Invictus. Proiect pentru recompensarea eforturilor militarilor răniţi în teatrele de operaţii și oportunitatea de promovare a Armatei României. Sume propuse

Ministerul Apărării Naționale a postat, recent, prin Direcția pentru Relația cu Parlamentul și Asistență Juridică, la capitolul Transparență decizională Proiecte de acte normative în dezbatere publică, un proiect pentru modificarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1447/2007.
 
În acest sens a emis și o Notă de Fundamentare în care se arată că acest act normativ este necesar ”Din dorinţa de a încuraja şi sprijini recuperarea fizică şi reabilitarea militarilor răniţi în teatrele de operaţii, în anul 2014, sub patronajul  prinţului  Henry de Wales, al Marii Britanii, s-au desfăşurat, la Londra, primele jocuri Invictus, la care au participat 400 de competitori din 13 ţări”.

Tot în aceeași notă se mai arată că ”Această mişcare sportivă pentru personalul rănit în teatrele de operaţii sau în exercitarea unor misiuni a pătruns repede şi în rândul militarilor români, în acest sens  Ministerul Apărării Naţionale  înfiinţând în cadrul Clubului Sportiv al Armatei-Steaua, o secţie dedicată acestora”.

În cadrul evenimentului “Invictus Games” se organizează  mai multe competiţii sportive, adaptate pentru persoane cu nevoi speciale, şi se desfăşoară după criterii foarte strict stabilite.

Evenimentul este de maximă anvergură şi vizibilitate, constituind o oportunitate pentru a dovedi că România are capacitatea de se integra în proiectele sociale şi sportive ale Alianţei Nord-Atlantice cu aceeaşi seriozitate şi determinare manifestate în planul participării la activităţile militare comune.

Având în vedere specificul acestei competiţii, pentru recompensarea eforturilor militarilor răniţi în teatrele de operaţii, sprijinirea  recuperării fizice şi psihice a acestora precum şi având în vedere oportunitatea de promovare şi reprezentare a Armatei României la nivelul Alianţei, este necesară modificarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1447/2007, cu modificările şi completările ulterioare, astfel încât să se creeze cadrul legal corespunzător.

Prin completarea propusă la Normele financiare pentru activitatea sportivă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.1447/2007, se creează cadrul legal necesar pentru acordarea premiilor de către Ministerul Apărării Naţionale pentru participanţii la Jocurile Invictus, dar se și propune recompensarea tuturor participanţilor la competiţie, indiferent de locul obţinut în clasamentul final al competiţiei.
 
Astfel, ”Pentru performanţele deosebite obţinute în competiţii sportive, Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, federaţiile sportive naţionale, Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, ministerele şi alte instituţii centrale care au în subordine structuri sportive pot acorda sportivilor, în funcţie de valoarea performanţei, de importanţa şi amploarea competiţiei, de contribuţia personală şi în limita bugetului aprobat, premii/recompense în lei şi/sau în obiecte, până la valoarea sumelor prevăzute în tabelul următor:  

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. 30 martie 2024 Piramidă de patru luptători la gala Urban Legend. Premiu special pentru învingător!

18 Mar 2024 640

Firme Constanța Asociatul FLKDG Trade SRL s-a retras din Invictus Trade Partner SRL

11 Oct 2023 683

IJJ Tulcea Voluntarii din Tulcea au dus ieri Ștafeta Veteranilor Invictus la Galați

11 Oct 2023 678

Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns în această seară la Tulcea

07 Oct 2023 785

MApN Ministrul Tilvăr a conferit „Emblema de merit în Slujba Păcii” și distincții sportivilor de la Invictus Games, Düsseldorf

28 Sep 2023 721

Echipa Invictus se întoarce acasă! Palmares impresionant obșinut în competiția de la Dusseldorf

16 Sep 2023 919

Ministrul Angel Tîlvăr „Învățăm de la veteranii răniți în teatrele de operații lecțiile valoroase ale perseverenței și curajului“ (VIDEO)

04 Sep 2023 825

MApNAntrenament al echipei Invictus pentru jocurile de la Düsseldorf 2023

22 Aug 2023 494

MApN Antrenament al echipei Invictus pentru jocurile de la Düsseldorf 2023

22 Aug 2023 839

Diplome și medalii oferite voluntarilor militari și civili tulceni care au luat parte la cea de-a IX-a ediție a Ștafetei Veteranilor, organizată de Echipa Invictus România (GALERIE FOTO)

24 Jan 2023 1282

Militarii veterani și voluntarii Asociației Invictus România, invitați la Palatul Elisabeta. Printre aceștia și un polițist de frontieră de la Grupul de Nave Sulina

15 Nov 2022 1069

Jandarmii tulceni vor alerga la Ștafeta Veteranilor Invictus, ediția a IX-a

07 Oct 2022 1080

Militarii care au făcut parte din lotul României la Invictus Games 2022 de la Haga, medaliați în cadrul unei ceremonii la MApN

24 Aug 2022 1117

Invictus Locotenent colonel Laurențiu Șerban a dus drapelul României pe cel mai înalt vârf din Africa de Nord

28 Jun 2022 1547

MapN Proiectul TransRomânia. Sportivii se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care s-au jertfit pentru țară

17 May 2022 994