Gelil Eserghep, preşedintele UDTTMR „Electoratul nostru nu se vinde pe o sticlă de ulei" (galerie foto)

udttmr_femei_1.jpgOrganizaţia de Femei a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) a organizat, sâmbătă, o manifestare dedicată „Implicării femeii tătare în acţiuni cultural-artistice", eveniment ce a reunit aproximativ 200 de invitaţi. Ajunsă la cea de-a patra ediţie, acţiunea de anul acesta a cuprins o serie de momente artistice al căror obiectiv a fost acela de a pune în valoare latura cultural-artistică a tătăroaicelor. La eveniment au fost prezenţi preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, deputatul Aledin Amet, actualul candidat la deputăţie al uniunii, Varol Amet, muftiul Muurat Iusuf, şeful Cultului Musulman din România, dar şi candidaţi USL Constanţa la alegerile parlamentare din 9 decembrie şi anume deputatul Eduard Martin (Colegiul 6), consilierul judeţean Mircea Titus Dobre (Colegiul 7) şi senatorul Alexandru Mazăre (Colegiul 3). În acest context, preşedintele UDTTMR a vorbit despre rolul femeii în păstrarea identităţii cultural artistice a tătarilor, precum şi despre instituţia familiei care, în opinia sa, a rezistat şi a evoluat mai ales datorită femeii.

La rândul lor, aspiranţii la mandatul de deputat, Mircea Titus Dobre şi Eduard Martin, au vorbit despre ceea ce înseamnă comunitatea tătară în Dobrogea, în judeţul Constanţa, pentru patrimoniul cultural românesc.

„Nu trebuie să ne pierdem dreptul de a avea un reprezentant în Parlament"

udttmr_femei_2.jpgÎn altă ordine de idei, Gelil Eserghep a subliniat importanţa faptului că tătarii au un candidat la mandatul de deputat, în persoana lui Varol Amet: „Nu trebuie să ne pierdem dreptul de a avea un reprezentant în Parlament", a declarat preşedintele uniunii. În acelaşi context, Eserghep a declarat că UDTTMR a stabilit ca îndemnul către etnicii săi să fie acela de a vota, pentru Senat, cu aspiranţii USL. „Este pentru prima oară când încercăm să coagulăm cât mai mult din forţa noastră. Electoratul nostru nu se vinde pe o sticlă de ulei şi pe o pungă de zahăr. Electoratul nostru merge pe argumente", a precizat preşedintele UDTTMR.

Nu mai puţin important, Gelil Eserghep a anunţat că, pe 13 decembrie, la Pavilionul Expoziţional va fi sărbătorită Ziua Etniei Tătare în România, România fiind singura ţară din lume în care este marcată această zi. La eveniment sunt aşteptate să participe peste o mie de persoane.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevul Cristian Dorian Hiastru, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanța, și-a lansat cartea „Dinastia Said” (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 679

Un nou proiect de educație pentru științele oceanice la Liceul Teoretic „Ovidius ”Constanța

26 Mar 2024 370

Ce evenimente sunt pregătite de Comunitatea Elenă Elpis Constanța pentru a celebra Ziua Națională a Greciei

25 Mar 2024 581

Criticul literar acad. Nicolae Manolescu, condus marți pe ultimul drum. Unde i se poate aduce un ultim omagiu

24 Mar 2024 523

Ora Pământului, pe 23 martie 2024 în Parcul Arheologic Constanța. Organizatorii promit o seară plină de lumină și culoare

20 Mar 2024 1120

Ziua Greciei, celebrată la Teatrul Jean Bart din Tulcea

19 Mar 2024 466

Uniunea Democrată Turcă din România organizează la Muzeul de Artă Constanța prima manifestare culturală din această primăvară

19 Mar 2024 441

Administrația Fondului Imobiliar SA, fostă RAEDPP, obține și la Tribunal evacuarea Uniunii Județene a Pensionarilor din Constanța (MINUTA)

15 Mar 2024 672

Ceremonia de decernare a Premiilor Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

13 Mar 2024 539

Percheziții în Arad într-un dosar al Parchetului European de fraudă de 3 milioane de euro

13 Mar 2024 513

Modificări în examenul de obținere a permisului de conducere. Despre ce este vorba

11 Mar 2024 1439

Nicolae Ciucă „În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE"

02 Mar 2024 514

USR propune o platformă unică pentru prescripţiile medicale

02 Mar 2024 485

MAEVizita de lucru a secretarului de stat Daniela Gîtman în Republica Polonă

01 Mar 2024 369

Marcel Ciolacu, la Congresul PES de la Roma. Va fi desemnat candidatul comun pentru preşedinţia Comisiei Europene

29 Feb 2024 376