Fără energie din cauză viscolului O linie electrică aeriană, parţial nealimentată în judeţul Constanţa

Din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod portocaliu), viscol, rafale de vânt puternic, ger au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Dobrogea.
Astăzi la ora 14:00, situaţia se prezenta astfel în judeţul Constanţa:
A rămas nealimentată parțial 1 linie electrică aerieană de medie tensiune şi 3 posturi de transformare. La această oră nu mai sunt localități nealimentate cu energie electrică. Există o serie de deranjamente punctuale pentru remedierea cărora se intervine, preciezează reprezentanţii ENEL Distribuţie Dobrogea.


În judeţul Tulcea au rămas nealimentate 5 linii electrice aeriene de medie tensiune total,  4 linii electrice aeriene de medie tensiune parţial  şi 74 posturi de transformare, fiind afectate 11 localităţi (Jijila, Chilia, Vulturu, Gordova, Băltenii de Jos, Ostrov, Magurele, Dorobanțu, Cirjelari, Parches, Telita) şi parțial localitatea Cerna.
În judeţul Călăraşi a rămas nealimentată 1 linie electrică aerieană de medie tensiune total, 3 linii electrice aeriene de medie tensiune parţial  şi 15 posturi de transformare, fiind afectate 2 localităţi (Drajna, Camin copii Perisoru).
În judeţul Ialomiţa a rămas nealimentată 1 linie electrică aerieană de medie tensiune total, 5 linii electrice aeriene de medie tensiune parţial, fără tensiune sunt  18 posturi de transformare, fiind afectate localitățile Butoiu şi Misleanu.
Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului şi se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).

În pofida condiţiilor meteo severe cu rafale de vânt de peste 80km/h şi condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, a drumurilor blocate si a lipsei vizibilitaţii în teren (câmp) sub 50 metri, echipele Enel Distributie Dobrogea şi de contractori lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor.

Colaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent şi care sprijină intervenţia echipelor Enel, menţionează Enel Dobrogea.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrul de Scafandri din Constanța cumpără energie electrică de la Electricom SA București! Iată care este valoarea contractului (DOCUMENT)

22 Apr 2024 365

Localitățile Constanța, Movilița, Eforie Sud, Năvodari și Vadu Oii, fără energie electrică vineri. Vezi dacă ești afectat

18 Apr 2024 727

Octavian Pacea și Stila Pilici au deschis firmă ce produce energie electrică în comuna Comana, județul Constanța

15 Apr 2024 520

Lucrări la rețeaua de energie electrică din județul Constanța! În ce localități se întrerupe furnizarea energiei săptămâna viitoare

12 Apr 2024 966

Localitățile Tuzla și Vadu Oii din județul Constanța, fără energie electrică vineri

11 Apr 2024 586

Investiţiile de modernizare de la Centrala Nuclearo-Electrică Cernavodă, analizate de preşedintele României cu directorul General AIEA

09 Apr 2024 546

Licitații Constanța UMC, achiziție de energie electrică de la Tinmar Energy SA (DOCUMENT)

09 Apr 2024 388

Județul Constanța Mai multe zone din Stațiunea Mamaia, Năvodari, Cernavodă și Fântânele, fără energie electrică astăzi

08 Apr 2024 1312

Guvern S-a stabilit cadrul de funcționare a mecanismului Contractelor pentru Diferență

04 Apr 2024 459

Firmă producătoare de energie electrică înființată la Constanța. Vezi cine o conduce

03 Apr 2024 558

Municipiul Constanța și șase localități din județ, fără energie electrică miercuri, 4 aprilie. Lista zonelor afectate

02 Apr 2024 932

Certificat de Urbanism, eliberat de municipalitate, pentru desființarea unor clădiri pentru construirea noului CET Constanța

01 Apr 2024 871

Mai multe zone din Constanța, Stațiunea Olimp și localitatea Ostrov, fără energie electrică astăzi

01 Apr 2024 537

Mai multe zone din municipiul Constanța și localitatea Lazu, fără energie electrică astăzi! Vezi dacă ești afectat

29 Mar 2024 569

Guvernul a adoptat ordonanța prin care se elimină taxa pe soare pentru prosumatori

28 Mar 2024 579