. Monica Lucia Teodorescu, şef Birou Contabilitate - ec. Maria Iacob; Birou Achiziţii - Gabriela Gălianu;
Serviciul Administrativ - ec. Elena Oancea; Serviciul Administrativ - Dumitru Şerbu; asistent dietetică - Luciana Roxana Cornea.

Condiţii pentru societăţile ofertante 

Se solicita prezentarea mediei cifrei de afaceri globale pe ultimii trei ani, respectiv anii 2013, 2014, 2015, care sa fie de minimum 1.243.744,70 de lei. Ofertanţii vor prezenta lista serviciilor prestate în ultimii trei ani calculaţi până la data-limită stabilită pentru depunerea ofertelor, din care să reiasă că au fost prestate servicii similare cu cele ce fac obiectul acordului-cadru, în valoare cumulată de cel puţin 1.243.744,70 de lei fără TVA (reprezintă valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent), la nivelul unuia sau al mai multor contracte. Ultimii trei ani vor fi calculaţi până la data-limită de depunere a ofertei, cu menţiunea că modul de calcul al perioadei nu va fi afectat de eventuale decalări ale termenului-limită prevăzut în anunţul de participare publicat.

Prepararea mâncării, în blocul alimentar al unităţii sanitare

Prestatorul trebuie să asigure zilnic serviciul de preparare a mâncării pentru bolnavii internaţi, însoţitorii acestora şi medicii de gardă din cadrul Spitalului Municipal Medgidia, în cantităţile şi conţinutul caloric stabilit prin normele de hrana prevăzute de legislaţia în vigoare şi cu respectarea nivelului minim al alocaţiei de hrană stabilit prin HG nr. 665/2016 din 14 septembrie 2016 privind stabilirea nivelurilor alocaţiei zilnice de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice.
 
Prin hrană înţelegem felurile de mâncare servite zilnic bolnavilor internaţi în secţiile spitalului, însoţitorii acestora şi medicilor de gardă, acestea fiind măsurabile în porţii şi structurate pe trei mese zilnice, după cum urmează: micul dejun, respectiv masa de dimineaţa, prânzul, respectiv masa de prânz, cina, respectiv masa de seară, două suplimente, acolo unde este cazul. Prepararea mâncării se va efectua în blocul alimentar al Spitalului Municipal Medgidia, în spaţiile puse la dispoziţie de către autoritatea contractantă.
 
Personalul care lucrează la prepararea hranei trebuie să aibă analizele medicale la zi şi să respecte regulile igienico-sanitare prevăzute de legislaţia în vigoare. Controalele medicale la angajare şi cele periodice ale personalului care participă în mod direct la primirea, depozitarea, prelucrarea alimentelor şi distribuirea hranei preparate se vor efectua în conformitate cu normele în vigoare şi cu indicaţiile medicului de Medicina Muncii, acestea putând fi verificate oricând de către autoritatea contractanta. Fiecare persoană care lucrează în zona de manipulare a alimentelor va menţine curăţenia personală la un nivel înalt şi va purta echipament de protecţie adecvat şi curat. De asemenea, personalul care lucrează în zona de manipulare a alimentelor se va supune aceloraşi reguli.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de participare la această licitaţie.

Citeşte şi:

Cine va prepara mâncare pentru pacienţi
Licitaţie de peste 1,4 milioane de euro la Spitalul Municipal Medgidia (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Municipal Medgidia nu reușește să atribuie contractul de colectare, transport și eliminare deșeuri. Licitația a fost contestată pentru a doua oară. Ce a decis CNSC?

16 Aug 2022 1562

Spitalul Municipal Mangalia cumpără aparatură și echipamente medicale. Valoarea achiziției (DOCUMENT)

04 May 2022 2573

De unde cumpără Spitalul Municipal Medgidia antitrombotice (DOCUMENT)

03 Apr 2022 2369

Ce a cumpărat Spitalul Municipal Medgidia de la două societăți (DOCUMENT)

10 Mar 2022 2745

Enel va furniza energie electrică Spitalului Municipal Medgidia, județul Constanța (document)

20 Sep 2021 2837

Ce firme vor furniza Spitalului Municipal Mangalia echipamente de protecție (document)

10 Aug 2021 2634

Spitalul Municipal Medgidia cumpără medicamente. Patru firme au obţinut contractul (document)

31 Jul 2021 1954

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis anularea parțială a unei licitații organizate de Spitalul Municipal Medgidia

06 Apr 2021 1387

Spitalul Municipal Medgidia cumpără servicii de colectare, transport și eliminare deșeuri spitalicești (document)

04 Aug 2020 1888

Spitalul Municipal Medgidia a semnat cu mai multe firme pentru achiziția de echipamente, truse și mobilier medical (document)

13 Jun 2020 3078

Spitalul Municipal Medgidia a semnat cu mai multe firme pentru livrarea de soluţii de glucoză (document)

14 Sep 2019 1846

Trei firme vor furniza produse antiseptice și dezinfectante Spitalului Municipal Medgidia (document)

31 Aug 2019 1944

Spitalul Municipal Medgidia, obligat de CNSC să publice în SEAP unele modificări privind o achiziţie publică. Cum s-a ajuns aici

27 Feb 2019 2578

O societate din Odorheiu Secuiesc furnizează gaze naturale către Spitalul Municipal Medgidia. Ce valoare are contractul (document)

15 Nov 2018 1941

Spitalul Municipal Medgidia cumpără produse antiseptice și dezinfectante (document)

25 Oct 2018 1674