Congresul mondial al Societăţii Internaţionale de Hidrologie Medicală Cei mai buni specialişti în balneologie din lume, în vizită la Sanatoriul Techirghiol

În perioada 19-21 mai, Palatul Parlamentului din Bucureşti găzduieşte cel de-al 41-lea Congres Mondial al Societăţii Internaţionale de Hidrologie Medicală şi Climatologie. Evenimentul se desfăşoară pentru prima dată în România, în organizarea Asociaţiei Române de Balneologie şi a Societăţii Române de Medicină Fizică, de Recuperare şi Balneoclimatologie. Manifestarea ştiinţifică este organizată în corelaţie cu Congresul Societăţii Române de Medicină Fizică, de Recuperare şi Balneoclimatologie.
 
Desfăşurat sub deviza „Balneologia, veşnic tânără - calea de urmat”, congresul abordează aspecte ştiinţifice şi medicale de actualitate ale balneoclimatologiei şi medicinei de recuperare, dar şi componenta lor economică, legată de sano-turismul balnear.
 
Lucrările congresului se vor desfăşura în perioada 19 - 21 mai, la Palatul Parlamentului, cu participarea a numeroşi medici de recuperare medicală, balneologi, specialişti, profesori universitari, academicieni şi reprezentanţi ai autorităţilor medicale din România. Sunt prezente la eveniment 50 de personalităţi de elită din domeniu, din peste 20 de ţări.
 
Preşedintele congresului mondial este prof. univ. dr. Olga Surdu, specialist de reputaţie internaţională, membră a comunităţii medicale din Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol, cadru didactic la Universitatea „Ovidius“, alături de profesor doctor Gelu Onose, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti, şi dr. biol. Constantin Munteanu, din cadrul Asociaţiei Române de Balneologie.
 
Întâlnirea este un bun prilej pentru a aduce la un loc specialişti din zona de activitate medicală din întreaga lume, experţi în turismul şi marketingul aferent şi decidenţi politico-administrativi, inclusiv cu scopul de a creşte importanţa socială a acestui domeniu multidisciplinar, a cărui preocupare este, în definitiv, de a îmbunătăţi viaţa oamenilor.
 
Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol este coorganizator al prestigioasei manifestări ştiinţifice. Din comitetul organizatoric al manifestării ştiinţifice fac parte: jur. Roxana Elena Almăşan - manager, dr. Elena Valentina Ionescu, dr. Sibel Demirgian, dr. Viorica Marin, kt. Carmen Oprea, dr. Coralia Iolanda Pãtrăşcoiu, dr. Laura Adriana Rizea, dr. Irena Moraru, dr. Monica Iolanda Nedelea, dr. Doiniţa Oprea, dr. Monica Elena PetrescuAurora Zorica Prăjitură, dr. Mihaela Preda, dr. Daniela ProfirŞtefan Ciornei, dr. Liliana Elena Stanciu, dr. Mihaela Minea, dr. Augustin Alexandru Marin, dr. Nurla Ghiucin, dr. Iuliana Banarescu, dr. Andreea Mihaela Mirita, dr. Elena Cristescu, psiholog Georgiana RaduNicoleta Calotă, dr. Eleonora Mărioara Mihalcea, dr. Traian Surdu, toţi specialişti ai Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, prezenţi, alături de ceilalţi aproximativ 300 de români balneologi, cu lucrări originale pe care le susţin în faţa publicului participant la congres.
 
Este cea mai amplă participare de până acum a personalului de specialitate al sanatoriului la o manifestare de o asemenea anvergură ştiinţifică internaţională.
 
„Aproape tot personalul medical din cadrul sanatoriului nostru a avut de prezentat lucrări pe care le-au susţinut la Palatul Parlamentului. Mâine (n.r. sâmbătă), toţi participanţii vor vizita baza noastră de tratament şi se va face un tur de litoral. Pentru noi, cel mai frumos şi mai important lucru este că preşedinta acestui congres este doamna profesor doctor Olga Surdu, medic al Sanatoriului Techirghiol“, a declarat directorul Roxana Almăşan.
 
Eşalonul balneologilor constănţeni cuprinde şi alţi medici din aproape toate clinicile de recuperare de pe litoral, de la Facultatea de Medicină a Universităţii „Ovidius” şi din alte instituţii medicale.
 
În ultima zi a evenimentului, participanţii străini vor face o vizită de documentare la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol caută fochist și electrician. Ce vechime este solicitată

12 Feb 2024 776

Angajări Constanța Posturi vacante la Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol. Ești interesat?

03 Feb 2024 15324

Județul Constanța Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol cumpără echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale (DOCUMENT)

30 Jan 2024 818

Patru firme câștigătoare Sanatoriul Balnear și de Recuperare din Techirghiol, licitație de aproape 6,9 milioane de euro! (DOCUMENT)

20 Nov 2023 1330

Declarații de avere - Raluca Andreea Labeș, șef Serviciu Administrație Publică, Relații Internaționale, Arhivă și ONG-uri, din CJC (DOCUMENTE)

15 Nov 2023 891

Licitații Constanța Contract de aproape 400.000 de lei între Sanatoriul Techirghiol și Tehnoconsult Proiect SRL. Ce presupune? (DOCUMENT)

02 Nov 2023 942

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a obținut autorizația de construire nr. 114 din 26.10.2023

27 Oct 2023 879

Licitații publice Malif Engeering SRL a bătut palma cu CNI. Este vizat un contract de reparații a secției de recuperare a copiilor de la Sanatoriu Balnear Techirghiol (DOCUMENT)

18 Oct 2023 905

Licitații publice CNI caută diriginți de șantier pentru lucrările de la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol

04 Sep 2023 756

Licitații publice CNI caută diriginți de șantier pentru lucrările de la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol

13 Aug 2023 941

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol achiziționează echipamente de fizioterapie. Contract de aproape cinci milioane de lei (DOCUMENT)

07 Aug 2023 1402

UPDATE Persoană în pericol de înec în zona Sanatoriului Balnear Techirghiol, județul Constanța!

07 Aug 2023 1783

Licitații Constanța Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol cumpără ambarcațiune pentru colectarea nămolului de la Cirus Plast din Constanța (DOCUMENT)

27 Jun 2023 1076

Ce notă a obținut managerul Sanatoriului Balnear de Recuperare Techirghiol la proba scrisă pentru un nou mandat

17 Jan 2023 16542

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru repararea Corpului C1 al Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol (DOCUMENT)

18 Sep 2022 3020