CCINA a organizat cea de-a 14-a ediţie a Trofeului Creativităţii! Cine sunt cele zece firme câştigătoare! (galerie foto)

Pentru al 14-lea an consecutiv, firmele şi organizaţiile din judeţul Constanţa care au realizat proiecte inovatoare şi au făcut demersuri pentru a-şi proteja proprietatea industrială la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci Bucureşti au participat la Trofeul Creativităţii. Evenimentul, organizat şi în acest an de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, a premiat acele firme şi organizaţii care au solicitat şi/sau obţinut titluri de protecţie la OSIM în ultimii trei ani, în perioada 1.01.2013 - 31.12.2015.
 
Selecţia pentru Trofeul Creativităţii se realizează exclusiv având în vedere informaţiile existente în bazele de date ale OSIM, ţinându-se cont, pentru ediţiile judeţene, de actele solicitate sau dobândite de persoanele juridice, evaluarea realizându-se prin însumarea unor punctaje pentru fiecare activitate în parte.
 
„Analizând evoluţia de la un an la altul, în ultimii ani, aceleaşi firme sunt clasate pe primele locuri, numai că îşi mai schimbă locurile între ele. Asta e un lucru bun, pentru că înseamnă că îşi continuă activitatea în domeniu, pe de altă parte, ne îngrijorează puţin, pentru că ar fi trebuit să vină în acest clasament şi alte firme, alte organizaţii cu preocupări sporite, care să le ia locul şi să se vadă că există şi alţii care pot să facă astfel de lucruri. Dacă analizăm de la un an la altul, este o evoluţie bună în judeţul Constanţa, dar, cum spuneam şi în deschidere, ar fi de dorit ca în universităţi, mai ales la facultăţile cu profil tehnic, să se predea, măcar ca disciplină opţională, Protecţia proprietăţii industriale şi a celei intelectuale. Criteriile au rămas aceleaşi, este vorba despre performanţele obţinute în ultimii trei ani de către firme şi organizaţii în domeniul proprietăţii industriale“, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Dan Ionuţ Jugănaru.
 
Şi în acest an, locul I în competiţia Trofeul Creativităţii a fost ocupat de societatea Triton SRL, în timp ce locurile II şi III au fost ocupate de Sterk Plast SRL şi Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, care şi anul trecut s-au situat în top trei firme.
 
„Noutatea este faptul că în acest an se împlinesc 110 ani de la prima lege privind brevetul şi anul acesta primele trei societăţi au primit o medalie comemorativă pentru acest eveniment din partea OSIM”, a declarat Valentin Creţu, expert OSIM.
 
Trofeul Creativităţii 2016 a premiat următorii zece câştigători: Locul I - Triton SRL, Locul II - Sterk Plast SRL, Locul III - Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, Locul IV - Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră SA, Locul V - Murfatlar Romania SA, Locul VI - Celco SA, Locul VII - AS Plastik Rom SRL, Locul VIII - Dobrogea Grup SA, Locul IX - Search Chemicals SRL şi Locul X - Gremlin Computer SRL.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 583

Paralela45 relansează cursele charter cu destinație Antalya, cu plecare din Constanța! Ce alte destinații preferă românii? (VIDEO)

19 Mar 2024 1159

LIVE CCINA, Paralela45 și Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, despre vacanțele de vară 2024 (FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 1005

Inspectoratul Școlar Județean Constanța promovează învățământul dual alături de CCINA Constanța

22 Feb 2024 866

Universitatea Ovidius din Constanța Proiecte de peste 42 de milioane de Euro prezentate în cadrul întâlnirii Forumului Oamenilor de Afaceri

15 Dec 2023 840

#Dobrogea145 Ruxandra Serescu, director general Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

17 Nov 2023 1024

Fostul magistrat Adina Florea, noul director executiv al Departamentului Juridic din Camera de Comerț și Industrie a României

31 Oct 2023 1538

Teatrul de Stat Constanța a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturală a municipiului de la CCINA Constanța (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 813

Solid House și Mesta Marmură și Travertin, conduse de Ramazan Gur, au ocupat primul loc în Topul județean al firmelor!

20 Oct 2023 2881

Firme Constanța Fost director al CCINA, mandat de 4 ani la conducerea companiei Administrarea Parcului Industrial Mangalia SRL

03 Oct 2023 3620

Afaceri Constanța Global Defense Logistics și-a dublat cifra de afaceri în ultimul an fiscal, la aproape 150 milioane de euro. Șeful CCINA, printre asociați

03 Oct 2023 1437

LIVE TEXT Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, la prima conferință de presă după acuzațiile de luare de mită (GALERIE FOTO)

15 Jun 2023 1591

Constanța Firma Love.Peace.Coffee SRL, document de la primărie pentru amplasarea unui container la City Park Mall

09 Jun 2023 1332

“Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, eveniment dedicat tradițiilor gastrnomice și culturale locale din Dobrogea

02 Jun 2023 2386

Comuna Cumpăna a participat la cea de-a XXX-a ediţie a ExpoAgroUtil

07 May 2023 1333