Emoţii la Kiev. Ilinca și constănţeanul Alex Florea au avut a doua repetiție pe scena Eurovision

Alex și Ilinca Florea au urcat joi pe scena Eurovision 2017, pentru o nouă repetiție înainte de semifinala din 11 mai. Spectacolul a fost îmbunătățit, după ce echipa TVR a avut ședințe tehnice cu organizatorii, deși mai sunt câteva probleme cu privire la felul în care producătorii show-ului folosesc camerele de filmat. Acest lucru a ieșit în evidență în special pe durata bridge-ului Ilincăi, unde lipsesc cadrele cu artistă, deși vocal este momentul ei de virtuozitate.
 
Dacă reglajele tehnice sunt aproape finalizate, Alex Florea spune că mai are un amănunt important de rezolvat. Artistul a fost nevoit să încerce mai multe variante pentru coregrafia ce implică tunurile de pe scenă și care urmează să dea o notă personală spectacolului României.
 
'Scena nu este atât de mare pe cât mă așteptam, ceea ce mă obliga să-mi regândesc momentul în care mă urc pe tun, astfel încât să iasă așa cum îmi doresc', a explicat el.
 
'Această secvență mă solicita la maximum. Este punctul în care, muzical, eu dau tot ce am mai bun și exact în acest moment, în spatele meu, Alex va executa acea săritura de pe tun, care îmi dă mari emoții', a declarat Ilinca despre show-ul pe care îl pregătesc.
 
'Am fost primiți de întreaga echipă de producție cu îngrijorare. Au fost foarte drăguți și ne-au întrebat încă de la intrarea în backstage cum se simte Alex și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la show-ul de pe scenă, în cazul în care artistul va cădea și a doua oară.
 
Organizatorii au punctat foarte clar că Alex trebuie să urce pe tun atunci când este oprit și nu în mișcare, ca să evite orice fel de căzătura. Noi le-am promis că acest lucru nu se va mai întâmpla și am reușit ca, în cele trei repetiții, câte au fost în cadrul programului nostru de 20 de minute, să se încheie cu bine', a povestit Iuliana Marciuc, șefa delegației României, în direct, prin telefon, la emisiunea Pulsul zilei, moderată de Radu Andrei Tudor la TVR 1.
 
La a doua repetiție, Ilinca a purtat rochia pe care o va îmbrăca în concurs. Aceasta este de o creație Athena Phillip și a fost realizată special pentru show-ul României la Eurovision.
 
După repetiții, Ilinca și Alex, alături de Iuliana Marciuc, șefa delegației României și MiHAI Alexandru, compozitorul piesei Yoddel It!, au susținut o conferință de presă și sesiune foto cu fanii și jurnaliștii prezenți la eveniment.
 

Show-ul României a încântat presa internațională și a plasat Yodel It! pe a șasea poziție în topul alcătuit de casele de pariuri:
Ilinca și Alex au pedalat în Kiev pentru postcardul României
 

Miercuri a fost o zi plină de peripeții pentru Ilinca și Alex Florea. Reprezentanții noștri au filmat pe o insulă din Kiev pentru postcardul României și au continuat, astfel, un proiect început în urmă cu câteva săptămâni. Filmările, destul de solicitante pentru artiști, au fost realizate pe Insula Truhaniv și au implicat o cursă pe o bicicletă dublă.
 
Filmările au continuat și joi, imediat după repetiții, și au vizat un moment mannequin challenge cu artiștii, alături de întreaga delegație a României.
 
Inițial, organizatorii Eurovision 2017 au cerut TVR imagini filmate în România, urmând ca ei să monteze postcardul. Fiecare țară înscrisă în competiție a abordat însă o tematică diferită, iar produsul final nu avea unitate stilistică. Pentru a remedia problema, organizatorii au ales câteva locații din Kiev și, timp de o săptămână, trei echipe de producție locale au filmat postcardurile pentru toți artiștii înscriși în competiție.
 
Pentru delegația noastră, cea de-a șasea zi în capitala Ucrainei s-a încheiat în Euroclub, unde Ilinca și Alex au urcat pe scena alături de reprezentanții Irlandei, Cehiei și Muntenegru la petrecerea organizată de OGAE Ucraina. Artiștii noștri au fost primiți cu entuziasm de fanii prezenți în număr mare, iar surpriză pentru echipa României a fost atunci când întrega sală a cântat, alături de ei, versurile melodiei Yodel It! acapella.
 
Artiști mari în juriul României
 
Majoritatea artiștilor aleși în juriile naționale din acest an sunt foști participanți la edițiile trecute ale Eurovision. Pentru actuala ediție, Luminița Anghel, Mihai Trăistariu, Tavi Colen, Paula Seling și Cezar Ouatu vor alcătui juriul de experți din România. Ei își vor exprima voturile în cele două semifinale și în finală pentru toți participanții din concurs, cu excepția reprezentanților noștri. Fiecare membru al juriului va evalua capacitatea vocală, performanța pe scenă, compoziția și originalitatea piesei și va nota artiștii favoriți cu un set de puncte, de la 1 la 8, 10 și 12.
 
Ilinca și Alex Florea vor cânta în a doua semifinală a concursului Eurovision, pe 11 mai. Marea Finală va avea loc două zile mai târziu, pe 13 mai. În competiție au rămas 42 de țări, după retragerea Rusiei.
 
Televiziunea Română va transmite în direct și în exclusivitate spectacolele Eurovision 2017 de la Kiev, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și TVR+, începând cu prima semifinală din data de marți 9 mai, de la ora 22.00.
 
Cea de-a doua semifinală, în care vor concura și reprezentanții României, Ilinca Băcilă și Alex Florea, cu melodia Yodel It!, va avea loc pe 11 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și TVR+, de la ora 22.00.
 
Finală Eurovision 2017 va avea loc sâmbătă, 13 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și TVR+, începând cu ora 22.00.
 
Despre Eurovision:
 
Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.
 
Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.
 
Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem — Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi — Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu — Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finală Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.
 
Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 și 11 mai și finală pe 13 mai. Reprezentanții României vor concura în prima parte a celei de-a doua semifinale. Alături de România, în competiție s-au mai înscris 41 de țări.

Sursa foto: Facebook/Alex Florea
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 27 septembrie 2022

28 Sep 2022 2043

O uimitoare premieră națională, îndelung aplaudată Studenții constănțeni i-au oferit spectacolului „Cocoșatul de la Notre Dame“ însuflețirea unui music-hall cu succes la public

25 Jun 2018 3155

Interpretul constănţean Alexandru Ionuţ Florea şi-a făcut o firmă. Iată cu ce se va ocupa! A participat la Vocea României

22 Jan 2018 2176

Eurovision 2017. Constănţeanul Alex Florea şi Ilinca Băcilă au revenit în ţară după concursul de la Kiev

14 May 2017 4042

Eurovision 2017 Emoţii mari, astăzi, pentru Ilinca Băcilă și constănţeanul Alex Florea

13 May 2017 2953

Constănţeanul Alex Florea şi Ilinca s-au calificat în finala Eurovision din 13 mai

12 May 2017 2673

UPDATE. Constănţeanul Alex Florea şi Ilinca luptă pentru un loc în finala Eurovision din 13 mai

11 May 2017 2539

Probleme pentru constănţeanul Alex Florea şi Ilinca înaintea semifinalei de la Eurovision. Sunt acuzaţi de plagiat

11 May 2017 4514

Eurovision 2017 Emoţii mari astăzi pentru Ilinca şi constănţeanul Alex Florea

11 May 2017 2193

Constănţeanul Alex Florea, reprezentantul României la Eurovision, s-a tăiat la mână în timpul repetițiilor

02 May 2017 3548

Reprezentanții României la Eurovision, Alex Florea și Ilinca Băncilă, au plecat spre Kiev

01 May 2017 4549

Eurovision 2017 Alex Florea şi Ilinca vor intra în concurs pe poziţia 6

02 Apr 2017 2640

Alex Florea şi Ilinca pornesc într-un turneu de promovare! Vor cânta pe scenele din Londra, Amsterdam și Madrid

13 Mar 2017 2792

Alex Florea "Faptul că am studiat Actorie la Universitatea «Ovidius» m-a ajutat să ajung la Eurovision“

12 Mar 2017 5531

Editorial Fenomenul „Yodel It“. De la Constanţa, până în Kiev, la Eurovision

09 Mar 2017 3496