Eveniment pregătit pentru copiii din centrele de plasament din judeţul Constanţa cu ocazia zilei de 1 iunie. Invitaţi vor fi şi militari americani

Ziua Copilului va fi sărbătorită şi în acest an de Asociaţia United Hands România în cadrul unui eveniment dedicat copiilor din centre de plasament din Constanţa, Agigea şi Techirghiol. Va fi organizată astfel o zi specială pentru peste 100 de copii, invitaţi să participe la activităţile sportive şi de relaxare de pe plajă, dar şi la partea a doua a evenimentului, organizată alături de Complex Hotelier Dunărea din Eforie Nord, unde copiilor li se va servi şi masa de prânz.
 
Alături de voluntarii Asociaţiei United Hands România şi însoţiţi de educatori din centrele de plasament, copiii vor petrece o zi cu jocuri, distracţie şi bucurie, iar la final vor primi cadouri. Nu vor lipsi soldaţii americani de la Black Sea Rotational Force 17.1 din Mihail Kogălniceanu - parteneri tradiţionali ai evenimentelor organizate de Asociaţia United Hands România, dornici mereu să se implice în beneficiul copiilor instituţionalizaţi din ţara noastră.
 
Aşa cum a obişnuit, Asociaţia United Hands România a mobilizat constănţenii în cadrul unui eveniment organizat pe Facebook - Oferind Bucurie. Drept rezultat, în doar o săptămâna, toţi cei peste 100 de copii angrenaţi în eveniment şi-au asigurat câte un pachet cu cadouri surpriză, daruri adaptate vârstei fiecărui copil.
 
"Ne-a bucurat dorinţa de implicare a constănţenilor în acest demers caritabil. "Cererea" a fost atât de mare, încât am decis să extindem campania şi pentru alţi copii din centrele de plasament, pe lângă cei care vor veni la eveniment. Aşadar, dincolo de limitele logistice ale evenimentului, şi mai mulţi copii vor primi ulterior cadouri. Până la finalul lunii mai, în continuare îi invităm pe constănţeni să pregătească daruri pentru copii, pe care să le aducă la sediul Asociaţiei, pe Str. Amzacea nr. 21, în Constanţa", explică reprezentanţii United Hands România.
 
Pentru a aduce bucurie cât mai multor copii, cei ce doresc pot pregăti o cutie (de pantofi sau orice altfel de cutie, cât mai frumos decorată) pe care să fie menţionat dacă este un cadou pentru fată / băiat (F / M) şi ce vârstă (între 7 şi 14 ani). De exemplu: F 12 pentru o fată de 12 ani. "Vă recomandăm să nu ezitaţi să alegeţi copii de 10-14 ani, există mulţi în centrele de plasament, iar la eveniment participă mai degrabă cei de vârste mai mici. În pachete puteţi include cărţi de colorat, cărţi pentru copii, dulciuri, jucării, seturi parfum / cosmetice pentru copii, orice altceva consideraţi potrivit (chiar şi hăinuţe, inclusiv pijamale, lenjerie, accesorii etc.). Voluntarii noştri se vor asigura că fiecare cadou va ajunge la un copil care astfel va avea o zi plină de bucurie! Ca de obicei, toate acţiunile noastre sunt prezentate ulterior şi pe Facebook", mai spun cei de la United Hands România.
 
Evenimentul este posibil prin prisma colaborării cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, care se implică mereu în organizarea de activităţi în beneficiul copiilor din centrele de plasament. "Salutăm astfel de "tradiţii" ce aduc bucurie copiilor, cât mai des posibil. Eforturile noastre pe cale instituţională au rezultate şi mai bune atunci când ni se alătură societatea civilă şi comunitatea în sine, căci astfel de evenimente demonstrează cât de dornici sunt constănţenii în a-i ajuta pe copiii din centre să aibă nu doar o zi frumoasă, ci şi de a creşte gradul de succes în integrarea acestora în societate. Viitorul lor se construieşte prin demersuri ce ţin în mod direct de educaţie, dar şi de socializare. Bucuria, starea generală pozitivă, experienţa apropierii de voluntari şi de comunitate sunt şi ele elemente importante în construirea corectă a personalităţii viitorilor adulţi", spune Mihaela Ristea, Director Executiv al Direcţiei de Protecţie a Copilului din cadrul DGASPC Constanţa.
 
La evenimentul "La mulţi ani, copilărie! Daruri, jocuri, bucurie" de pe 1 iunie 2017 vor participa copii de la Centrul de plasament Delfinul din Agigea, Centrul de primire a copilului în regim de urgenţă Evrica, Centrul de plasament Antonio, Centrul de plasament Ovidiu, Centrul de plasamet Micul Rotterdam, Centrul Sparta Rotterdam din Techirghiol. Acţiunea este posibilă graţie sponsorilor şi partenerilor: Black Sea Rotational Force, DAGSP, Metropolitan, Selgros, Euxin Marine, Club Dunărea, Ultramon, Decathlon, Papus Endes, Alex Gorbănescu Grafic Design.
 
Un element inedit îl reprezintă prezenţa trupei de dans Fresh, constituită exclusiv din copii de la Centrul de plasament Delfinul din Agigea. Şapte copii pasionaţi de dans vor fi beneficiari ai evenimentului, dar în acelaşi timp vor avea statut de "vedete", contribuind în mod direct la distracţia colegilor. Trupa de dans Fresh va pregăti momente de zumba latino, coregrafia fiind realizată de educatori voluntari tot de la centrul Delfinul. "În mod direct şi alături de ONG-uri partenere, sprijinim copiii să-şi dezvolte pasiunile, indiferent că este vorba despre dans, pictură, teatru sau alte activităţi. Drept rezultat, tot mai mulţi copii participă la evenimente importante, în ţară şi în străinătate, având posibilitatea de a bifa experienţe deosebite şi de a-şi lărgi chiar orizontul de opţiuni pentru viitor", subliniază Ana Grecu, Şef al Centrului de Plasament Delfinul, din Agigea.
 

Având misiunea asumată de a îmbunătăţi calitatea vieţii pentru cei aflaţi în suferinţă sau care se află în diverse situaţii de risc, Asociaţia United Hands România sprijină toate persoanele ce au nevoie de ajutor, indiferent de rasă, religie, naţionalitate sau poziţie socială. United Hands colaborează cu persoane şi organizaţii din toate mediile culturale şi etnice, fiind una dintre organizaţiile non-guvernamentale ce a reuşit să aibă continuitate în proiecte realizate în Constanţa şi în zona Dobrogea în ultimii 17 ani.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Voluntarii United Hands România şi militarii americani, alături de copiii Centrului de Plasament „Antonio“ (galerie foto)

19 Jun 2015 2345

Comunicat de presă Asociația United Hands România 18 Iunie 2015

18 Jun 2015 1229

200 de copii sărbătoresc Halloween alături de voluntarii United Hands România și de militarii americani de la Mihail Kogălniceanu

31 Oct 2014 2757