Costică Zelca se desparte de fiica Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu Millenium Global Development SA, dată în judecată de Stop SRL

Costică Zelca, unul dintre acţionarii societăţii Stop SRL şi apropiat al fostului primar, Radu Mazăre, cunoscut drept patronul hotelurilor Oxford şi Malibu, a decis să finalizeze procedura de divizare a societăţii.
 
Aşa se face că, pe data de 14 octombrie, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul nr. 6522/118/2015, Secţia a II-a civilă, materie „litigii cu profesioniştii“, obiectul „divizare“. În dosar, societatea Stop SRL, în calitate de petent, a chemat în judecată Oficiul Registrului Comerţului şi societatea Millenium Global Development SA. Deocamdată, magistraţii constănţeni nu au stabilit data primei înfăţişări.
 
„Este vorba despre ultima etapă a procedurii de divizare a Stop SRL de Millenium Global Development SA. Aşa sunt procedurile“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Costica Zelca.

Cum s-a decis divizarea societăţii Stop SRL

Reamintim că, vara trecută, asociaţii Stop SRL au decis să facă împărţirea patrimoniului. Potrivit datelor din Monitorul Oficial nr. 4261/14 august 2015, atât Stop SRL, cât şi Millenium Global Development au hotărât, separat, la data de 29 iunie 2015, în cadrul AGA, adoptarea proiectului de divizare, în urma raportului de evaluare efectuat de firma Primoval SRL şi de PFA Iuliana Săvulescu.
 
Potrivit Monitorului Oficial, „divizarea Stop SRL se face prin desprinderea unei părţi din patrimoniul acesteia reprezentată de parte din Complexul Summerland Mamaia şi spaţiu comercial Lăpuşneanu şi transmiterea către Millenium Global Development SA“. „O parte din activul societăţii se desprinde şi merge cu Millenium Development, adică o serie de apartamente din complexul Summerland şi un spaţiu comercial de vreo 300 de metri pătraţi de pe Lăpuşneanu, iar o parte din apartamente rămân la Stop SRL. Millenium Global Development iese astfel complet din firmă“, a explicat, în luna august, Costică Zelca, pentru ZIUA de Constanţa.
 
Potrivit proiectului de divizare, societatea absorbantă, Millenium Global Development SRL, preia, alături de partea de patrimoniu reprezentând o parte din complexul rezidenţial Summerland Mamaia şi spaţiul comercial situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşeneanu nr. 190B, şi toate licenţele, autorizaţiile şi avizele de funcţionare aferente. După retragerea Millenium Global Development din firma Stop SRL, asociaţi în firmă rămân Costică Zelca (90%) şi Silvia Zelca (10%).

Millenium Global Development, administrată de fiica Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu

Millenium Global Development are un capital social de 600.000 de lei, divizat în 25.000 de acţiuni deţinute de o listă de cinci acţionari persoane fizice. Administratorul firmei este însă Galactica House SRL, reprezentată prin Andreea Georgiana Şerban, nimeni alta decât fiica Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu. Firma are ca obiect principal de activitate „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“. Firma a fost, la un moment dat, condusă de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu.
Potrivit datelor din MO nr. 2392/29.04.2014, Sorina Moscu a fost revocată din funcţia de administrator, fiind numită în locul său SC Galactica House SRL.
 
Citeşte şi
 
„Divorţ“ în SC STOP SRL: Costică Zelcă pierde din apartamentele construite pentru medici în complexul Mamaia Summerland
 
File din al treilea dosar al lui Nicuşor Constantinescu: Motivul pentru care a fost trimis în judecată Costică Zelcă alătui de şeful CJC
 
Lovitură năucitoare a DNA: Mazăre şi Sorina Moscu - trimişi în judecată. Cercetările faţă de deputatul Babuş, clasate (rechizitoriu+document)
 
Reamintim că afaceristul Costică Zelca a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, alături de alţi 18 inculpaţi (persoane fizice şi juridice), în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste 1 milion de lei în dauna statului român. Zelca este acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti, iar printre inculpaţi se află: Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul CJC, Titi Cenuşă, arhitect-şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean Constanţa, Adrian George Gâmbuţeanu, fostul director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Ruxandra Luminiţa Darie, notar public, Ionuţ Ţiţimeaua, fost director general al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, actual şef în Prefectura Constanţa, dar şi SC Stop SRL, unitate administrată de Zelca.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)

 
Într-o altă cauză, tot DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată atât a lui Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, cât şi a Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu, în calitate de reprezentant al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA și SC Millenium Global Development SA. În dosar au fost trimise în judecată SC Mehmetoglu SRL, pentru două infracţiuni de spălare a banilor, SC Bulevard SA și SC Millenium Global Development SA, pentru spălarea banilor.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Radu Ştefan Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O nouă investiție Alezzi, în zona Pescărie, din Constanța. Demersuri făcute la Agenția pentru Protecția Mediului

06 Feb 2024 1079

Imobiliare Constanța Costică Zelca poate face modificările la Hotel Oxford! Răspuns pozitiv de la APM Constanța

17 Oct 2023 1697

Ce spune omul de afaceri Costică Zelca Primarul Constanței, autorizat de judecători să desființeze lucrările reclamate de la Primo Residence! Stop SRL face apel (FOTO)

27 Sep 2023 10570

Date din proiect. Modificări la Hotelul Oxford din Constanța. Ce dorește să facă firma Stop SRL? (DOCUMENT)

24 Sep 2023 1522

Delta Force Construction SRL ar putea intra în insolvență! Legături cu Sofra Turkish Restaurant și cu Costică Zelca, de la Stop SRL!

22 Jun 2023 1826

Costică Zelca de la Stop SRL supraetajează o clădire de la Hotel Oxford. Ce va amenaja?

07 Jun 2023 2389

Blocuri de 10 și 12 etaje, în municipiul Constanța, ridicate de Alezzi Beach Resort SRL

13 Mar 2023 5526

Stop SRL, firma familiei Zelca, supraetajează un bloc de la 1 la 8 etaje în zona Summerland

08 Mar 2023 4402

Costică Zelca de la Stop SRL ar trebui să desființeze ultimul etaj construit la blocurile din zona Primo

22 Feb 2023 8817

Asociat nou în firma Sofra Turkish Restaurant Constanța

29 Jan 2023 6912

Costică Zelca, răspuns negativ de la Primăria Constanța. „Lupta” se dă în instanță pentru blocurile de la Primo

22 Oct 2022 3320

Ce au decis judecătorii în dosarul deschis de Stop SRL, controlată de Costică Zelca, împotriva Primăriei Constanța

08 Jun 2022 2208

Compania Stop SRL, controlată de afaceristul Costică Zelca, la judecată cu Municipiul Constanța, pentru o autorizație de construire

10 Jan 2022 3281

Cum a „revigorat“ Curtea de Apel Constanța uraganul imobiliar născut din Dosarul Retrocedărilor! Hotărârea i-ar putea viza pe mai mulți proprietari ai terenurilor

26 Nov 2021 2464

Procesul ce ar putea „clătina“ recuperarea terenurilor din Dosarul Retrocedărilor a ajuns la Curtea de Apel Constanța!

29 Sep 2021 2940