CLM Constanţa a elaborat un regulament după care va acorda finanţare nerambursabilă (documente)



Consilierii locali au hotărât, ieri, în cadrul unei şedinţe ordinare a Consiliului Local Municipal Constanţa (CLM), să suplimenteze fondurile pentru susţinerea activităţii sportive a Clubului Sportiv „Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa”. Astfel, echipa constănţeană de handbal va primi 1.200.000 de lei în plus de la bugetul local, pentru ca jucătorii să se poată pregăti cât mai bine pentru competiţiile la care vor participa pe parcursului acestui an. Totuşi, anul trecut, aceeaşi echipă a primit, printr-o hotărâre a consilierilor judeţeni, 2.000.000 de lei. Astfel, finanţarea suplimentară acordată ieri reprezintă o „bulă de aer” pentru managementul echipei, care nu îşi mai poate plăti jucătorii, date fiind condiţiile actuale.
 
„Finanţarea acordată anterior a devenit insuficientă, deoarece sprijinul financiar solicitat şi promis de CJC nu se mai poate materializa. De la începutul sezonului competiţional, echipa Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa a devenit o forţă în campionatul naţional şi s-a calificat în Final Four-ul Cupei României şi, ca urmare, pentru a se menţine la aceste standarde, clubul este obligat să îşi păstreze jucătorii care au contribuit la obţinerea acestor rezultate“, se arată în proiectul de hotărâre supus votului aleşilor locali.
 
Cu alte cuvinte, banii alocaţi de CLM reprezintă plata salariilor personalului TESA, format din sportivi, antrenori, echipa tehnică, personalul administrativ, cât şi sumele necesare plăţii impozitelor către bugetul de stat pe care echipa le datorează în momentul de faţă.
 
Echipa de handbal masculin a judeţului Constanţa şi-a început activitatea sportivă de la un „zero” istoric în vara anului 2015, după ce a renăscut din cenuşa vechii echipe Handbal Club Municipal Constanța, care s-a confruntat cu mari probleme financiare în ultimii ani de viaţă. Echipa se clasează, la momentul de faţă, în Diviza A, neavând nicio înfrângere, şi a promovat în Liga Naţională, în doar şase luni de activitate.

Cine poate primi finanţare nerambursabilă

În şedinţa CLM de ieri, consilierii locali au aprobat şi regulamentul de acordare a finanţării nerambursabile pentru proiecte, programe şi acţiuni de interes general din domeniul cultural, sportiv sau din alte categorii finanţate de la bugetul local, deoarece primesc tot mai multe cereri de finanţare nerambursabilă pentru diverse evenimente. Astfel, regulamentul stabileşte principiile, cadrul general şi procedura privind organizarea şi desfăşurarea selecţiei de oferte pentru proiecte şi programe din domeniile culturale şi sportive finanţate de la bugetul local.
 
Cu alte cuvinte, organizaţiile sau societăţile care desfăşoară activităţi sportive, de voluntariat în domeniul protecţiei mediului, programe culturale (sport, muzică, film, muzee, arte vizuale şi plastice) pot primi finanţare nerambursabilă dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
 
- nu trebuie să aibă datorii către bugetul de stat
- trebuie să facă dovada acoperirii a minimum 10% din valoarea totală a finanţării solicitate de la autoritatea finanţatoare
- să prezinte o ofertă care să fie valabilă 120 de zile, de la data depunerii
- să demonstreze faptul că sunt rezonabile cheltuielile pentru realizarea proiectului depus.

 
„Pe raza municipiului Constanţa şi în staţiunea Mamaia se organizează, an de an, diferite evenimente culturale, artistice, sportive sau din alte domenii de interes general, în scopul facilitării accesului publicului constănţean la acţiuni de promovare a valorilor cultural-artistice, a sportului de performanţă, organizate la iniţiativa Primăriei Constanţa, prin atribuirea de finanţări nerambursabile“, se arată în documentaţia proiectului votat de aleşii locali.
 
În secţiunea „Documente”, puteţi consulta cele două proiecte de hotărâre aprobate de consilierii locali.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședințe CLM Constanța Proiect de hotărâre privind CSM Constanța, pe ordinea de zi a întrunirii din 29 februarie 2024 (DOCUMENT)

26 Feb 2024 698

Ședințe CLM Constanța Constituirea unui drept de administrare în favoarea CSM Constanța asupra a două terenuri, pentru construirea de săli de sport (DOCUMENT)

13 Feb 2024 764

LIVE VIDEO Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat, astăzi, în ședință ordinară! (DOCUMENTE)

31 Jan 2024 909

Anunțul fostului viceprimar USR, Florin Cocargeanu Consilierii USR și PSD au semnat convocatorul pentru recuperarea prejudiciului. Este vizat primarul Chițac!

08 Jan 2024 881

Update. USR va semna pentru convocare PSD Constanța a inițiat convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Municipal Constanța și cere sprijinul consilierilor pentru asigurarea cvorumului!

07 Jan 2024 1158

Oficial. Parcare gratuită în Mamaia și Constanța în intervalul 19.00 - 09.00 până la sfârșitul anului (DOCUMENTE)

26 Jul 2022 3896

ZIUA LIVE. Consilierul liberal Adriana Arghirescu „Scopul de a dezvolta Constanța trebuie să ne pună la masa dialogului” (VIDEO)

16 Jun 2022 1529

ZIUA LIVE. „Bombele cu ceas", dispozitive ce pot oricând „detona" instituția Consiliului Local Municipal

15 Jun 2022 1852

Trei săptămâni irosite de autorități. PSD cere ședință de îndată a CLM pentru alocarea de fonduri pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

25 Oct 2021 1527

Consilierii locali votează rectificarea bugetară! Se alocă fonduri pentru reabilitarea sau repararea unor imobile emblematice aflate în patrimoniul municipiului Constanța (document)

27 Jul 2021 2750

ZIUA Live. Interviu cu viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu, despre guvernare locală după patru luni de mandat

17 Feb 2021 5428

Consiliul local al municipiului Constanţa, în şedinţă. 31 de proiecte, pe ordinea de zi

23 Jan 2021 2327

Liberalii susţin că la presiunea lor se întâmplă acest lucru După ce, la şedinţa de Consiliu, aleşii i-au respins 26 de proiecte, primarul Decebal Făgădău a emis o notă internă! (document)

09 Jun 2018 3174

Şedinţă de Consiliu Local Ce proiecte propune Făgădău - rectificare bugetară, garantarea unui împrumut şi impozite mărite pentru clădiri-ruină

26 Jun 2017 3625

Noi membri în Consiliile de Administraţie ale RADET şi RATC. Printre ei, şi un consilier al primarului, dar şi un inspector ISJ. Ce indemnizaţii vor primi? (documente)

21 Apr 2017 4365