Doi directori pe acelasi post la Directia de Sanatate Publica

Ca la noi la nimeni

# Printr-o sentinta definitiva a Curtii de Apel, Camelia Ciobotaru, fosta directoare a DJSP, a castigat procesul prin care cerea sa fie repusa imediat in functie * Pe 5 august 2005, Camelia Ciobotaru a demisionat din postul pe care il ocupa * In aceeasi zi, ministrul sanatatii emite un ordin de demitere din functie a directorului executiv al DJSP Constanta * In urma concursului desfasurat la inceputul anului, Marius Enescu a fost numit oficial pe post * Actualul director al DJSP a precizat ca este convins ca pana la urma ministerul va gasi o solutie eleganta

La inceputul acestei luni, printr-o sentinta definitiva a Curtii de Apel, Camelia Ciobotaru, fosta directoare a Directiei de Sanatate Publica Constanta a castigat procesul prin care cerea sa fie repusa imediat in functie. Aceasta atacase in contencios administrativ decizia Ministerului Sanatatii de a fi demisa, in luna august a anului trecut, pentru management defectuos. Totul a inceput pe 5 august 2005, cand Camelia Ciobotaru i-a comunicat prefectului judetului demisia din functia publica de conducere de director executiv la DJSP, inaintata de altfel si Ministrului Sanatatii, cu toate ca nu isi motiva actiunea in nici un fel. In aceeasi adresa, inregistrata la Prefectura, Ciobotaru a solicitat si aprobarea trecerii in functia publica de conducere de director executiv adjunct in managementul asistentei medicale la DJSP. Solicitarea a fost avizata de prefectul Danut Culetu, care l-a propus pentru functia de director al DJSP pe Dumitru Marius Enescu, medic primar si sef lucrari universitar in cadrul Clinicii de Ortopedie - Traumatologie Constanta.Demitere in aceeasi zi cu demisiaCu toate acestea, in aceeasi zi, Prefectura Constanta a primit un ordin de la ministrul sanatatii, Mircea Cinteza, privind destituirea doctorului Camelia Ciobotaru, din functia de director executiv al DJSP. Motivatiile demiterii formulate de ministru au fost abateri disciplinare de neglijenta repetata in rezolvarea lucrarilor conform functiei de conducere si incalcarea prevederilor legale si indatoririlor specificate in Statutul functionarilor publici. In zilele urmatoare Ministrul Sanatatii a decis, printr-un ordin, numirea cu delegatie pe functia de director executiv al DJSP Constanta a doctorului Dumitru Marius Enescu pentru o perioada limitata, de trei luni, data dupa care va fi stabilita o zi in care sa fie sustinut concursul pentru ocuparea acestui post. Enescu ne-a declarat referitor la situatia creata ca nu este afectat personal de decizia instantei si ca momentan nu il va actiona in instanta pe actualul ministru al sanatatii deoarece el este un sustinator al reformei in sanatate initiate de Eugen Nicolaescu. Marius Enescu a precizat ca are incredere in faptul ca justitia nu este oarba si este convins ca pana la urma ministerul va gasi o solutie pentru iesirea din aceasta situatie complicata.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 476

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 370

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 590

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 461

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 553

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 519

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 539

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 401

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 419

Lista câștigătorilor la faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar 2024 la pentatlon și tetratlon (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 561

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 772

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 503

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 684

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 765

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 447