Ceremonii emoționante în unități militare din județul Constanța. Evenimente solemne la Brigada 9 Mecanizată Mărășești și în Forțele Navale (galerie foto)

Ieri, la nivelul unităţilor subordonate Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti” din garnizoanele Constanţa, Topraisar, Murfatlar şi Medgidia s-au desfăşurat ceremonii militare ce au marcat deschiderea anului de instrucţie 2018.
 

Comandantul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, general de brigadă Dorin Toma şi locţiitorul comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă Gheorghe Soare, au participat la ceremonia de deschidere a anului de instrucţie 2018 în garnizoana Topraisar.

 
La ceremonia militară ce a marcat deschiderea anului de instrucţie 2018 în garnizoana Constanţa, locţiitorul comandantului brigăzii, colonel Alexandru Jugaru, a trecut în revistă rezultatele obţinute în anul de instrucţie 2017 şi obiectivul fundamental pentru anul 2018, şi anume „creșterea capacității de luptă a structurilor marii unități în vederea îndeplinirii sarcinilor pentru apărarea naţională şi participării la operaţii militare în sistem integrat, în cadrul măsurilor de apărare colectivă sau misiunilor de stabilitate şi sprijin în afara teritoriului naţional, sub comandă naţională sau NATO.

De asemenea, locţiitorul comandantului brigăzii a dorit să precizeze că anul 2017 a fost un an marcat de participări la misiuni şi exerciţii multinaţionale, amintind aici cele mai importante - participarea la misiunea RESOLUTE SUPPORT în Teatrul de Operaţii Afganistan, două exerciţii mulţinaţionale în cadrul BSRF (Black Sea Rotational Forces) „PLATINUM EAGLE17”, exerciţiul multinaţional „AGILE SPIRIT 17” în Georgia, şi exerciţiul MĂRĂŞEŞTI 17 desfăşurat în Poligoanele Babadag, TIPTSA Capu Midia şi localitatea Borduşani.

 
 
 
Pentru anul 2018, Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti” îşi propune să îşi consolideze pregătirea pentru realizarea capabilităţilor operaţionale şi să îşi îndeplinească misiunile încredinţate.
 
Totodată, marinarii militari au participat, tot ieri, la festivitățile de deschidere a noului an de instrucţie în Forţele Navale Române. 

În anul care s-a încheiat, prin misiunile desfășurate alături de țările partenere, Forţele Navale au demonstrat că structurile sale de conducere și execuție dețin resursele necesare și au capacitatea de punere în aplicare a procedurilor de operare la standardele NATO pentru lupta împotriva amenințărilor de orice natură – pe mare, subacvatice și aeriene. 

În plus, prin Nava Școală „Mircea”, marinarii militari sunt ambasadori ai României și mesageri ai păcii pe apele internaționale. În anul 2017, velierul a efectuat un marș de instrucție în Marea Baltică, perioadă în care s-au instruit la bord aproape de 100 de cadeți germani ai Academiei Navale din Germania. Sistemul de pregătire profesională al Forțelor Navale Române corespunde standardelor de competivitate și performanță ale Alianței și ale Uniunii Europene. 

Pentru anul 2018, Marina Militară Română își propune să pună în practică strategia de securitate a României și să îndeplinescă angajamentele asumate de țara noastră în cadrul sistemului de securitate internațională din care face parte. 


Astfel de manifestări au avut loc și la Școala de Aplicație Navală, unde militarii își propun să pună în practică strategia de securitate a României și să îndeplinescă angajamentele asumate de țara noastră în cadrul sistemului de securitate internațională.
 
Sursa foto: Facebook Brigada 9 Mecanizată, Fortele Navale


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Forțelor Terestre la VIVO! Mall Constanța! Militarii vor organiza o expoziţie de tehnică de luptă

18 Apr 2024 388

Constanța Vizita Șefului Statului Major al Apărării la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 495

Județul Constanța Activități de instrucție, în poligonul de instrucție din localitatea Murfatlar (GALERIE FOTO)

09 Apr 2024 630

Ziua NATO, sărbătorită de Brigada 9 Mecanizată Mărășești

07 Apr 2024 430

Brigada 9 Mecanizată Mărășești, pe urmele eroilor Regimentului 34 Infanterie

29 Mar 2024 570

Exercițiul multinațional Justice Eagle 24, desfășurat de militarii din Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” Constanța

16 Mar 2024 564

Județul Constanța Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” continuă promovarea carierei militare în școli (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 514

Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti" Constanța Instrucția continuă în cadrul exercițiului militar “Justice Eagle 24.1” (FOTO)

12 Mar 2024 665

Instruirea militarilor din județul Constanța la Centrul Secundar de Instruire în Luptă Babadag (GALERIE FOTO)

10 Mar 2024 523

Exercițiu al militarilor Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești" împreună cu parteneri din Republica Moldova (GALERIE FOTO)

08 Mar 2024 715

Instruire la înălțime Tabără de instrucție pentru militarii Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești" Constanța (FOTO)

04 Mar 2024 460

Știri Constanța Avansări în grad la Brigada 9 Mecanizată "Mărășești" (FOTO)

04 Mar 2024 569

Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti“ Constanța serbează venirea primăverii cu mărţişoare și flori pentru doamne și domnișoare (FOTO)

01 Mar 2024 444

În Constanța Depunerea jurământului militar la sediul comandamentului Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”

01 Mar 2024 461

Vizita Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești" la Liceul Tehnologic ,,Nicolae Titulescu" din municipiul Medgidia, județul Constanța

22 Feb 2024 544