Interviul online cu Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism din România, proprietarul lanţului hotelier Phoenicia s-a terminat „PDL a făcut ceea ce trebuia. Niciun partid din România nu a avut curajul să dea afară o

murad.jpgMurad: „Cred că sunt în stare să fac mai mult decât s-a făcut până acum în turism. Văd că unora le este frică"

Mohammad Murad despre FPTR: Am văzut că nu se întâmpla nimic în turism, pentru că în general patronatul şi cei care deţineau funcţii în Federaţie aveau experienţă în turism dar nu spuneau lucrurilor pe nume. Am simţit că e nevoie de o altă abordare. Cred că sunt în stare să fac mai mult decât s-a făcut până acum în turism. Îmi doresc o relaţie mai bună cu statul ca preşedinte al FPTR. Noi ca investitori am fost cei care am alergat să plătim taxe către stat. Chiar am discutat cu colegii mei, trebuie să avem o relaţie corecta cu ministerul Turismului. Nu este normal să faci o lege fără să te consulţi cu patronatul. Recent la Olimp, am discutat cu doamna Sulfina Barbu, preşedinte al Comisiei de Administraţie din Camera Deputaţilor să ni se accepte propunerile în proiectul de lege al turismului care va intra în dezbatere în Parlament. Sper să se rezolve această solicitare a noastră, în caz contrar vom declara că am ajuns pe un drum închis cu ministerul.

Mohammad Murad despre Ministerul Turismului: "Trebuie să avem o relaţie corectă. Eu nu pot să înţeleg spre exemplu de ce ministerul face licitaţie pentru lansarea brand-ului de ţară. Eu nu m-aş fi dus să investesc bani făcând reclamă în Mexic, de unde poate îmi vine un singur turist. Personal as face in Romania un carnaval prin care as prezenta Europei tot ce avem noi mai bun pentru turism. As promova si un festival al vinului, avem peste 200 de producatori autohtoni... In privinta litoralului trebuie sa ne decidem ce destinatie vrem sa-i dam, trebuie sa mergem pe segmente clar definite. Cu 20 de milioane de euro as aduna mai multi turisti. As introduce Delta Dunarii in circuitul turistic. As lega toate statiunile de pe litoral astfel incat intr-o zi in care nu merg la plaja turistii sa aiba posibilitatea sa viziteze statiunile. As face un muzeu al lui Ceausescu in care turistii sa simta pe pielea lor ce au trait romanii inainte de 1989. Doamna Udrea trebuie sa stie ca patronatul este forta care va pune pe picioare economia statului. Elena Udrea vinde bine si imaginea domniei sale asociată cu ministerul turismului automat aduce servicii si investitorilor din turism. Exista niste incapatanari personale, niste idei fixe. Ca sa nu mai existe astfel de probleme, trebuie sa apelăm la persoane neimplicate din punct de vedere politic. Am vazut in tari precum Suedia sau Norvegia ca există alaturi de institutia autoritatii publice locale şi Consiliul Consultativ format din oameni simpli din orasul respectiv care sunt invitati sa participe la luarea deciziei ca reprezentanti ai societatii civile. De asta cred ca avem nevoie si în România".

„Nu vreau să mai avem general, vreau să fim cu toţii soldaţi şi să lucrăm pentru relansarea turismului"

Mohammad Murad despre autoritati locale şi centrale: " Atât cu autorităţile centrale cât şi cu cele locale îmi doresc relaţii corecte, de parteneriat, vreau să construim şi să dispară relaţia de subordonare. Nu vreau să mai avem general, vreau să fim cu toţii soldaţi şi împreună să încercăm să construim imaginea pentru relansarea turismului. Dacă mă întrebaţi de autorităţi locale, daca aş fi primar sau prim-ministru, aş sprijini din punct de vedere fiscal orice investiţie mai mare de 1 milion de euro. Ca investitor şi eu m-am confruntat cu multe probleme. Dar le consider normale pentru această perioadă în care ne aflăm. Acum suntem într-o criză mondială, nu e vorba doar despre România. Dar PDL cred că a făcut ceea ce trebuia. Niciun partid nu a avut curajul să dea afară oameni care nu făceau nimic prin instituţii şi se ocupau cu băutul cafelei. Este foarte important ca şi în sănătate să fie selectaţi oamenii eficienti. Nu există naştere fără dureri. Trebuie luate măsuri radicale altfel nu putem pune pe o bază corectă economia. Susţin şi ceea ce s-a întamplat anul acesta în învăţământul românesc. Finanţarea trebuie să urmarească elevul şi performanţa lui şi a profesorului".

Mohammad Murad despre investitiile personale: "Phoenicia a fost facut ca sa fie vandut. Pe langa Phoenicia o sa dezvoltam si alte proiecte, tinta noastra sunt 5000 de locuri de cazare, acum avem abia 1500 de spatii. Nu va fi uşor, mai ales că băncile sunt foarte atente la orice credit pe care îl acordă. Este foarte greu să obţii un credit indiferent de situaţia financiară a companiei. Eu sunt mulţumit că mi-am recuperat invesţiile de până acum iar pentru viitor ca să pot continua investiţiile voi incerca sa vand o parte din actiuni prin Bursa. Eu am făcut multe lucruri în premieră în România, asta cred că i-a determinat şi pe clienţii mei, mai celebri sau mai puţin celebri să aleagă un apartament de vacanţă construit de mine. Nu am renunţat nici la televiziunea pe care o am în portofoliu din 2008. Cosmos TV va deveni un post de nişă pentru promovarea turismului.Ca o picanterie pot să spun că în ultimul timp în studioul Cosmos s-a realizat emisiunea "Nasul". Am avut un contract de colaborare cu Radu Moraru care s-a cam terminat".

Mohammad Murad despre factorul politic din adminstratie :" Este foarte greu să fi foarte bine educat şi să porti un dialog civilizat când tu ca român nu ai avut voie şi nu ai stiut sa vorbesti timp de 50 de ani. De aceea toate firmele românesti s-au bazat la inceput pe Asociatii familiale. Nu suntem in stare sa facem firme adevarate, cu atat mai mult sa dialogam. Trebuie sa invatam sa fim corecti, sa avem coloana vertebrala. Eu as vrea sa fim uniti nu de placerea de a deveni o putere ci pentru a face un dialog contructiv cu autoritatile locale si centrale. Şi din cauza autorităţilor locale care nu ştiu ce vor aş vinde toate activele din sudul litoralului şi aş concentra toate afacerile din turism la Năvodari. Trebuie să recunosc că lucrez Nicolae Matei este primarul cu care colaborez cel mai bine şi în general am colaborat foarte bine cu ultimii trei primari ai oraşului Năvodari".

„Viitorul preşedinte trebuie să fie optimist, iar viitorul primar al Constanţei trebuie să fie sătul"


Mohammad Murad despre politică şi politicieni: "Partidele politice trebuie sa vina cu mesaje clare si transparente. Daca ar exista in Romania un singur politician care ar sti ce vrea ar veni in fata oamenilor cu chestiuni simple, cu 10 criterii care ar reprezenta problemele economiei romanesti. Astazi Romania este o tara deschisa. Sunt mai multe variante pentru presedinte. Viitorul presedinte trebuie sa fie optimist, sa gandeasca limpede, sa se intoarca catre cetatean caruia sa-i asigure stabilitate si confort. In plan international conteaza sa avem relatii foarte bune cu vecinii.
Si daca vorbim de orasul Constanta, ar fi bine sa se faca o schimbare, desi nu cred ca se va intampla acest lucru. Primarul ideal ar trebui sa fie satul".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Gore Piru

19 Aug, 2011 06:40

Un singur hotelier are curaj in fata lui mazare & gasca de derbedei, si asta este un arab.Cine sa mai vorbeasaca care hotelier a facut ceva de la zero in Mamaia?Aud? butcaru care era sofer la securitate?, corina martin nora de profesie?NIMENI Acest libanez la origine dar mai roman decit romanii a construit de la zero complexul Phoenicia.Cu matei se are mai bine ca olteanul este putin mai redus si fricos ca daca pierde primaria pierde si furaciunile vezi gainaria corbu si legmas.Matei stie turism tot cit mazare.

Articole asemanatoare

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 316

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 306

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 459

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 372

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 390

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 740

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 741

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 479

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 636

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 729

Vineri, ziua pronunțării Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, intră „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“

15 Apr 2024 635

Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 15 aprilie 2024?

15 Apr 2024 1314

Mesajul Israelului la atac „Vom răspunde Iranului prin acţiune, nu prin cuvinte"

14 Apr 2024 421

Locuri de muncă Constanța Unitatea Militară 02311 Constanța angajează. Detalii

12 Apr 2024 794

Judecătorul Marius Cătălin Croitoru rămâne vicepreședinte al Tribunalului Constanța

11 Apr 2024 417