Consiliul Judeţean Constanţa intră în legalitate. A obţinut certificatele de urbanism pentru două proiecte de amenajare şi demolare!

Consiliul Judeţean a obţinut, recent, certificate de urbanism pentru lucrări de demolare a anexelor Teatrului de Vară din Mamaia, respectiv pentru iluminarea arhitecturală a sediului principal al instituţiei.
 
Primăria Constanţa a emis, la începutul acestei luni, pentru Consiliul Judeţean Constanţa, Certificatul de urbanism nr. 3026 din 6/10/2017, pentru desfiinţarea prin demolare a clădirilor C3 şi C4 din incinta Teatrului de Vară din Mamaia.
În luna iunie a acestui an, consilierii judeţeni au votat trecerea anexelor C3 şi C4 ale imobilului Teatrul de Vară Mamaia din domeniul public al judeţului Constanţa în domeniul privat al judeţului Constanţa şi desfiinţarea acestora prin demolare.
 
Administraţia judeţeană a achiziţionat, între timp, servicii de expertiză tehnică în vederea demolării anexelor C3 şi C4 din cartea funciară a imobilului Teatrul de Vară Mamaia. Anexele au destinaţia de spaţiu comercial, C4 - cu regim de înălţime parter, în suprafaţă construită desfăşurată de 74,00 mp, iar C3 - cu regim de înălţime parter, în suprafaţă construită desfăşurată de 107,00 mp. Serviciile au fost achiziţionate de la Biroul Individual de Arhitectură Daniela Cioponea. Achiziţia a avut o valoare estimată fără TVA de 7.000 de lei. Sursa de finanţare - bugetul CJC. 

Culorile drapelului, pe faţada instituţiei 

Totodată, municipalitatea a emis şi Certificatul de urbanism nr. 3027     din 6/10/2017, al cărui beneficiar este tot instituţia administraţiei judeţene - Consiliul Judeţean Constanţa, în vederea iluminatului peisagistic al zonei cu vegetaţie şi al aleilor pietonale din apropierea sediului instituţiei.
 
Potrivit specificaţiilor tehnice eferente anunţului de participare, la achiziţia publică organizată de administraţia judeţeană se dorea ca instalaţia de iluminat să corespundă condiţiilor de funcţionare la exterior, unde se utilizează aparate de iluminat cu tehnologie led, şi să urmărească optimizarea şi eficientizarea consumului de energie electrică. Instalaţia de iluminat va fi alcătuită din corpuri de iluminat tip proiector bară led (opt leduri x 3W), după cum urmează: patru corpuri de iluminat de culoare roşie, unghi de focalizare îngust, montate pe stâlpii exteriori ai clădirii, în partea superioară a acestora, orientate spre sol; patru corpuri de iluminat de culoare roşie, unghi de focalizare larg, montate pe stâlpii exteriori ai clădirii, în partea superioară a acestora, orientate spre atic; cinci corpuri de iluminat de culoare galbenă, unghi de focalizare îngust, montate pe stâlpii exteriori ai clădirii, în partea superioară a acestora, orientate spre sol; cinci corpuri de iluminat de culoare galbenă, unghi de focalizare larg, montate pe stâlpii exteriori ai clădirii, în partea superioară a acestora, orientate spre atic; patru corpuri de iluminat de culoare albastră, unghi de focalizare îngust, montate pe stâlpii exteriori ai clădirii, în partea superioară a acestora, orientate spre sol; patru corpuri de iluminat de culoare albastră, unghi de focalizare larg, montate pe stâlpii exteriori ai clădirii, în partea superioară a acestora, orientate spre atic.

Corpurile de iluminat se vor monta pe suporţi realizaţi din confecţie metalică. Din tabloul de distribuţie existent al clădirii se va realiza un circuit nou, care să alimenteze un nou tablou electric, montat la interior, care va deservi instalaţia de iluminat arhitectural.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobile de 14 etaje, un spital și mai multe locuințe. Iată ce vor să construiască niște investitori pe malul Lacului Siutghiol, Constanța

07 Feb 2024 5022

Imobiliare Constanța O firmă dorește să edifice un bloc de 6 etaje aproape de Hotel Oxford, de pe bulevardul Mamaia

04 Jan 2024 1005

Basconslux Rom SRL Autorizație de construire pentru lucrări efectuate fără documente de la Primăria Constanța

09 Dec 2023 1072

Un nou răspuns negativ pentru apart-hotelul de 9 etaje pe care Marco Chim SRL vrea să îl ridice în Constanța

08 Dec 2023 1245

Dreptul de superficie, garanție pentru proprietarul construcțiilor să devină și proprietarul terenului Pregătește Primăria Constanța noi vânzări de terenuri? (DOCUMENTE)

22 Nov 2023 2490

Certificat de urbanism pentru Sammarina SA. Modifică imobilele de pe șoseaua Mangaliei, din Constanța

09 Nov 2023 815

Batman Buildings SRL, document de urbanism de la Primăria Constanța

31 Oct 2023 1136

Imobiliare Constanța DCB Mamaia Development supraetajează blocul din Mamaia. Continuă proiectul Saraesa

24 Oct 2023 1067

Imobiliare Constanța Marco Chim trebuie să elaboreze PUZ dacă vrea să construiască trei hale noi

18 Oct 2023 768

O firmă din Constanța va amplasa un sistem fotovoltaic pe o clădire. Despre cine este vorba?

28 Sep 2023 990

Procesul dintre Primarul Constanței și Antoanella Marinescu, prin Grand SRL, a ajuns la Curtea de Apel

28 Sep 2023 1154

Sucursala Unicredit Bank de pe strada Ștefan cel Mare o să fie modificată. Certificat de urbanism, eliberat

26 Aug 2023 1090

Știri din Constanța Cu sprijinul organizațiilor minorităților dobrogene vor fi amplasate în municipiu mai multe monumente

04 Aug 2023 1386

Imobiliare Constanța O firmă va modifica investiția de pe strada Dobrogei din Constanța

27 Jul 2023 1131

Hotelul Rex din Mamaia va fi reconfigurat! Certificat de urbanism, emis de Primăria Constanța

13 Jul 2023 2184