Constănţenii ar putea avea un cimitir pentru animale de companie (document)

Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Primăriei Constanţa, săptămâna viitoare se întruneşte Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului. Iniţiatori sunt oamenii de afaceri Lucian Orban şi Teodor Cristodor, iar proiectant general -SC MBV Grup SRL. Aceştia doresc obţinerea avizului de oportunitate conform Certificatului de urbanism nr.1270/15.05.2017, emis de Primăria Constanţa, în vederea elaborării unui Plan Urbanistic Zonal generat de amplasamentul situat în Constanţa, Ia nord-vest de nodul rutier format Ia intersecţia DN 3 cu centura Constanţei - (A4).
 
Vecinătăţile terenului sunt: Ia vest - ferma zootehnică (ovine) SCCO Palas, Ia sud - teren proprietate de stat. La cca 50 m sud de teren se află traseul monumentului istoric romano/bizantin Valul Iui Traian, Ia est - rambleul unei bretele a nodului rutier, Ia nord - teren arabil proprietate privată. Terenul este situat în extravilanul municipiului Constanţa, în suprafaţă de 15.574 mp (parcela 850/1/1/1), teren arabil, şi provine din dezmembrarea unei suprafeţe de 54 ha, ocazionată de exproprierile făcute de statul roman în vederea realizării nodului rutier menţionat.
 
Terenul identificat cu numărul cadastral 241262 este proprietate a lui Lucian Orban, conform contractului de vânzare-cumpărare nr. 1204 din 27 martie 2006. Conform contractului de schimb fără sultă nr. 568 din 27.02.2017, o suprafaţă de 10.000 mp (64,2%) din suprafaţa totală este deţinută în cota indiviză de către Lucian Orban şi Steluţa Orban, pe de o parte, şi Teodor Cristodor, pe de altă parte.
 
Contactat telefonic, omul de afaceri Lucian Orban a precizat că cimitirul va fi destinat în special câinilor şi pisicilor, dar şi altor animale de companie de talie mică. „Eu nu sunt direct implicat în acest proiect, altcineva a fost cu ideea şi va construi, eu am doar terenul, pe care îl voi vinde investitorului, dacă proiectul se va realiza. Din ce ştiu, este un cimitir pentru animale de companie, câini, pisici şi alte animale de talie mică. Nu am detalii suplimentare în acest moment“, a precizat Orban.

Propuneri de dezvoltare urbanistică 

Pe acest teren se propune realizarea unui parc/cimitir pentru animale de companie. În zona de acces din sudul proprietăţii se propune realizarea construcţiilor (administraţie, columbar, corp clădire anexă). Având în vedere conformarea parcelei, dezvoltarea cimitirului se va face în jurul unei axe nord-sud (alee semi-carosabilă) agrementată cu fântâni, pergole şi plantaţii, cu plasarea locurilor de înhumare în stânga/dreapta acestei alei. În interiorul proprietăţii (Ia intrare, în zona clădirilor administrative) se va amenaja o platformă de parcare pentru angajaţi şi vizitatori.
 
Întreaga suprafaţă a cimitirului va fi spaţiu verde plantat, astfel încât imaginea oferită, atât pentru traficul auto din nodul rutier, cât şi pentru cei care acced la incintă să fie aceea a unui parc. Pe întreg perimetrul incintei (pe o adâncime variabilă de Ia 6 Ia 12 m) se va realiza o plantaţie de aliniament cu specii autohtone de înălţime mare. Zona mediană adiacentă aleii centrale se va parcela cu locuri de înhumare pentru animate de companie şi va fi înierbată şi plantată/amenajată peisager cu vegetaţie puţin înaltă (arbuşti). Întreaga proprietate se va împrejmui cu gard din plasă de sârma zincată cu ochiuri mici dublat de gard viu.
 
În conformitate cu prevederile Ordinului ANSVSA nr. 16/2016, activităţile de pompe funebre sau similare (cimitire de animale de companie/incineratoare pentru animate de companie) - cod CAEN 9603 - se supun înregistrării/autorizării sanitar-veterinare.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza integral solicitarea care va intra în discuţie în Comisia de urbanism şi amenajarea teritoriului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 841

Firma a fost vizată în 2023 de percheziții Imobiliare Constanța. Demersuri ale COMCM SA pentru reconversia unor terenuri din municipiu (DOCUMENT)

07 Feb 2024 1016

Imobiliare Constanța Demersuri pentru construcția unei noi saline în cartierul Tomis Nord din municipiu (DOCUMENT)

22 Dec 2023 1322

Date despre proiectele imobiliare Când se întrunește Comisia de urbanism Constanța și ce proiecte sunt pe ordinea de zi?

11 Dec 2023 1264

PUD-ul pentru zona de loisir din Portul Tomis, pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism

16 Oct 2023 844

Imobiliare Constanța Apartamentele de vacanță de pe amplasamentului hotelului Select din Mamaia, pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism

31 Jul 2023 870

PUZ pentru o nouă investiție în Faleză Nord, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

07 Jul 2023 1651

PUZ pentru introducerea în intravilan a unui teren situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

05 Jul 2023 1511

Ansamblu de locuințe colective cu spații comerciale și de servicii publice va fi ridicat în Constanța. Cine investește? (DOCUMENT)

09 Jun 2023 2803

Se întrunește Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism. Iată ordinea de zi

08 May 2023 1808

Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi?

24 Apr 2023 958

Se întrunește Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi?

30 Jan 2023 1853

PUZ pentru introducerea în intravilanul municipiului Constanța a unei zone destinate producției și depozitării lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Jan 2023 1730

Comisia de urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare sunt pe ordinea de zi?

09 Jan 2023 1463

Const Media Services SRL, undă verde de la mediu pentru supraetajarea blocului din sudul litoralului

22 Sep 2022 1182