Dragoş Poteleanu, fost director al CJAS Constanţa, în faţa magistraţilor Tribunalului Bucureşti. Va fi sau nu reţinut pentru 30 de zile?

Dragoş Poteleanu, fost director al Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate Constanţa, a fost prezentat, ieri, Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Până la închiderea ediţiei, instanţa nu luase nicio decizie în prezenta cauză.
 

Reamintim că, marţi seara, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 03.11.2015, a inculpatului Dragoș Poteleanu, director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța, în funcţie la data comiterii faptelor, cu privire la săvârșirea a 6 infracțiuni de luare de mită, în formă continuată (24 acte materiale). În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

„În perioada 2012 - 2015, inculpatul Poteleanu Dragoș, în calitate de director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța, a pretins și primit de la reprezentanții unor entități medicale private (denunțători în cauză), sumele totale de 57.000 euro, 15.500 lei și servicii medicale pentru sine și rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro). Aceste foloase necuvenite au fost pretinse și primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unitățile respective.

În același context și în aceleași circumstanțe, la începutul lunii octombrie 2015, inculpatul Poteleanu Dragoș a acceptat, în baza unei înțelegeri anterioare, primirea sumei de 7.000 de lei de la reprezentantul unei unități medicale. Inculpatului Poteleanu Dragoș i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând ca, la data de 4 noiembrie 2015 să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, se spune în comunicatul DNA.

 
La începutul lunii octombrie, prin ordin al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, contractul de management încheiat între CNAS și Dragoș Poteleanu pentru exercitarea funcției de Președinte - Director general al CAS Constanța încetează ca urmare a modificării cu peste 50% a indicatorilor de performanță care au stat la baza încheierii contractului de management. Tot prin ordin al Președintelui CNAS, a fost numită să exercite cu delegare mandatul de director general al CAS Constanța Oana Irina Ioniță. Dragoş Poteleanu a ajuns la conducerea CJAS Constanţa în octombrie 2012. Pe atunci, ministrul Sănătăţii era Raed Arafat, iar premierul României - Victor Ponta. Prin urmare, deşi este membru „cu acte“ al PNL, în postura de director al CJAS Constanţa Dragoş Poteleanu a ajuns prin susţinerea PSD-ului, condus atunci de Radu Mazăre.
 
Citeşte şi:
 
Dragoș Poteleanu, fost director al CJAS Constanța, reținut de procurorii DNA pentru o presupusă mită de 57.000 euro şi 15.500 lei (documente)
 
Percheziţii la medici din Constanţa. Mihaela Vrînceanu, director adjunct la CJAS, este urmărită penal! (galerie foto+video)
 
CJAS şi Spitalul Judeţean, zguduite de scandal şi de percheziţii: Mafia reţetelor fictive a atras medici nefrologi, farmacişti şi asistente (rechizitoriu+galerie foto)
 
Directorii caselor judeţene de sănătate, demişi. Dragoş Poteleanu nu ştie nimic
 
Ordinul a fost semnat: Oana Irina Ioniță, noul director general al CAS Constanța
 
Moşteniri, datorii şi venituri de sute de milioane pe lună: Averile directorilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa (documente)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O nouă amânare în cazul fostului şef CJAS Constanţa, Dragoș Poteleanu

11 Jun 2018 2079

Curtea Constituţională, sesizată în dosarul lui Dragoş Poteleanu, fostul şef al CJAS Constanţa

01 Nov 2017 2702

Dosarul lui Dragoş Poteleanu, fostul şef al CJAS Constanţa, amânat pentru 6 octombrie

14 Sep 2017 2785

Dragoş Poteleanu, fostul director general al CJAS Constanţa, menţinut sub control judiciar

13 Jun 2017 2709

Veste bună pentru Dragoş Poteleanu, fostul director general al CJAS Constanţa (rechizitoriu)

10 Dec 2015 2091

Curtea de Apel Constanţa decide libertatea lui Dragoş Poteleanu (rechizitoriu)

10 Dec 2015 2042

Dragoș Poteleanu află astăzi dacă rămâne sau nu în arest

09 Dec 2015 2402

Cine l-a arestat pe Dragoş Poteleanu? (documente)

12 Nov 2015 2897

„Ieşi afară la maşină“ Cum a „căzut“ Dragoş Poteleanu, fostul director al CJAS Constanţa (referat propunere arestare)

07 Nov 2015 6543

Tribunalul Bucureşti nu l-a arestat pe Dragoş Poteleanu, fostul şef al CJAS Constanța

06 Nov 2015 2100

Dragoș Poteleanu, fost director al CJAS Constanța, reținut de procurorii DNA pentru o presupusă mită de 57.000 euro şi 15.500 lei (documente)

04 Nov 2015 4773

UPDATE2. Susţinut de PSD-ul lui Mazăre Dragoș Poteleanu, fost director al CJAS Constanța, reținut de DNA pentru luare de mită (documente)

03 Nov 2015 3448