„Incompatibilii“ s-au întors la Inspectoratul Şcolar în urma deciziei Tribunalului (document)

isj_inspectoratul_scolar_judetean_03.jpgÎn data de 7.09.2009, prin deciziile nr. 1193 - 1201 şi 1205 - 1206, fostul Inspector Şcolar General, profesorul Miu Petrică, a hotărât încetarea contractelor de management educaţional, încheiate în urma concursurilor pentru funcţiile de inspector şcolar de specialitate/inspector şcolar derulate în mai 2007, mai 2008 şi decembrie 2008 pentru 11 inspectori şcolari: profesor Andreescu Aliss, inspector şcolar pentru ştiinţe socio-umane şi învăţământ special, institutor Apostol Doiniţa, inspector şcolar pentru învăţământ primar, profesor Bucovală Zoia-Gabriela, inspector şcolar pentru formare continuă, profesor Gevat Ismet-Nejdet, inspector şcolar pentru managementul resurselor umane, inginer Neagu Gabriela, inspector şcolar pentru învăţământ tehnic, profesor Nicolae Irinela, inspector şcolar pentru învăţământ preşcolar, profesor Purcărea Petre, inspector şcolar pentru istorie, profesor Cezar Aurelia, inspector şcolar pentru chimie, profesor Grapă Doina, inspector şcolar pentru limba franceză, profesor Ivanciu Dorina, inspector şcolar pentru arte, şi inginer Şandru Andra, inspector şcolar pentru învăţământ tehnic.

Lungul drum al instanţei

După încercări repetate de a rezolva pe cale amiabilă acest abuz flagrant, prin discuţii directe şi memorii adresate noului Inspector Şcolar General, profesor Elena Buhaiev, în data de 29 decembrie 2009, cei 11 s-au adresat Tribunalului Constanţa pentru reglementare, pe cale juridică, a statutului inspectorilor şcolari, cu contract de management educaţional sau cu detaşare în interesul învăţământului.

După sosirea citaţiei la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa (ianuarie 2010), 7 dintre cei 11, din motive care au rămas necunoscute, dar pot fi intuite, au hotărât să-şi retragă acţiunile judecătoreşti. 

Patru dintre inspectorii şcolari de specialitate - Andreescu Aliss, Apostol Doiniţa, Gevat Ismet-Nejdet şi  Purcărea Petre - au continuat acţiunea în instanţă, care a avut câteva termene de amânare. În data de 22 iulie 2010 s-a pronunţat următoarea hotărâre definitivă şi executorie de drept în dosarul nr. 1696/118/2010: „Admite acţiunea precizată formulată de reclamanţii Andreescu Aliss, Apostol Doiniţa, Gevat Ismet-Nejdet şi  Purcărea Petre. Anulează deciziile nr. ……(n.r. deciziile Inspectorului Şcolar General Miu Petrică de încetare a contractelor de management educaţional şi de detaşare în interesul învăţământului, precum şi deciziile Inspectorului Şcolar General Buhaiev Elena de revocare a detaşării în interesul învăţământului). Dispune reintegrarea reclamanţilor în funcţiile de inspector şcolar de specialitate anterior deţinute“.

Reintegrarea efectivă s-a făcut în data de 26.07.2010, în urma acceptării de către Inspectoratul Şcolar Judeţean a cererii colective de reintegrare adresată de cei patru inspectori şcolari de specialitate precizaţi în Hotărârea Tribunalului Constanţa (anexăm, în original, Certificatul de grefă). „Am pus în aplicare hotărârea care a anulat cele trei decizii ale fostului inspector Miu şi una a mea şi i-am reîncadrat pe cei patru inspectori pe posturile pentru care aveau contract managerial“, a declarat pentru ZIUA de Constanţa, Elena Buhaiev. Cei patru inspectori urmează să primească şi despăgubiri egale cu drepturile salariale indexate, majorate şi reactualizate cuvenite de la data emiterii deciziilor anulate şi până la efectiva reintegrare. 

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

micu

02 Sep, 2010 19:49

Dar nu o intreaba nimeni pe Madam Buhaev(a) cum face in continuare epurari de directori care nu sunt asa zisii prieteni? Ce face Madam Buhaeva in teritoriu? Isi bate joc de profesori, Directori cu concursuri... de ce? ca ea nu e in stare sa dea concurs... o profesoara de dumbe... asta e Marele Inspector General, Buhaev... Mafie mare in Inspectorat!!! Dovada ca pastreaza continuitate cu ceea ce a facut Miu... Sa fie sanatoasa!!! si la mai mare!!! E dezastru in invatamantul constantean... de cand s-a perintat Miu si Buhaev... Si-au batut joc de profesori... Madam Buhaev nu apreciaza munca, nu apreciaza continuitate de proiecte... Ei ii place sa dea in cap... si sa vorbeasca ca la piata... Deci, nu ma surprinde nimic!!! Ma bucur ca nu lucrez in invatamant! Mi s-ar fi facut greatza precum altii...

Milica

02 Sep, 2010 18:16

Dar cu madam Purcarea, consoarta dlui inspector, cum ramane? Fac impreuna cea mai buna casa, in continuare, liderul sindical cu revizorul scolar? Ca la noi, la nimenea !

Articole asemanatoare

UDTTMR Ziua Suveranității Naţionale și a Copilului, marcată și la Constanța (FOTO)

24 Apr 2024 323

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 377

Prima ediție a Festivalului Județean de Folclor „Ritm și Culoare“, deschisă la Tulcea (GALERIE FOTO)

20 Apr 2024 483

Peste 100 de elevi, ambasadori SAVE, la o conferință antidrog desfășurată la Constanța (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 602

Curtea de Apel Constanța, protocol cu Inspectoratul Școlar Județean pentru educația juridică în școli! Elevii vor putea vizita instanțele de judecată

17 Apr 2024 520

Lista câștigătorilor la faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar 2024 la pentatlon și tetratlon (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 622

ONSȘ Constanța 2024 Participare numeroasă la pentatlon și tetratlon, concursuri organizate în comuna 23 August (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Apr 2024 991

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 559

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 741

Ziua Internațională a Rromilor, marcată de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Consiliul Județean Tulcea

08 Apr 2024 384

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

03 Apr 2024 751

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 719

Teste de antrenament în vederea pregătirii pentru examenele naționale, puse la dispoziție de ISJ Constanța

03 Apr 2024 844

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 893

Înscrierea în clasa pregătitoare începe pe 11 aprilie ISJ Constanța a afișat numărul de clase și străzile arondate școlilor. Află la ce școală îți poți înscrie copilul (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 1607