Despre starea de sănătate a militarilor implicați în tragicul eveniment din Afganistan din 15 septembrie. Atunci a murit caporalul Mădălin Stoica

”Referitor la starea de sănătate a celor doi militari răniţi în incidentul cu VBIED, din 15 septembrie, vă pot comunica faptul că aceasta este din ce în ce mai bună”, spune într-o declarație pentru Observatorul Militar, locotenent-colonel medic Adrian Jidovu, doctorul Batalionului 280 Protecția Forței, dislocat la Baza Militară din Afganistan.

Caporalul Toma Ionel a fost evacuat aerian la o facilitate medicală ROL 4 din Germania, unde este monitorizat 24 de ore din 24.
 

Din punct de vedere medical evoluţia generală este favorabilă de la o zi la alta. Se preconizează că nu va rămâne cu niciun deficit fizic sau neurocognitiv, mai spune medicul.


Referitor la celălalt militar, caporal Ionel Buzea, după ce a fost investigat clinic şi paraclinic la facilitatea medicală ROL 3 din baza KAF, a fost preluat de echipa medicală românească pentru monitorizare şi tratament.

 

Adrian Jidovu mai spune, potrivit sursei citate, că ”parametrii funcţiilor vitale se situează în limite normale, însă necesită încă o perioadă de câteva săptămâni de repaus până la recuperarea completă”.


Reamintim că la data de 15 septembrie caporalul Mădălin Stoica a căzut la datorie în urma unui atac asupra unei patrule românești care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan.

Militarul, de 41 de ani, era căsătorit și avea un copil.

Se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al M.Ap.N. din anul 2002.

În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma.

Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar.


Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat a doua zi, pe 16 septembrie a.c., decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Stoica Vintilă Mădălin, ”în semn de recunoștință și apreciere pentru dăruirea și curajul manifestate sub culorile drapelului național, pentru spiritul de sacrificiu dovedit în timpul executării unei misiuni de luptă în Teatrul de Operații din Afganistan, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Național 'Steaua României' în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, sublocotenentului Stoica Vintilă Mădălin”.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naționale, domnul Mihai-Viorel Fifor.

Mai facem precizarea că toți trei militari făcaeu parte din componența unei unități militare din Buzău.

Sursa foto: Facbook/MApN
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Sunt speranţe la promovare“ FC Farul a început pregătirea în Antalya. Miercuri, e programat primul amical (galerie foto)

04 Feb 2020 5293

„Voi lupta să rămână la mine cât mai mult timp!“ Mădălin Crăciunică a câştigat centura la gala „Supreme Night Fight“ (galerie foto)

04 Apr 2019 2642

Sportivi la Urban Legend Academy Mădălin Crăciunică luptă pentru centură în gala „Supreme Night Fight“, în care evoluează şi Cristi Stoica

27 Mar 2019 2715

Eveniment la Constanţa Gala Urban Legend Super Pro e gata de start. Se anunţă un spectacol deosebit!

13 Dec 2018 2906

In memoriam. Căzut la datorie. Este ultimul militar decedat în teatrele de operaţii. A trecut un an de-atunci

15 Sep 2018 4193

Eroul Mădălin Stoica, căzut în Afganistan, a fost desemnat Cetățean de onoare al Județului Buzău. Ce au mai stabilit consilierii județeni (galerie foto)

28 Oct 2017 4795

După ”Azi plânge o soție și azi plânge o mamă/Murim în slujba ţării și nu ne luaţi în seamă”, astăzi, ”Testamentul eroului căzut”. Dedicată militarului decedat în Afganistan

19 Sep 2017 15651

Versurile care dau fiori mai marilor României Azi plânge o soție și azi plânge o mamă/Murim în slujba ţării și nu ne luaţi în seamă

18 Sep 2017 83424

Militarul român decedat în Afganistan, decorat de președintele Klaus Iohannis

16 Sep 2017 2527

Un militar român a murit în Afganistan, iar alți doi au fost răniți. Cine sunt aceștia și de cât timp se află în teatrul de operații din Afganistan

15 Sep 2017 2806

Mădălin Crăciunică și Cosmin Mărcuță, victorioși Cristi Stoica a disputat finala piramidei galei WMF Supreme Fights

01 Apr 2017 5703

Legenda Peter Aerts, pe litoral Keru Kento îi are pe Mădălin Crăciunică şi pe Cosmin Mărcuţă în gala Superkombat de la Mamaia (galerie foto)

09 Jul 2016 3816

Confruntare constănţeană Eduard Chelariu şi Mădălin Crăciunică se duelează la Superkombat!

24 Jul 2015 3514

Luptători de top din Constanţa Pe lângă Mădălin Crăciunică şi Costin Mincu, la Superkombat va evolua şi Eduard Chelariu

19 May 2015 5152

Promoţia Superkombat revine cu un super-eveniment Constănţenii Costin Mincu şi Mădălin Crăciunică sunt în elita sporturilor de contact

06 May 2015 2371