Elevul Alexandru Encică, tehnoredactor la revista „Decebal dixit"

elev_Decebal_Encica_Alexandru.jpgAlexandru Encică este elev în clasa a XII-a, profilul matematică-informatică, la Liceul Teoretic Decebal din municipiul Constanţa şi este pasionat de limbajul de programare. Adolescentul nu a ratat niciun concurs dedicat informaticii. Astfel, anul acesta, Alexandru a reuşit să se califice pe locul al II-lea la Concursul Judeţean „Istoria în dimensiuni virtuale". „Pentru acest concurs am pregătit un site în care am prezentat momente din istoria naţională surprinse pe panourile din incinta liceului nostru", ne-a povestit Alexandru. Anul trecut, elevul s-a calificat pe locul I la concursul de web site-uri, organizat de compania GMB. „Îmi place mult informatica. Vreau să învăţ cât mai multe despre limbajul de programare", ne-a mai spus Alexandru. Pasiunea sa pentru lumea virtuală nu a trecut neobservată de colegiul de redacţie al revistei liceului „Decebal dixit". Astfel, Alexandru a devenit tehnoredactor la revista liceului, care apar o dată pe semestru. „În primul semestru, am aranjat articolele scrise de colegii mei în 60 de pagini. Am lucrat două săptămâni la revistă. Dar mă bucur mult când văd că munca mea este apreciată", ne-a mărturisit Alexandru. În prezent, Alexandru Encică se pregăteşte intens pentru examenele de bacalaureat. „Trebuie să iau bacul cu note mari, pentru că vreau să dau la Facultatea de Automatică, la Politehnica din Bucureşti", a conchis elevul.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 septembrie 2023

20 Sep 2023 1235

Decebal Făgădău și Marcela Enache, inculpați! Ce au declarat, în instanță, Bactali Nadir, administratorul Astera Consulting SRL și Drăguț Encică, fostul șef al Poliției Locale Constanța (video)

23 Oct 2021 5924

Lista candidaților propusă de Partida Romilor Pro Europa în CLM Constanța

28 Apr 2016 3584

În urma percheziţiilor din judeţul Constanţa Se cere prelungirea arestării preventive a şapte inculpaţi

21 Nov 2015 2802

Şapte persoane arestate de Tribunalul Constanţa la cererea procurorilor DIICOT

02 Nov 2015 3138

Prejudiciu de aproximativ 1.500.000 de euro Începe judecata faţă de cinci indivizi deferiţi Justiţiei după zeci de percheziţii

23 Oct 2015 2763