Google îl omagiază printr-un Doodle pe scoțianul care a inventat pelerina de ploaie (foto+video)

Ca un respect ce îl are celebrul motor de căutare pentru invenția lui  Charles Macintosh și-a schimbat pagina de start.
 

Charles Macintosh. ”E o minune cum au făcut față britanicii înainte de a inventa chimistul scoțian Charles Macintosh haina denumită azi impermeabil, ori mantaua, sau pelerina de ploaie”, scrie în prezentarea Doodle-ului de azi ca un omagiu adus de Google.

 
Charles Macintosh. Doodle de azi arată cum Macintosh se bucură de un duș scoțian cu efect de ploaie în timp ce testa invenția lui ingenioasă.
 
 
Charles Macintosh. Potrivit historia.ro, în 1823, scoţianul Macintosh, fabricant de produse chimice, a descoperit o modalitate mai bună de a impermeabiliza hainele cu ajutorul cauciucului.
Pe atunci, industria de rafinare era nouă. Naftalina din gudron era un produs secundar rezultat din distilarea petrolului, folosit în producţia chimică.
Acest lichid uleios şi volatil era o hidrocarbură complexă. Macintosh a dizolvat cauciucul în naftalină, lichefiindu-l. Acest lichid era distribuit pe suprafaţa stofei făcând-o impermeabilă.
 
În acelaşi an 1823, Macintosh a patentat tehnologia impermeabilizării materialelor. Acest proces presupunea suprapunerea a două straturi de material tratat cu o mixtură din naftalină şi cauciuc peste ţesătură. Fabricile au început să producă pe scară industrială haine impermeabile un an mai târziu, adică în 1824. Primul client a fost armata britanică. Descoperirile lui Macintosh au dus la descoperirea altor modalităţi de folosire a cauciucului, inclusiv a anvelopelor de maşină şi bicicletă.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.