CNAPMC, obligată să reia o licitaţie Societatea unui consilier judeţean PSD s-a plâns Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (documente)

Societatea Met Market SRL a contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) rezultatul unei licitaţii organizate de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CNAPMC), pentru atribuirea contractului „Servicii de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi şi de întreţinere parcuri în porturile Constanţa, Constanţa Sud şi Midia, amenajare şi întreţinere de spaţii verzi“. Valoarea contractului respectiv a fost de 245.300 de lei. Firma din judeţul Covasna a solicitat CNSC să anuleze adresa prin care oferta SC Iridex Group Import-Export Bucureşti, Filiala Costineşti SRL, fusese declarată câştigătoare.

Prin contestaţia nr. 173/06.10.2014, înregistrată la CNSC cu nr. 28333/06.10.2014, depusă de SC Met Market SRL, privind procedura de cerere de oferte organizată de CNAPMC în calitate de autoritate contractantă, s-au solicitat anularea adresei nr. 2804/01.10.2014 privind comunicarea rezultatului procedurii şi anularea tuturor actelor ce au stat la baza emiterii acesteia şi reevaluarea ofertei desemnate câştigătoare, respectiv SC Iridex Group Import-Export Bucureşti, Filiala Costineşti SRL. În baza legii şi a documentelor depuse de părţi, CNSC a admis contestaţia formulată de SC Met Market SRL în contradictoriu cu CNAPMC şi a anulat raportul procedurii nr. 30982/01.10.2014, precum şi comunicările privind rezultatul procedurii transmise ofertanţilor. De asemenea, a obligat Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa la reevaluarea ofertei prezentate de SC Iridex Group Import-Export Bucureşti, Filiala Costineşti SRL, declarată câştigătoare, şi la stabilirea rezultatului procedurii, cu întocmirea unui nou raport al acesteia.

Despre Met Market SRL

Potrivit Registrului Comerţului, Met Market SRL a fost înfiinţată în anul 1993 şi are sediul social în municipiul Sfântu Gheorghe, strada Nuferilor, judeţul Covasna. Capitalul social subscris este de 5.750 de lei, integral vărsat, compus din 575 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţii societăţii sunt Elisabeta Negrea, născută în anul 1967, în comuna Şercaia, Braşov, care deţine 460 de parţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 80%, şi consilierul judeţean PSD Ioan Mărcuş, născut în anul 1963, în Hunedoara, care deţine 115 părţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 20%. Administratorul societăţii este Elisabeta Negrea. Societatea se ocupă de „comerţul cu ridicata al metalelor şi minereurilor metalice“. În anul 2013, societatea cu patru angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 441.190 de lei şi un profit brut de 4.120 de lei.

Iridex Group Import-Export Bucureşti, Filiala Costineşti SRL, celebră în judeţ

Iridex Group Import-Export Bucureşti, Filiala Costineşti, este prezentă de ani buni în întregul judeţ, dar şi în porturile maritime, unde se ocupă de colectarea deşeurilor, deszăpezire şi întreţinerea spaţiilor verzi. Înfiinţată în anul 2008, Iridex Group Import-Export Bucureşti, Filiala Costineşti SRL, are sediul social în satul Schitu, comuna Costineşti. Firma care se ocupă de „colectarea deşeurilor nepericuloase“ deţine un capital social subscris de 11.717.570 de lei, integral vărsat, compus din 1.171.757 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Firma-mamă este Iridex Group Import-Export SRL, înfiinţată în anul 1991.

Asociaţii societăţii Iridex Group Import-Export Bucureşti, Filiala Costineşti SRL, sunt SC Servicii Salubritate Bucureşti SA, care deţine 182.200 de parţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 15,55%, Iridex Group Import-Export SRL, care deţine 8.86.182 de parţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 75,628%. Acestora li se adaugă asociatul persoană fizică Olga Anghel, născută în 1948, în Bucureşti, care deţine 103.375 de parţi sociale, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 8,822%. Administratorul societăţii este Florin Pascu, născut în 1971, în Cluj-Napoca. De altfel, Iridex Group Import-Export SRL, Filiala Costineşti SRL, a câştigat, la începutul acestui an, de la Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, contractul „Închiriere containere şi ridicare reziduuri menajere în spaţii CREIR CF Constanţa din incinta Port Constanţa“, în valoare de 27.974 de lei. Anul trecut, societatea şi-a adjudecat de la Primăria Valu lui Traian contractele: „Concesionare a unei părţi a serviciului de salubrizare“, „Delegarea gestiunii prin concesiune a unei părţi a serviciului de salubrizare al Asociaţiei de dezvoltare intercomunitară Grup local de acţiune Deleni“ şi „Delegarea gestiunii prin concesiune a unei părţi a serviciului de salubrizare al comunei Pecineaga“. La acestea se adaugă contractul obţinut în anul 2011, având ca obiect „Colectare gunoi menajer din staţii CF din incinta Portului Constanţa“, atribuit de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.