Este vizată circulaţia rutieră Ce au depus spaniolii de la Bogaris la APM Constanţa



După ce au obţinut de la Primăria municipiului Constanţa, prin SC Confort Urban SRL, certificatul de urbanism în vederea derulării unei investiţii menite să fluidizeze traficul și să permită accesul către Marina Park Shopping Center de pe strada Soveja, spaniolii de la Bogaris Residential Rom Quatro SRL au depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul tehnic al proiectului „Fluidizarea circulaţiei rutiere la intersecţia străzilor Soveja cu Chiliei şi amenajarea de accese la imobilul situat în municipiul Constanţa, nr. 15B“.
 
Investitorii de la Bogaris Residential Rom Quatro SRL urmează să ridice proiectul intitulat Marina Park Shopping Center, dezvoltat în mai multe faze, până în 2017. Astfel, se pare că pentru prima fază, în centrul comercial va funcţiona doar un supermaket, cel mai probabil, LIDL.


 
Prin amenajările solicitate de către beneficiar, se urmăreşte în principal realizarea următoarelor obiective: fluidizarea traficului, îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie şi creşterea siguranţei circulaţiei rutiere pe strada Soveja, atât la intersecţia cu strada Chiliei, cât şi la unul dintre accesele în/din interiorul investiţiei magazin retail prevăzut, prin realizarea unui insule giratorii, a unui peron central, prin reamenajarea trotuarelor pietonale, precum şi prin refacerea sistemului de reglementare a circulaţiei rutiere prin marcaje şi indicatoare. Suprafaţa afectată de amenajarea intersecţiei şi acceselor, incluzând zonele de reglementare a circulaţiei, în suprafaţă de 6.971 mp, face parte din domeniul public al Municipiului Constanţa (6.701 mp) şi din proprietatea Bogaris Residential Rom Cuatro SRL (270 mp).
 
Insula giratorie va avea o formă alungită de 57 de metri între centrele capetelor giratorii şi va fi amplasată orizontal, în lungul axului  carosabilului existent, având un capăt de giraţie poziţionat aproximativ la intersecţia axelor strada Soveja cu strada Chiliei, iar celalalt capăt de giraţie, la intersecţia cu axul noului acces pentru viitoarea investiţie.
 
Accesul clienţilor către magazinul retail va fi prevăzut cu două benzi de circulaţie, racordate la strada Soveja cu borduri prefabricate din beton 20x25, pentru asigurarea virajului de intrare/ieşire a vehiculelor. Amenajarea accesului de marfă către magazinul retail va fi prevăzut cu trei benzi de circulaţie, dintre care două benzi de intrare dinspre strada Soveja şi o bandă de ieşire în strada Soveja, racordate la strada Soveja cu borduri prefabricate din beton 20x25, pentru asigurarea virajului vehiculelor de marfă.
 
Trotuarele se vor reface pe zonele de supralărgiri ale carosabilului şi pe zona de racord al noului acces către magazinul retail, pe lungimile aferente bordurilor nou montate, lucrările constând în realizarea fundaţiei din piatră spartă de 15 cm grosime şi aşternerea de îmbrăcăminte asfaltică.
 

Citeşte şi

Confort Urban sare în ajutor: Centrul comercial Marina Park, ridicat de Bogaris, cu un pas mai aproape de deschidere

Emoţii pentru spaniolii de la Bogaris: Cum pot influenţa constănţenii construirea Marina Park Shopping Center

Un nou centru comercial în Constanţa: Spaniolii investesc în hipermarketul Marina Park Shopping Center (galerie foto)

Concurenţă pentru mall-ul din Tăbăcărie: Spaniolii de la Bogaris, în linie dreaptă pentru construcţia Marina Park Shopping Center

Marina Park Shopping Center, în linie de start: Spaniolii de la Bogaris Residential Rom Cuatro SRL au primit undă verde de la municipalitate


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Confort Urban sare în ajutor Centrul comercial Marina Park, ridicat de Bogaris, cu un pas mai aproape de deschidere

22 Sep 2015 3163