Copii institutionalizati, botezati la Cumpana (galerie foto)

img_3938.jpgDe Sfântul Dumitru, patru copilaşi ai căror părinţi naturali i-au lăsat în grija statului au primit taina sfântului botez

Colaborarea dintre Primăria Cumpăna, prin Compartimentul de asistenţă socială, şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa a adus, nu o dată, un strop de bucurie în sufletele copilaşilor instituţionalizaţi sub diverse forme.

Ieri, cu prilejul sărbătorii Sfântul Dumitru, la Cumpăna, au fost creştinaţi patru prunci aflaţi în plasament la asistenţi maternali. De altfel, primarul comunei, Mariana Gâju, a cultivat o tradiţie privind botezul copiilor aflaţi în centre de plasament sau în grija unor asistenţi maternali. Dacă, deocamdată, micuţii n-au parte de părinţi care să le fie alături în fiecare clipă şi să le vegheze fiecare pas în viaţă, administraţia locală din Cumpăna le-a asigurat acestora părinţi spirituali, care au promis că le vor urmări evoluţia şi vor încerca să-i ajute pe viitor. Norocoşii de ieri sunt trei fetiţe şi un băieţel cu vârste cuprinse între cinci luni şi un an. Aceştia au primit taina sfântului botezîn Biserica ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva" din comună. Slujba a fost oficiată de preotul paroh Ion Soare şi părintele Cosmin Tudor Ciocan. Naşii care le vor veghea drumul în viaţă sunt oameni cu credinţă, cu dragoste de aproapele lor.

Două perechi de naşi sunt din Cumpăna. Anca Medistar şi Daniela Talpac au botezat două fetiţe - Andreea Nicoleta şi Gabriela Ilenuţa. Pentru cele două mămici spirituale, botezul de ieri n-a constituit un eveniment în premier, însă Daniela Talpac va trebui ca, în scurt timp, să se pregătească să-i ia moţul noii sale finuţe. O altă pereche de naşi este din Constanţa - familia Iulian şi Georgiana Ivanov. Doamna, consilier juridic în cadrul Spitalului Militar şi pentru prima dată în ipostaza de părinte spiritual, are de ieri o finuţă, pe Ioana, despre care consideră că are câteva asemănări, ca fizionomie, cu ea.

Năşică înainte de a fi mămică

Ziua de ieri îi va rămâne veşnic în suflet Elisabetei Covaliu. Deşi în scurt timp va deveni mămică (n.r. este însărcinată în luna a opta), Elisabeta Covaliu, de la Compania Naţională de Investiţii, nu a ezitat nicio secundă ca, ieri dimineaţă, să se urce în maşină şi să străbată distanţa Bucureşti - Cumpăna special pentru a creştina un băieţel. Finul doamnei Covaliu este Emil Dimitrie şi se află în grija unei asistente maternale. De când a aflat că micuţul n-are părinţi, ea şi-a manifestat dorinţa de a-l ajuta şi de-ai fi alături. Astfel, înainte de a deveni mămică, ea a avut prilejul de a trăi alte emoţii în premieră: de a ţine un prunc în braţe, de a-l îmbrăca şi a-l alinta, gesturi de care Dimitrie n-a avut parte de la mama sa naturală.

Covaliu, asemenea celorlalte mămici spirituale, este decisă să revină pentru a-şi vedea finul şi a-i fi pe cât posibil aproape. De altfel, toate naşele au afirmat că vor urmări evoluţia copilaşilor creştinaţi ieri şi au fost foarte încântate că, la eveniment, le-au fost alături prieteni, rude şi chiar enoriaşi din comună care au rămas, după slujbă, să asiste la botezarea celor patru îngeraşi.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 1840

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 822

Un an de închisoare cu amânare pentru Viorela Mirabela Călin, fost consilier juridic superior la Primăria Constanța (MINUTĂ+DOCUMENT)

21 Mar 2024 694

Un angajat al Consiliului Județean și-a cerut transferul la Agenția pentru Pescuit și Acvacultură din cadrul Ministerul Agriculturii! Despre cine este vorba?

15 Mar 2024 670

Ce au găsit procurorii DNA într-un coș de gunoi Viorela Mirabela Călin, fost consilier juridic superior în Primăria Constanța, acord cu procurorii DNA! Ședință importantă azi la Tribunalul Constanța (DOCUMENT)

19 Feb 2024 1464

Angajări Constanța Post vacant la Spitalul Clinic CF Constanța. Condiții

18 Jan 2024 1652

Angajări Constanța Universitatea Ovidius din Constanța scoate la concurs două posturi de consilier juridic. Iată ce trebuie să faci

16 Nov 2023 1087

Un angajat al Consiului Județean și-a cerut transferul la Primăria Năvodari (DOCUMENT)

20 Oct 2023 1134

Angajări Constanța Serviciul Public de Gospodarie Comunală Techirghiol face angajări

10 Oct 2023 1066

Angajări la Universitatea Ovidius Constanța. Posturile pentru care se organizează concursul

28 Sep 2023 1490

Argus SA, unul dintre cei mai importanți producători de uleiuri vegetale din România, recrutează

26 Jul 2023 788

Argus SA, unul dintre cei mai importanți producători de uleiuri vegetale din România, recrutează

25 Jul 2023 708

Argus SA, unul dintre cei mai importanți producători de uleiuri vegetale din România, recrutează

24 Jul 2023 748

Argus SA, unul dintre cei mai importanți producători de uleiuri vegetale din România, recrutează

23 Jul 2023 513

Argus SA, unul dintre cei mai importanți producători de uleiuri vegetale din România, recrutează

22 Jul 2023 1672