Condamnat român urmărit internaţional, prins în Italia

Azi-noapte, Genică Boerică, urmărit la nivel internațional de autoritățile române pentru infracțiuni economice a fost preluat și adus în țară, din Milano, Italia. 

Boerică era unul dintre cei mai căutați condamnați români, condamnat pentru returnări ilegale de TVA în anul 2014. Acesta este condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de 10 ani și 3 luni.

Potrivit comunicatului emis, în noaptea de 28 spre 29 august, o escortă a Poliției Române l-a preluat din Italia și l-a adus în țară.

„Acesta a fost localizat și depistat, în urma schimbului de informații efectuat prin intermediul Biroului SIRENE, în Italia, la data de 22 iunie 2017, iar la data de 16 august 2017, Curtea de Apel din Milano a decis predarea către România.”, se arată în comunicatul oficial.


Genică Boerică a mai fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în anul 2011, după ce a lovit un tânăr imobilizat într-un cărucior cu rotile.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Condamnat la Constanța! Ministrul Justiției mulțumește celor care au contribuit la aducerea în țară a lui Romeo Ursu, zis Genica Boenică

18 Sep 2023 851