Delegaţie anulată? Liberalii constănţeni îl susţin pe Crin Antonescu la conducerea partidului

liberali_crin_Mihai_Lupu_Gheorghe_Dragomir.jpgDespre posibila revenire, la un moment dat, la conducerea PNL a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu s-a vorbit şi înainte de invalidarea, de către Curtea Constituţională, a referendumului din 29 iulie, dar şi după. Liberalii pur sânge nu l-au vrut şi în continuare nu-l vor pe Antonescu la şefia PNL. Cu toate acestea, sunt extrem de puţini cei care recunosc asta public. Cei mai mulţi dintre liberali susţin că nu se pune problema şi că preşedintele Senatului rămâne şi lider al partidului.

Liberalii constănţeni se declară decişi să-l susţină în continuare pe Crin Antonescu şi, mai mult, ei spun că acesta rămâne candidatul USL la proximele prezidenţiale. Nu e, însă, prematur să vorbim despre un candidat USL în condiţiile în care soarta Uniunii este incertă?!?

„E preşedintele pe care-l susţin necondiţionat"

Deputatul Mihai Lupu a declarat, iniţial, că este vorba despre „o simplă speculaţie". Ulterior, el a explicat că a existat, e drept, o discuţie în sensul acesta, dar că aceasta a avut loc în contextul în care Crin Antonescu ar fi rămas la Cotroceni. Cum ar fi fost posibil fără alegeri?!? Amintim că, în perioada interimatului lui Antonescu la Cotroceni, lider interimar al PNL a fost Daniel Chiţoiu.

Revenind, parlamentarul constănţean a menţionat: „Crin Antonescu va fi în continuare preşedintele PNL şi candidatul USL la preşedinţie. Alte discuţii nu au fundament azi. Şi, oricum, pentru ca el să fie înlocuit, ar trebui să fie convocat un congres la care şi-ar putea depune candidatura oricine". Lupu susţine, totuşi, că nu ar fi fost vehiculat niciun nume care să-i ia locul lui Crin Antonescu. „E preşedintele pe care-l susţin necondiţionat", a conchis el.

„Nu e cazul unui Congres Extraordinar"

Nici preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, deputatul George Dragomir, nu crede că se impun alegeri în interiorul PNL. „Nu e cazul unui Congres Extraordinar. Nu s-a pus, în niciun caz, problema unor schimbări în structura de conducere a partidului", a precizat parlamentarul.

George Dragomir a declarat şi că nu ar exista liberali care să-şi fi exprimat intenţia preluării fotoliului de lider naţional al PNL. Nu în ultimul rând, el a declarat că îl sprijină şi de acum înainte pe Crin Antonescu la conducerea partidului.

De remarcat este, însă, că Delegaţia Permanentă a PNL, care ar fi trebuit să aibă loc între 31 august - 1 septembrie în Constanţa, mai exact în staţiunea Mamaia, ar putea fie să fie organizată, aşa cum susţine deputatul Dragomir, la Bucureşti, fie să fie anulată.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 594

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea, o nouă rundă de lansare a candidaturilor la funcția de primar!

22 Mar 2024 1396

BPN al PNL a validat candidații pe lista comună cu PSD la europarlamentare. Consiliul Național, convocat pe 24 martie

21 Mar 2024 530

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe afirmă că nu a contactat primarii liberali, nici direct, nici prin emisari!

17 Mar 2024 955

ZIUA LIVE. Florin Mitroi „Nu voi face eu anunțul referitor la o potențială candidatură. Partidul va stabili cine candidează. Și alți colegi stau bine în sondaje”! (VIDEO)

23 Jan 2024 1520

ZIUA LIVE Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi - „Comuna Valu lui Traian este în plină dezvoltare și cea mai frumoasă din județul Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Jan 2024 2168

ZIUA LIVE. Anul electoral 2024. Mize și scenarii pentru Constanța!

22 Jan 2024 1236

Ludovic Orban respinge orice posibilă colaborare cu PNL

20 Jan 2024 872

Gepeto Impex SA și Bowel Processing SA, controlate de foștii liberali Boroianu și Muhscină, noi linii de credit în cadrul Programului IMM Invest Plus

11 Jan 2024 843

Demisie în rândul consilierilor liberali de la Năvodari Costina Paraschiv revine în Consiliul Local

08 Jan 2024 647

Ședință CJ Constanța Ce sume vor primi primăriile din județ, pentru susținerea proiectelor locale?

22 Dec 2023 1152

În ședința precedentă, proiectul a fost respins Mihai Lupu propune o nouă arhitectură instituțională. PNL reclamă aspecte de nelegalitate, Pro România depune amendamente. PMP votează, USR și PSD, tac! (DOCUMENTE)

11 Dec 2023 1434

Tinerii liberali constănțeni i-au avut invitați la ,,Cafeneaua Liberală" pe deputații Bogdan Huțucă și Marian Crușoveanu

05 Dec 2023 768

PNL vrea ca montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc să se prelungească până la data de 31 decembrie 2024

20 Nov 2023 751

Programul naţional "Cadastrarea satului românesc", prioritatea ANCPI

17 Nov 2023 829