Din bani publici Pavilionul Expoziţional, salon de nunţi şi botezuri (galerie foto)

pavilion_-_pavilion.jpg„Se taxează la meniu. De la 150 de lei la 180 de lei pentru o persoană. Am avut evenimente de la 100 la 180 de persoane"

Inaugurat la finele lui noiembrie 2008, Pavilionul Expoziţional din Constanţa a scos din buzunarele constănţenilor (sub formă de credite bancare contractate de Consiliul Judeţean sau de fonduri din bugetul judeţului) nu mai puţin de 8 milioane de euro. O sumă pentru care vom plăti mult timp de acum înainte. Numeroase evenimente au fost organizate în locul care a devenit centrul evenimentelor expoziţionale, aşa cum fusese gândit, dar nu la nivelul aşteptat. Şi, cum locul este mai mult decât ofertant, proprietarul clădirii, Consiliul Judeţean Constanţa, şi administratorul Fundaţia Fantasio, s-au gândit bine şi au decis să-l folosească şi pentru organizarea de nunţi, botezuri şi alte soiuri de chermeze. Că doar, dacă se mai poate face un bănuţ în plus sau poate câştiga cineva de pe urma „monstruoasei" investiţii, de ce nu ar face-o?! Pe 2 august 2010, Fundaţia Fantasio a semnat contractul de asociere în participaţiune nr. 364 cu SC Taste-It Events&Catering SRL. Sediul societăţii este chiar la pavilion şi, potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, asocierea are valabilitate timp de zece ani.

„Printr-o conjunctură fericită"

SC Taste-It Events&Catering SRL are, potrivit RECOM, ca unic asociat pe Aurelia Mot, iar de administrare se ocupă Onuţ-Cătălin Clenciu. Cum a ajuns societatea la Pavilion?! „Printr-o conjunctură fericită", aşa cum spune administratorul. „Au ajuns la mine... nici nu ştiu cum să spun... Au spus prin oraş şi aşa am aflat. În primul an, profitul nu a fost chiar mare, pentru că a fost vorba şi despre o investiţie iniţială foarte mare. În 2010 am avut două evenimente, în septembrie şi decembrie", spune Clenciu. Nu a ştiut să ne spună valoarea investiţiei iniţiale, însă a vorbit despre o participare financiară a firmei sale, dar şi de folosirea unei părţi din profit. Nu se organizează numai nunţi în cupola pavilionului, pentru că acesta este locul care face obiectul contractului. Ba chiar, a primit şi un nume: Kupolla Ballroom (http://www.facebook.com/Kupolla). Nici profitul pentru acest an nu a putut Clenciu să-l estimeze, dar ne-a „luminat" cât costă să-ţi organizezi nunta la pavilion: „Se taxează la meniu. De la 150 de lei la 180 de lei pentru o persoană. Am avut evenimente de la 100 la 180 de persoane. Amenajarea este făcută de firme de decoraţiuni". Am discutat şi cu Virgil Iosif, preşedintele Fundaţiei Fantasio, care spune că profitul este împărţit fifty-fifty. „Nu a vrut nimeni să se ocupe de cantină, pentru serviciile de catering pentru evenimente. Ne-am chinuit mult să găsim pe cineva. Şi, când am găsit, s-a ajuns la aceasta idee", a declarat Iosif. Nici preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Daniel Constantinescu, nu este străin de acest contract.

Kupolla a la Cafe Cafe

Spune că se încearcă recuperarea investiţiei şi că împărţirea profitului se face în conformitate cu Codul comercial al României. Dar se poate recupera o investiţie de 8 milioane de euro din nunţile de la Pavilion?! „Nu cred că se recuperează. Poate că este o completare la ce scot din organizarea de târguri", spune Onuţ-Cătălin Clenciu. Potrivit Registrului Comerţului, Clenciu este implicat în societăţile Paco SRL, Jeco SRL şi Cafe Cafe Restaurant SRL. La rândul său, Aurelia Mot, unicul asociat al SC Taste-It Events&Catering SRL, mai deţine părţi sociale în Lara Studio Design şi Abaco Mood. Precizăm că fotografiile cu Kupolla Ballroom au fost preluate de pe contul de Facebook cu acordul lui Onuţ-Cătălin Clenciu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 220

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 596

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 668

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 463

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 537

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 530

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 714

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3367

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13927

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 900

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 893

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1926

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1303

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2798

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6811